Tesla Cybertruck, mașina pe care nu o poți avea niciodată în Europa. Și nu e din cauza banilor.

Tesla Cybertruck, mașina pe care nu o poți avea niciodată în Europa. Și nu e din cauza banilor.

Ai văzut cum arată Tesla Cybertruck? E ca o navetă spațială pe roți, cu un design futurist și o caroserie din oțel inoxidabil. E o mașină care îți taie respirația și îți face să visezi la aventuri pe Marte. Dar dacă locuiești în Europa, poți să-ți iei adio de la visul tău. Pentru că Tesla Cybertruck nu va fi niciodată disponibil aici. Și nu e pentru că nu ai bani sau pentru că Elon Musk te urăște. E pentru că mașina nu respectă niște reguli stupide de la UE, care spun că marginile ei trebuie să fie rotunjite.

Tesla Cybertruck

Tesla a anunțat Cybertruck în 2019, ca un pick-up electric revoluționar, care poate accelera ca un supercar și poate remorca ca un camion. De atunci, fanii Tesla au așteptat cu nerăbdare să pună mâna pe el, dar au fost dezamăgiți de numeroasele amânări. În sfârșit, la sfârșitul anului 2023, Tesla a început să livreze primele Cybertruck-uri în SUA. Dar nu și în Europa. Și nu se știe când sau dacă o va face vreodată.

Motivul este simplu: Cybertruck nu îndeplinește standardele de siguranță ale UE, care cer ca marginile proeminente ale mașinilor să aibă o rotunjire de cel puțin 3,2 milimetri. Asta pentru a proteja pietonii și bicicliștii de eventualele accidente. Dar Cybertruck are o caroserie din oțel inoxidabil de 1,4 milimetri, care nu poate fi rotunjită fără a-i afecta rezistența și aspectul. Așa că Tesla ar trebui să schimbe complet designul mașinii pentru a o face compatibilă cu Europa. Dar nu o va face, pentru că Elon Musk este mândru de Cybertruck și nu vrea să-l compromită.

Dar asta nu e tot. Chiar dacă Tesla ar renunța la forma sa unică și ar face o versiune rotunjită pentru Europa, Cybertruck tot nu ar avea succes aici. Pentru că este prea greu. Acest pick-up este greu ca naiba: are o greutate la gol intre 3.629 și 4.536 de kilograme(depinde de varianta)

tesla cybertruck ev europa

Asta înseamnă că nu poți să-l conduci cu un permis normal, ci ai nevoie de unul pentru camioane. Și cine vrea să se chinuie cu un permis special pentru o mașină care nu se potrivește pe străzile înguste și aglomerate din Europa? Nu vorbim de America, unde totul este mare și spațios. Aici, un pick-up ca Cybertruck este un monstru inutil.

Deci, dacă vrei să conduci un Tesla Cybertruck, ai două opțiuni: să te muți în SUA sau să-ți cumperi o proprietate privată unde să-l folosești doar pentru distracție. Dar nu te aștepta să-l vezi vreodată pe drumurile publice din Europa. Pentru că aici, marginile rotunjite contează mai mult decât visele tale.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Clătite sărate – rețetă delicioasă

Dulceata din coji de portocale. O reteta foarte simpla.

Cel mai vechi european, descoperit în România

Efectele consumului de alcool asupra organismului

Elemente constitutive ale vieții descoperite în spațiu.

Erau extratereștri asemănători unei mumii de pe altă planetă.

Acesti Brazi de Crăciun modificați genetic nu-și pierd acele.

Anul Nou. Tradiții și obiceiuri românești

Rusia își lansează propria Wikipedia și nu ne place.

Ce a gustat T-rex înainte să moară? Oamenii de știință au răspunsul!

O stea explodată, surprinsă de telescopul spațial James Webb

OZN filmat pe cerul Braziliei