Adio, Yogy! A murit cel mai bătrân urs din România, care a trăit 43 de ani

Adio, Yogy! A murit cel mai bătrân urs din România, care a trăit 43 de ani

Yogy nu a fost un urs obișnuit. A fost cel mai bătrân urs brun din România și al doilea cel mai bătrân din lume. A fost un simbol al rezervației de la Zărnești, unde a petrecut ultimii 13 ani din viața lui.

Yogy a venit la Zărnești în 2011, după ce a fost transferat de la Grădina Zoologică din Sibiu, unde a stat timp de 30 de ani. La Zărnești, a avut parte de o viață mai bună, înconjurat de natură și de alți urși.

Dar vârsta și-a spus cuvântul. În ultimele luni, Yogy a început să se simtă tot mai rău. Nu mai putea să se miște bine, să se hrănească sau să se joace. A avut nevoie de medicamente puternice pentru a-i alina durerea. În cele din urmă, a fost mutat într-o zonă separată, unde a fost îngrijit de personalul rezervației.

Astăzi, Yogy a plecat dintre noi. A murit în somn, liniștit și fără suferință. A fost un urs minunat, care ne-a cucerit pe toți cu energia și curiozitatea lui. Ne va lipsi mult.

Pe pagina de Facebook a rezervației, sute de oameni au transmis mesaje de condoleanțe și de recunoștință pentru Yogy. Unul dintre ele spune așa:

“Yogy a fost un urs special, care ne-a arătat cât de frumoasă este viața. A fost un luptător, care a înfruntat greutățile și a găsit bucurie în lucrurile simple. A fost un prieten, care ne-a făcut să zâmbim și să ne simțim mai aproape de natură. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evoluția embrionului uman

Cum să alegi cadoul perfect de Crăciun pentru cei dragi: 10 sfaturi practice și creative

Psihometrie si spirite inferioare

Tratamente stravechi cu oua si carne de prepelita

70.000 de case din New York vor fi alimentate de acest parc eolian.

Pasarile, în pericol de extincţie?

Text Invitatii nunta.Tot ce trebuie sa stiti despre invitatia de nunta

ChatGPT s-a plictisit de noi și a luat-o razna

Interzicerea Utilizării Embrionului Uman în Scopuri Experimentale: Excepții și Utilizări

Noua Lancia Ypsilon a venit după 13 ani de somn, dar ne-a trezit cu o surpriză plăcută

Declasificare OZN-urilor a fost făcută selectiv

Ce a gustat T-rex înainte să moară? Oamenii de știință au răspunsul!