Adio, Yogy! A murit cel mai bătrân urs din România, care a trăit 43 de ani

Adio, Yogy! A murit cel mai bătrân urs din România, care a trăit 43 de ani

Yogy nu a fost un urs obișnuit. A fost cel mai bătrân urs brun din România și al doilea cel mai bătrân din lume. A fost un simbol al rezervației de la Zărnești, unde a petrecut ultimii 13 ani din viața lui.

Yogy a venit la Zărnești în 2011, după ce a fost transferat de la Grădina Zoologică din Sibiu, unde a stat timp de 30 de ani. La Zărnești, a avut parte de o viață mai bună, înconjurat de natură și de alți urși.

Dar vârsta și-a spus cuvântul. În ultimele luni, Yogy a început să se simtă tot mai rău. Nu mai putea să se miște bine, să se hrănească sau să se joace. A avut nevoie de medicamente puternice pentru a-i alina durerea. În cele din urmă, a fost mutat într-o zonă separată, unde a fost îngrijit de personalul rezervației.

Astăzi, Yogy a plecat dintre noi. A murit în somn, liniștit și fără suferință. A fost un urs minunat, care ne-a cucerit pe toți cu energia și curiozitatea lui. Ne va lipsi mult.

Pe pagina de Facebook a rezervației, sute de oameni au transmis mesaje de condoleanțe și de recunoștință pentru Yogy. Unul dintre ele spune așa:

“Yogy a fost un urs special, care ne-a arătat cât de frumoasă este viața. A fost un luptător, care a înfruntat greutățile și a găsit bucurie în lucrurile simple. A fost un prieten, care ne-a făcut să zâmbim și să ne simțim mai aproape de natură. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum comunică câinele tău cu tine? Sfaturi utile si practici.

Ce sunt Obiectele Submersibile Neidentificate?

Luna dispare de pe cer 

Când ar trebui să se uite copilul dumneavoastră la televizor în vacanta? – Sfaturi pentru părinții conștienți

OpenAI și autoritatea italiană pentru protecția datelor se luptă în continuare

Cum să transformi internetul într-o groapă de gunoi cu ajutorul traducerilor automate

 NASA a spart gheața: a deschis containerul cu eșantionul de pe asteroid

Care sunt șansele să îți întâlnești dublura?

Tatuajul, o forma de arta.

Spectacol cosmic: o navă spațială rusească se topește în aer sub privirile astronauților

Oamenii sunt surprinși când află semnificația numelui WD-40.

Piure de morcovi – Sanatatea ta, incepand cu reteta ta!