Fenomene stranii in zona Busteni-Sinaia

S-a scris putin despre evenimentele care au avut loc si probabil vor continua în zona dintre Busteni si Sinaia. Spune-se cã Bucegii e un punct energetic puternic, sugerat prin povestea unui tunel energetic și prin ipoteticele galerii subterane descrise de Valentina, orbul din Iași, înainte de a fi sugerată prin teste de radiestezie.

Oferta Emag

Retinerea informatiilor despre aceste fenomene s-a datorat motivatiilor turistice. Cred că n-ar strica să evităm asta și să trecem în revistă cercetările lui Traian Trufin, muzeograf și publicist în domeniul fenomenelor și evenimentelor. Acestea au început în anii ’93-’94, când numeroase familii din Busteni au experimentat stări paradoxale, de agitație și afectare a sănătății. Manifestările se petreceau doar noaptea și, și-au dovedit, nu proveneau din surse artificiale. Apoi au început cutremurele, fără să producă vreo victimă și au cauzat mici pagube materiale. După ce au încetat cutremurele, manifestările din zonă s-au oprit.

Însă, odată cu trecerea timpului, s-a produs un alt fenomen, întâlnit aproape generalizat în zonă: oamenii deveneau încărcați energetic și nu mai puteau atinge metalul fără să se electocuteze. Când se atingeau între ei, se ardeau. Acest fenomen se poate observa și în prezent, fără să se găsească explicatii fizice satisfăcătoare.

E bizar că, în zona de Busteni-Sinaia, nu se știe de nimeni care să povestească cutremurele. Acestea au fost văzute în formă de parada, dar nu au depășit 3-4 grade pe scara Richter și au avut loc periodic, mai ales seara. Oamenii din statiuni au intrat în panică și mulți oaspeți au pățit-o și au părăsit locul. S-a contactat Stația Seismică de la Cheia, dar ei nu au putut veni cu vreo explicație. În 1995, au crescut numărul de cutremure si s-a observat un lucru bizar: înainte de un seism, se auzea un sunet profund, ca și cum ceva enorm se și prăbușea sub pământ. Numele misterelor au crescut și după o perioadă anormală și stresanta și după ce experții de la Centrul de Fizică a Pământului au început să ia seama de aceste manifestări, ca prin minune, toate au încetat. Aici a început ipoteza localnicilor care susțin că cutremure ar fi provocate de extratereștri și că în Bucegi ar pot exista coridoare subterane unde s-ar face experimente, punctul cald fiind crucea de pe Caraiman – chiar cum vizualizase înainte Valentina din Iași, fără să fi fost vreodată în zonă. Această ipoteză este susținută și de recepția emisiilor radio subterane, care au fost amplificate în mod straniu, cu „căști speciale”. De la această emisii radio bizare ne întrebăm: cine se ocupă de ele, de ce și pentru cine sunt? Toate acestea se întâmplă însoțite de fluctuații ale curentului electric, lumini intermitente și întreruperi neașteptate. Misterele din Bucegi continuă și experții încă nu pot furniza explicațiile așteptate.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Murături asortate în oțet (Mixed Pickles)

Painea cea de toate zilele

Cea mai proastă noapte din viața mea: Iubitul meu m-a înșelat și am văzut tot ce s-a întâmplat