Tema „Cheia”

  1. Ce înțeleg de obicei cheile?
  2. Care sfânt creștin deține cheile cerului?
  3. Pictor român care a pictat picturile murale ale Mănăstirii Cheia în 1837
  4. Care autor britanic a scris romanul The Keys of Empire?
  5. Ce înseamnă „cheie” în muzică? 6. Poet român (1881-1944) care a publicat Romante pentru mai lăjuu'' conţinând poeziaRomanta cheii”?
  6. Cine a făcut filmul The Glass Key în 1935?

Răspunsuri în numărul precedent referitor la subiectul „PORTI”

1) În mod tradițional, o „poartă” înseamnă o deschidere situată într-o incintă (permițând accesul din exterior spre interior sau invers) și un panou mobil care o închide. 2. În Evul Mediu, „poarta înaltă” simboliza puterea în Turcia, în special pe sultanul acestei țări. 3. În Vechiul Testament, eroul Samson este înfățișat smulgând porțile Templului din Gaza din mână. 4) „Porțile Iadului” este una dintre lucrările de referință ale sculptorului francez Auguste Rodin (1840-1917). 5) Simfonia „Porta Sartu” este opera compozitorului Tiberiu Olah (1928-2002). 6) Romanul Poarta a fost scris de prozatorul american Frederik Poul. 7) Filmul Night Gates a fost regizat de regizorul francez Marcel Carnet. 

banner

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce se află în spatele Mumiilor unui Mic Extraterestru din Atacama?

Clătite sărate – rețetă delicioasă

Cum se protejeaza obiectele de metal impotriva ruginii?