Vești alarmante de la cel mai mare aisberg din lume

Vești alarmante de la cel mai mare aisberg din lume A23a.

Cel mai mare aisberg din lume, A23a, care s-a desprins din Antarctica, se topește rapid, potrivit cercetătorilor care au ajuns duminică la aisbergul gigant la bordul navei de expediție Eyos.

Liderul expediției, Ian Strachan, a declarat pentru BBC News că icebergul este spălat de valuri de 3-4 metri, ceea ce îl face să se erodeze continuu. Expediția a efectuat duminică observații cu drona asupra aisbergului.

Acoperind o suprafață de aproximativ 4.000 de kilometri pătrați, A23a s-a desprins de continentul alb în 1986, dar s-a mișcat abia în urmă cu câteva luni și a început să se îndepărteze de coastă în Marea Weddell. În prezent, aisbergul plutește în derivă pe curenții polari din Antarctica, rotindu-se în sensul acelor de ceasornic în jurul Antarcticii.

Curentul împinge A23a, împreună cu vânturile predominante dinspre vest, spre Insulele Orkney de Sud, care sunt situate la aproximativ 600 de kilometri nord-est de vârful Peninsulei Antarctice.

Dimensiunea și mișcarea lui A23a sunt monitorizate prin satelit. Blocul de gheață are o grosime de peste 300 de metri pe alocuri și cântărește aproape un miliard de tone, dar se micșorează pe zi ce trece.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum încearcă Meta să îi protejeze pe tineri de conținutul dăunător de pe Facebook și Instagram

Un lucru misterios se întâmplă cu Luna, ce schimbă multe lucruri

Analiza Romanului „Ultima Comanda” si Varianta Luneburg

Google scapă basma curată după ce a spionat utilizatorii în secret.

Ce se află în spatele Mumiilor unui Mic Extraterestru din Atacama?

Limbile vorbite în Belgia: Ce limbă se vorbește în Belgia? O analiză a diversității lingvistice

Prajitura cu nuci – Reteta delicioasa si usor de preparat

Brioșe delicioase cu mure – rețeta simplă și rapidă

OpenAI și autoritatea italiană pentru protecția datelor se luptă în continuare

Analize apă de suprafață și analize de aer – necesare la deschiderea unei afaceri

A crezut că e șmecher și a pus pe Instagram cum merge cu 215 km/h: ce i-a dat poliția.

Cum să stai pe gratis 575 zile într-un Airbnb de lux ca o șmecheră