Cine înșală mai mult? Personalitățile predispuse la infidelitate

Cine înșală mai mult? Personalitățile predispuse la infidelitate

Ziua Îndrăgostiților se apropie cu pași repezi, iar pe internet nu vezi decât cupluri fericite și îndrăgostite. Dar nu totul este roz în dragoste, iar uneori se întâmplă lucruri care distrug o relație pentru totdeauna. Unul dintre ele este infidelitatea, un subiect delicat și controversat. Dar oare ce anume îi determină pe unii să își înșele partenerii? IFLScience a încercat să găsească răspunsul, analizând diferite tipuri de personalitate.

Se pare că narcisismul este o trăsătură comună printre cei care înșală. Narcisiștii sunt acei oameni care se cred superiori celorlalți și care au o stimă de sine exagerată. Acest lucru se reflectă și în comportamentul lor sexual – numit într-un studiu din 2014 narcisism sexual – care îi face să nu se mulțumească cu o singură persoană.

Un alt studiu, realizat de James McNulty și Laura Widman, a monitorizat 123 de cupluri nou căsătorite, majoritatea timp de patru ani. Rezultatele au arătat că 5,3% dintre participanți au fost infideli, iar cei care aveau niveluri mari de narcisism sexual erau mai tentați să facă acest lucru.

Un studiu recent, din 2021, care a folosit inteligența artificială, a descoperit că și frecvența masturbării este un factor de risc pentru infidelitate. Cei care se masturbează mult mai mult decât media sunt mai înclinați să își înșele soțul/soția.

Interesant este și faptul că există o bază științifică pentru expresia “o dată înșelător, mereu înșelător”. Un studiu efectuat de Maryam Kouchak și Francesca Gino, publicat în mai 2017, în care au studiat relațiile romantice a 484 de persoane, a arătat că cei care au fost infideli în trecut au avut o probabilitate de trei ori mai mare să repete greșeala decât cei care au fost loiali până la momentul sondajului.

Și, ca să încheiem, există și cercetările zoologului Petter Bøckman, care a observat un fenomen interesant la animale. Potrivit acestuia, dimensiunea testiculelor unui mascul poate indica gradul de fidelitate al unei femele, adică cu cât o femelă este mai infidelă, cu atât testiculele masculului sunt mai voluminoase. Deci, se pare că există atât indicii fizice, cât și psihologice ale înșelăciunii.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum se scrie un rezumat eficient: Ghidul Tău Complet.

Aitana Lopez, modelul de fitness care nu există, dar face bani grei pe Instagram

Ne confruntăm cu luni întregi fără internet, dacă se întâmplă acest lucru!

Tastați Halloween în Google – apoi urmăriți ce se întâmplă

Cafea cu ou si rom – Reteta antigripala delicioasa

Jokerul din Florida cere 5 milioane de dolari de la Rockstar pentru că i-ar fi copiat chipul în GTA 6

4 legende populare transmise din generație în generație

Eveniment cultural HAMLET-ul

S-a stabilit un record: Nu a fost niciodată atât de cald ca săptămâna trecută

Cum am trăi dacă o explozie solară ar duce la întreruperea permanentă a energiei electrice? Cum ar arăta viața fără curent?

Teoria Pământului gol pe dinauntru

Safety Shot:Cum să bei fără să te îmbeți? Secretul băuturii care te scapă de alcool.