Lupii de la Cernobîl au o abilitate uimitoare după dezastrul nuclear

Lupii de la Cernobîl au o abilitate uimitoare după dezastrul nuclear

Dacă ați văzut serialul TV “Cei 100”, poate știți cum, după un dezastru nuclear, supraviețuitorii își schimbă corpul ca să reziste la radiații mari. Acolo e artificial și, normal, e ficțiune. Dar e și o realitate și nu e departe. Lupii de la Cernobîl au o abilitate surprinzătoare.

Dacă ne gândim la distrugerea nucleară, Cernobîl e aproape de noi. Nu e întâmplător că a fost o mare panică și o lipsă de pastile de iod când s-a aflat, în 1986, că a fost o explozie la centrală și că au fost eliberați poluanți nucleari în aer și duși de vânt în toată partea asta a Europei.

De atunci, reactorul stricat a fost acoperit de un sarcofag de beton, iar satele din jur au fost locuite din nou, iar cei răniți de dezastru s-au vindecat sau au murit. Un singur lucru a rămas la fel: natura. Și natura nu știe nici limitele zonei de excludere de la Cernobîl, nici frica de aparatele de măsură din zonă.

Oamenii de știință zic de mult timp că animalele care trăiesc aici sunt foarte diferite genetic de cele din alte locuri. De exemplu, lupii de aici au avut mutații care îi ajută să se vindece de cancer, scrie iflscience.com.

Lupii de la Cernobîl au o expunere de șase ori mai mare decât cea admisă

Cara Love, biolog și ecotoxicolog la Universitatea Princeton, studiază aceste animale frumoase de zece ani. În 2014, a luat probe de sânge de la lupii de aici și le-a pus unora dispozitive de urmărire ca să vadă unde merg și la ce radiații sunt expuși.

lupi in cernobil

În medie, lupii de aici sunt expuși în fiecare zi la o cantitate de radiații de șase ori mai mare decât cea admisă.

De aceea, sistemul lor imunitar e schimbat, ca și cel al pacienților care fac radioterapie. De fapt, lupii de aici știu mai mult decât atât. Genetica lor a fost schimbată ca să fie mai rezistenți la cancer.

Aceeași schimbare a fost văzută și la câini. În 2023, oamenii de știință au aflat că ei sunt complet diferiți de cei domestici.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copilul mofturos: cum să depășim criza de opoziție

Spectacol cosmic: o navă spațială rusească se topește în aer sub privirile astronauților

Ce înseamnă când visezi că ești gravidă? Interpretarea viselor cu sarcină

Plăcintă delicioasă de dovleac – Rețetă ușoară și aromată

Teoria Pământului gol pe dinauntru

Acesti Brazi de Crăciun modificați genetic nu-și pierd acele.

Brioșe cu ciocolată neagră pentru o gustare delicioasă

Despre perle negre si un mic secret al perlelor negre.

Uite cum arată GTA VI față de GTA V în trailerul refăcut.

Uzinexport a deschis Galeria de Arta

Google rămâne regele internetului

Ne confruntăm cu luni întregi fără internet, dacă se întâmplă acest lucru!