Lupii de la Cernobîl au o abilitate uimitoare după dezastrul nuclear

Lupii de la Cernobîl au o abilitate uimitoare după dezastrul nuclear

Dacă ați văzut serialul TV “Cei 100”, poate știți cum, după un dezastru nuclear, supraviețuitorii își schimbă corpul ca să reziste la radiații mari. Acolo e artificial și, normal, e ficțiune. Dar e și o realitate și nu e departe. Lupii de la Cernobîl au o abilitate surprinzătoare.

Dacă ne gândim la distrugerea nucleară, Cernobîl e aproape de noi. Nu e întâmplător că a fost o mare panică și o lipsă de pastile de iod când s-a aflat, în 1986, că a fost o explozie la centrală și că au fost eliberați poluanți nucleari în aer și duși de vânt în toată partea asta a Europei.

De atunci, reactorul stricat a fost acoperit de un sarcofag de beton, iar satele din jur au fost locuite din nou, iar cei răniți de dezastru s-au vindecat sau au murit. Un singur lucru a rămas la fel: natura. Și natura nu știe nici limitele zonei de excludere de la Cernobîl, nici frica de aparatele de măsură din zonă.

Oamenii de știință zic de mult timp că animalele care trăiesc aici sunt foarte diferite genetic de cele din alte locuri. De exemplu, lupii de aici au avut mutații care îi ajută să se vindece de cancer, scrie iflscience.com.

Lupii de la Cernobîl au o expunere de șase ori mai mare decât cea admisă

Cara Love, biolog și ecotoxicolog la Universitatea Princeton, studiază aceste animale frumoase de zece ani. În 2014, a luat probe de sânge de la lupii de aici și le-a pus unora dispozitive de urmărire ca să vadă unde merg și la ce radiații sunt expuși.

lupi in cernobil

În medie, lupii de aici sunt expuși în fiecare zi la o cantitate de radiații de șase ori mai mare decât cea admisă.

De aceea, sistemul lor imunitar e schimbat, ca și cel al pacienților care fac radioterapie. De fapt, lupii de aici știu mai mult decât atât. Genetica lor a fost schimbată ca să fie mai rezistenți la cancer.

Aceeași schimbare a fost văzută și la câini. În 2023, oamenii de știință au aflat că ei sunt complet diferiți de cei domestici.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Potrivit inteligenței artificiale a Google, sclavia nu este un lucru atât de rău.

Vrei să vezi cum e să cazi din spațiu? O firmă de explorare spațială a filmat totul

Băuturile alcoolice celebre – Sus paharu, jos masca

Lista de cumpărături pentru nou-născut 

Cum să alegi cadoul perfect de Crăciun pentru cei dragi: 10 sfaturi practice și creative

Inteligența Artificială Generativă: Revoluția Continuă

Secretele salamandrei. Animalul care-şi regenerează membrele, inima, creierul si ochii

Tatuajul, o forma de arta.

O bacterie care mănâncă metan ar putea încetini încălzirea globală

Analiza Romanului „Ultima Comanda” si Varianta Luneburg

Efectele aluminiului asupra organismului

Anul Nou. Tradiții și obiceiuri românești