Cometa Halley se îndreaptă spre Pământ.

Cometa Halley se îndreaptă spre Pământ.

Ai auzit de cometa Halley? E aia care apare o dată la 75-76 de ani și ne lasă cu gura căscată. Ei bine, se pare că s-a plictisit să stea departe de noi și s-a întors spre noi.

Cometa Halley e cea mai tare cometă din galaxie, dacă mă întrebi pe mine. A plecat acum 40 de ani spre Soare, ca să se bronzeze un pic, și acum se întoarce să ne arate ce frumoasă e. A trecut pe lângă Neptun, care e cea mai îndepărtată planetă de Soare, și acum se îndreaptă spre periheliu, adică cel mai aproape de Soare. O să ajungă acolo în 2061, și atunci o să avem șansa să o vedem din nou.

Ultima dată când am văzut-o a fost în 1986, când eram doar un copil. Mi-aduc aminte că am stat treaz toată noaptea și am privit-o cu binoclul. Era atât de strălucitoare și de frumoasă, că mi s-a părut că e un înger. Mi-aș dori să o mai văd o dată în viața mea, dar nu știu dacă o să mai apuc.

Cometa Halley e o vedetă de mult timp. Se spune că a fost observată prima dată în 240 î.Hr., de niște chinezi curioși. Dar cel care i-a dat numele a fost un englez deștept, Edmond Halley, care a descoperit că se întoarce la fiecare 75-76 de ani. El a prezis că o să o vedem din nou în 1758, și a avut dreptate. În 1986, a fost prima cometă care a fost vizitată de o navă spațială, care i-a făcut niște poze și i-a studiat nucleul și structura. Așa am aflat mai multe despre ea, dar tot e plină de mistere.

Cometa Halley e o minune a naturii, care ne arată cât de frumos e universul. Să nu o ratăm când o să ne facă o vizită în 2061! 🌠

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Opalul – piatra semipretioasa ce „aduna” toate culorile

Descoperă Costume de Halloween Unice – Idei Originale pentru Sezonul 2023

Despre perle negre si un mic secret al perlelor negre.

ChatGPT s-a plictisit de noi și a luat-o razna

4 legende populare transmise din generație în generație

Google, acuzat de furt de idei pentru cipurile sale de inteligență artificială

Brioșe cu ciocolată neagră pentru o gustare delicioasă

Ce înseamna locuinta conventionala? Află răspunsul.

OZN filmat pe cerul Braziliei

Ce este gripa aviara? – Explicatia a numeroaselor amenintari

Totul despre aspirina: Beneficiile si riscurile asociate

Anunțul zilei: Vând acest rahat roșu al vărului meu.