S-a stabilit un record în lume nu a fost niciodată atât de cald ca săptămâna trecută

S-a stabilit un record: Nu a fost niciodată atât de cald ca săptămâna trecută

Săptămâna 3-9 iulie a fost cea mai călduroasă săptămână înregistrată vreodată la nivel mondial, a anunțat luni agenția meteorologică a Națiunilor Unite, după ce au fost doborâte mai multe recorduri zilnice de temperatură.

„Potrivit datelor preliminare, a fost cea mai caldă săptămână înregistrată vreodată în lume”, a precizat Organizația Meteorologică Mondială (OMM), după o lună iunie, în care au fost de asemenea doborâte recorduri, din cauza primelor efecte ale încălzirii generale cauzate de activitățile umane și a fenomenului meteorologic El Nino.

Temperaturile bat recorduri atât pe uscat, cât și pe mare, cu „efecte potențial devastatoare asupra ecosistemelor și mediului”, a precizat OMM.

Ne aflăm pe un teritoriu neexplorat și ne putem aștepta ca noi recorduri să fie doborâte dacă fenomenul El Nino va continua să se intensifice și dacă efectele sale se vor face simțite până în 2024

a declarat Christopher Hewitt, directorul Serviciului de cercetare climatică al OMM.

El Nino este un fenomen climatic asociat cu creșterea temperaturilor la suprafața apei în zona tropicală a Oceanului Pacific de est. Potrivit OMM, El Nino din acest an va continua totuși „cu o intensitate cel puțin moderată”.

Copernicus, programul de observare a Pământului al Uniunii Europene, a declarat pentru agenția franceză de presă AFP că joi, 6 iulie, a fost cea mai caldă zi înregistrată vreodată, cu o temperatură medie de 17,08 grade Celsius, cu 0,02 grade Celsius mai mult decât miercuri și cu 0,01 grade Celsius mai mult decât vineri, potrivit oamenilor de știință.

Această serie de temperaturi ridicate nemaiîntâlnite a început pe 3 iulie (16,88 grade Celsius), depășind recordul anterior stabilit în august 2016. A fost cel mai călduros an înregistrat vreodată de Copernicus.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bitcoin bate record după record: cât valorează acum un bitcoin

Tarta de legume. o reteta simpla si gustoasa.

Cum va Evolua Omenirea Peste 200.000 de Ani?

Un copil cu o boală gravă a supraviețuit datorită unei mașini electrice, iată cum!

Murături asortate în oțet (Mixed Pickles)

Acest hormon este responsabil pentru faptul că ne legăm de un singur partener.

Exoplaneta HD189733b, descoperită în anul 2005

Interzicerea Utilizării Embrionului Uman în Scopuri Experimentale: Excepții și Utilizări

Incidentul cu OZN-uri la Baza Militară din Brazilia: Analiză și Perspective

OZN filmat pe cerul Braziliei

Eroare de mileniu, Apocalipsa IT o farsă ce nu s-a întâmplat! 

Parere despre VOYO: Ce este, ce oferă și cât costă abonamentul de la PRO TV.