Pentru a pregăti această rețetă delicioasă veți avea nevoie de: 1 kg de cartofi, o ceapă mare, 400 g de piept de pui, 200 g de cașcaval, 3 linguri de ulei, maioneză, sare și piper negru.
Începeți prin a felia pieptul de pui și a-l bate ca pentru snitele. Apoi, adăugați piper negru măcinat pentru a-i da un gust aromat. Fiecare bucată de pui trebuie unsă cu maioneză pe ambele părți. Ceapa trebuie tăiată julien. Cartofii trebuie curățați și tăiați în rondele subțiri.
Pentru a pregăti tava de copt, ungeți-o cu ulei. Aranjați jumătate din cantitatea de cartofi în tavă și presărați sare peste aceștia. Apoi, adăugați restul cartofilor și îi presărați din nou cu sare. Pe deasupra cartofilor, așezați feliile de piept de pui astfel încât să acopere toată tava. Se adaugă ceapa deasupra straturilor de carne.
Radeți cașcavalul folosind o răzătoare și presărați-l generos pe toată suprafața. Pentru un gust extra, adăugați un strat subțire de maioneză peste cașcaval. Tava trebuie coaptă la foc potrivit pentru aproximativ o oră până când se formează o crustă maronie delicioasă.
Vă dorim poftă bună la masă!
Urmărește-ne și pe Google News