Bitcoin bate record după record: cât valorează acum un bitcoin

Bitcoin bate record după record: cât valorează acum un bitcoin

Dacă ești ca mine, probabil că ai rămas cu gura căscată când ai văzut cât de mult a crescut Bitcoin în ultima vreme. Ți-ai fi imaginat vreodată că după ce a atins un vârf de 69.000 de dolari în noiembrie 2021, apoi a căzut ca o piatră până la 16.542 de dolari în decembrie 2022, Bitcoin se va ridica din nou ca pasărea Phoenix și va sparge toate recordurile?

Ei bine, asta s-a întâmplat. Bitcoin a revenit în forță și a ajuns la un nivel incredibil de 63.734 de dolari pe monedă pe 28 februarie 2024.

pret bitcoin

Asta înseamnă că dacă ai fi cumpărat un bitcoin în ianuarie 2023, când valora 23.125 de dolari, acum ai fi avut un profit de peste 40.000 de dolari. Nu-i rău, nu?

Dar cum se explică această creștere spectaculoasă a prețului Bitcoin? Ce anume a declanșat acest fenomen? Ei bine, nu există un răspuns simplu, dar putem să ne uităm la doi factori majori care au influențat piața criptomonedelor.

Primul este înjumătățirea bitcoin, care urmează să aibă loc în aprilie 2024. Ce înseamnă asta? Înseamnă că recompensa pe care o primesc minerii de bitcoin pentru a menține funcționarea rețelei se va reduce cu 50%. Până acum, minerii primeau 6,25 bitcoini pentru fiecare bloc validat, dar după înjumătățire vor primi doar 3,125 bitcoini. Asta înseamnă că oferta de bitcoini va scădea, iar cererea va crește, ceea ce va duce la o apreciere a valorii lor.

Al doilea factor este decizia Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse (SEC) de a recunoaște bitcoin și alte criptomonede ca instrumente financiare reglementate. Asta înseamnă că investitorii instituționali și fondurile de investiții pot acum să cumpere și să vândă criptomonede mult mai ușor, fără să se teamă de riscuri legale sau fiscale. SEC a aprobat și lansarea a 11 fonduri tranzacționate în bursă (ETF) bazate pe bitcoin, care permit investitorilor să cumpere acțiuni care urmăresc prețul bitcoin, fără să dețină efectiv moneda.

Aceste două evenimente au creat un val de entuziasm și optimism în rândul fanilor criptomonedelor, care au început să cumpere bitcoin în cantități mari, împingând prețul la niveluri istorice. Unii experți chiar prevăd că bitcoin va ajunge la 100.000, 150.000 sau chiar 250.000 de dolari pe monedă până la sfârșitul anului 2024. Sună prea frumos ca să fie adevărat, nu?

Dar nu uitați că bitcoin este o monedă volatilă și imprevizibilă, care poate să scadă la fel de repede cum a crescut. Nu trebuie să uităm de ce s-a întâmplat în 2021, când toată lumea se aștepta ca bitcoin să ajungă la 150.000 de dolari, dar în schimb a coborât la 16.000 de dolari. Nimeni nu poate să știe ce va aduce viitorul, mai ales în condițiile economice și de piață actuale, care sunt pline de incertitudini și schimbări. Așa că, dacă vreți să investiți în bitcoin, fiți prudenți și nu vă jucați cu focul. Bitcoin poate fi o mină de aur, dar poate fi și o bombă cu ceas. Voi ce părere aveți?

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exoplaneta HD189733b, descoperită în anul 2005

Nu ai mai văzut așa ceva: Airbus A380, făcut din drone și aterizat în Abu Dhabi.

Jokerul din Florida cere 5 milioane de dolari de la Rockstar pentru că i-ar fi copiat chipul în GTA 6

Cafea cu ou si rom – Reteta antigripala delicioasa

Dragostea, o heroina pentru creier!

Voyager 1 e stricat și NASA încearcă să-l repare de la o distanță nebună

Brioșe cu ciocolată neagră pentru o gustare delicioasă

Ce este Amazon Prime și cum te poate ajuta să economisești timp și bani

Misterul particulei Amaterasu: De unde vine și ce înseamnă?

Experimentul Energetic al Terrei din Valcea

Cum se protejeaza obiectele de metal impotriva ruginii?

Cum încearcă Meta să îi protejeze pe tineri de conținutul dăunător de pe Facebook și Instagram