Sisteme de purtare sau carucioare? Recomandarea mamicilor din Romania.

Sisteme de purtare sau carucioare? Recomandarea mamicilor din Romania.

Mamici și burtici, dacă sunteți interesați să cumpărați un carucior sau un sistem de purtare ergonomic, aici veți găsi părerea a 263 de mamici din România.

Ce-au cumparat, ce-au folosit, cat de des si ce-ar face daca ar trebui sa repete totul – toate aceste intrebari le-am pus in cadrul chestionarului nostru si am primit raspunsuri din 22 de orase din Romania. Multumim tuturor celor care au luat parte la aceasta cercetare!

Rezultatele chestionarului ne dezvaluie ca…

  • 82% din mamici detin un sistem de purtare,  57% din acestea il folosesc des sau foarte des, printre cele mai populare situatii in care este folosit sistemul de purtare se numara: plimbarea, cumparaturile, urmate de vacante,treburile casnice, si adormire bebelusului. 5% din acestea nu il folosesc deloc.
  • la intrebarea ‘ ce sistem de purtare folositi?’, nu m-a surprins sa constat ca peste 25% din mamici detin mai mult de un sistem de purtare, mare grija ca dau dependenta.:)
  • Ceea ce m-a bucurat sa aflu este ca 95% din mamici detin sisteme de purtare ergonomice, printre cele mai populare fiind: wrap tesut, wrap elastic, sling cu inele, ssc. ( suport in ceea ce priveste alegerea sistemului de purtare potrivit puteti gasi pe poarta-ma.ro, sau grupuri pe facebook babywearing constanta, babywearing romania etc.)
  • 89% dintre mamici considera ca au cunostinte in ceea ce priveste sistemele de purtare si siguranta copilului in acestea.
  • 95% din mamicile participante detin traditionalul carucior, dintre care 49% il folosesc des si foarte des, iar 14% nu il folosesc. Situatiile in care este folosit cel mai des sunt la plimbare si cumparaturi, urmate de vacante si adormirea bebelusului.
  • 55% din mamici spun ca,  pentru ele, este mai comod  sistemul de purtare, iar 41% considera caruciorul mai comod.
  • In ceea ce priveste gradul de confort al bebelusului, 55% din mamici cred ca bebe e mai comod in sistem de purtare, iar 44% in carucior.
  • daca ar fi sa o ia de la capat, 40% din mamici ar cumpara si sistem de purtare si carucior, 37% doar sistem de purtare si doar 23% numai carucior.

Carucioarele sunt încă populare, dar sistemele de purtare incep sa prinda teren. Acestea sunt mai ieftine, mai ușoare de carat, și oferă posibilitatea ca bebelușul să stea la pieptul mamei, plus libertatea mâinilor pentru a face diferite treburi. Cu toate acestea, caruciorul poate fi mai practic în unele situații, cum ar fi prevenirea durerilor de spate, când locuiești la un etaj inferior, sau foarte aproape de un parc, etc.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre perle negre si un mic secret al perlelor negre.

Apariția OZN-ului în august și septembrie 1968 în România

Numărul jurnaliștilor uciși – Un trend îngrijorător

Care sunt cele 7 continente ale lumii? Cum se numesc acestea

Cel mai vechi european, descoperit în România

Cursuri despre cum sa te indragostesti

Un programator a cucerit 5000 de femei pe Tinder cu ajutorul inteligenței artificiale: cum a funcționat ChatGPT și cum a găsit marea iubire.

Pamantul, iubirea noastră!

In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Balta de la Chilca adica Balta fertilitatii

Cara Brookins: Călătoria extraordinară a unei mame care a folosit tutoriale de pe YouTube pentru a-și construi casa de vis

Un nebun a dat cât pe o casă pe o armă din Counter-Strike 2

Erau extratereștri asemănători unei mumii de pe altă planetă.