Spectacol cosmic: o navă spațială rusească se topește în aer sub privirile astronauților

Spectacol cosmic: o navă spațială rusească se topește în aer sub privirile astronauților

Ai văzut vreodată o navă spațială arzând în atmosferă? Ei bine, astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS) au avut această ocazie unică, și au împărtășit-o cu noi. Potrivit space.com ei au filmat cum o navă spațială rusească de marfă a devenit un foc de artificii în cer, înainte să se facă praf.

Nava se numea Progress MS-23, și era folosită pentru a transporta gunoiul de pe ISS. Da, și astronauții fac curățenie, și trebuie să scape de lucrurile care nu le mai folosesc. Printre ele se numărau echipamente vechi, resturi alimentare și alte chestii inutile. Nava a fost detașată de ISS pe 29 noiembrie, și a pornit spre Pământ.

Dar nu a ajuns niciodată la destinație. După patru ore, a intrat în contact cu atmosfera, care a început să o încălzească și să o topească. Astronautul NASA Yasmin Moghbeli a fost martor la acest spectacol, și a reușit să îl filmeze. A postat clipul pe X, unde l-am putut vedea și noi

Potrivit Roscosmos, agenția spațială rusă, nava s-a distrus aproape complet, dar câteva fragmente au supraviețuit și au căzut în Oceanul Pacific, într-un loc pustiu. Nu e nimic de îngrijorat, e o procedură normală pentru astfel de nave, care nu pot fi refolosite și care se atașează la ISS.

Dar nu toate navele spațiale se topesc în aer. Una nouă, Progress MS-24, va fi trimisă pe 1 decembrie de la Baikonur, în Kazahstan, cu trei tone de provizii pentru astronauți. Sperăm să ajungă cu bine la ISS, unde va fi primită pe 3 decembrie.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum afli ce mărime porți la inel. Sfaturi utile și tabel cu dimensiuni.

Cara Brookins: Călătoria extraordinară a unei mame care a folosit tutoriale de pe YouTube pentru a-și construi casa de vis

Exoplaneta HD189733b, descoperită în anul 2005

Horoscop lunar-Martie: Taurii pot intra într-o situație puțin ciudată

Google, acuzat de furt de idei pentru cipurile sale de inteligență artificială

O altă greșeală la Boeing: Găuri găurite în locuri nepotrivite.

Cafea cu ou si rom – Reteta antigripala delicioasa

Există extratereștri? Adevărul despre aparițiile OZN-urilor

Ce se află în spatele Mumiilor unui Mic Extraterestru din Atacama?

Rusia merge din nou pe Lună după 47 de ani

Cum încearcă Meta să îi protejeze pe tineri de conținutul dăunător de pe Facebook și Instagram

Plăcintă delicioasă de dovleac – Rețetă ușoară și aromată