Daca esti in cautarea unei retete rapide si delicioase pentru pranz sau cina, pieptul de pui cu smantana este o alegere excelenta. Acest fel de mancare este simplu de pregatit si necesita doar cateva ingrediente usor de gasit.
Ingrediente necesare:
- 1 piept de pui
- 1 felie de paine
- 1 cana cu lapte
- 2-3 linguri de smantana
- Sare si piper dupa gust
- 1 castravete murat
Pasul 1: Fierberea pieptului de pui Pune pieptul de pui la fiert intr-un vas cu apa si sare timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand este gata. Dupa ce este fiert, lasa-l sa se raceasca si apoi taie-l in bucati mici.
Pasul 2: Adaugarea painii Scoate coaja painii si inmoaie-o in lapte pentru a o face mai moale. Apoi stoarce-o bine si taie-o in bucati mici. Adauga bucatile de paine la pieptul de pui si paseaza-le impreuna cu ajutorul unei masini de tocat.
Pasul 3: Adaugarea smantanii si castravetelui murat Intr-un bol, amesteca smantana cu pieptul de pui si painea pasata. Adauga si castravetele murat taiat marunt si sare si piper dupa gust. Amesteca totul bine si pastreaza-l la rece pana cand esti gata sa servesti.
Sugestii pentru servire: Serveste pieptul de pui cu smantana rece, pe o felie de paine prajita sau cu cartofi prajiti. Poti sa il decorezi cu putin patrunjel tocat sau cu felii de castravete murat.
Concluzie
In concluzie, pieptul de pui cu smantana este o reteta simpla si gustoasa care poate fi preparata rapid pentru orice ocazie. Cu siguranta va fi apreciata de intreaga familie.
Urmărește-ne și pe Google News