Ghiveci De Legume

2 vinete, 1 dovlecel, 2 ardei verzi, 3 morcovi, 2 cartofi, 2 cepe mari, 3-4 rosii, o legatura de patrunjel verde, sare, piper si boia.

Se toacă ceapa și se călește în 2 linguri de ulei până devine translucid. Tăiați cartofii și morcovii tăiați rondele și puneți-i peste ceapă. Completați cu apă, fierbeți de 2-3 ori și dați. Apoi adăugați dovleceii tăiați cubulețe, rondele de vinete și ardeii gras tăiați felii. Când sunt aproape fierte, se adaugă roșiile tăiate cubulețe, se condimentează cu sare, piper și boia și se fierbe până când sosul scade. Se presara patrunjel verde tocat marunt si se serveste imediat.

Prajitura cu migdale si frisca

Pentru partea de sus:
4 ouă, 140 g zahăr, un praf de sare, 60 g făină, 60 g amidon, 2 linguri cacao.

Pentru umpluturi și siropuri:
200 g migdale dulci, 100 g zahăr pudră, 2 linguri esență de rom, 3 linguri jeleu de coacăze, 1 plic zahăr vanilat.

Decorativ:
Frisca. Adăugați 2 linguri de apă călduță și zahăr în gălbenușul de ou și bateți până devine albicioasă. Separat bate albusurile spuma cu sare. Se amestecă făina cu amidonul și cacao, se cern albușurile. Totul se incorporeaza apoi in crema de galbenusuri. Asezam aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si adaugam putin unt pentru a nu se lipi. Coaceți la foc mediu timp de 40 de minute. Când suprafața de sus s-a răcit, scoateți-o din formă și tăiați 3 frunze. Se amestecă migdalele măcinate cu zahărul pudră. Compoziția este împărțită în două părți egale. Faceți 2 bile și folosiți un sucitor de lemn pentru a întinde 2 frunze între 2 foi de plastic transparent. Blatul din mijloc este insiropat cu rom. Se încălzește jeleul de coacăze, se întinde pe o parte și se unge pe cealaltă cu sirop. Peste acestea două puneți o foaie de aluat de migdale. Stivuiți vârfurile, acoperiți vârful de sus și ciupiți ușor. Decorat cu frisca. 

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum ar putea deveni panourile solare mai ieftine și mai durabile cu ajutorul perovskitului

OZN filmat pe cerul Braziliei

Netflix te lasă să te joci GTA gratis pe telefon. Ia-ți acum cele trei jocuri de legendă!

Racheta SpaceX Starship atinge spațiul cosmic pentru prima oară

Fenomene stranii in zona Busteni-Sinaia

Cel mai vechi european, descoperit în România

Horoscop lunar-Martie: Taurii pot intra într-o situație puțin ciudată

PAMFIL SEICARU, pamfletarul

Beneficiile şi riscurile recongelării alimentelor

Piperul Negru. Pisca, dar vindeca.

Ce este Combustibil sintetic(E-combustibil).UE vrea mașini alimentate cu benzină sintetică

Plăcintă cu ciocolată: o rețetă delicioasă