2 vinete, 1 dovlecel, 2 ardei verzi, 3 morcovi, 2 cartofi, 2 cepe mari, 3-4 rosii, o legatura de patrunjel verde, sare, piper si boia.
Se toacă ceapa și se călește în 2 linguri de ulei până devine translucid. Tăiați cartofii și morcovii tăiați rondele și puneți-i peste ceapă. Completați cu apă, fierbeți de 2-3 ori și dați. Apoi adăugați dovleceii tăiați cubulețe, rondele de vinete și ardeii gras tăiați felii. Când sunt aproape fierte, se adaugă roșiile tăiate cubulețe, se condimentează cu sare, piper și boia și se fierbe până când sosul scade. Se presara patrunjel verde tocat marunt si se serveste imediat.
Prajitura cu migdale si frisca
Pentru partea de sus:
4 ouă, 140 g zahăr, un praf de sare, 60 g făină, 60 g amidon, 2 linguri cacao.
Pentru umpluturi și siropuri:
200 g migdale dulci, 100 g zahăr pudră, 2 linguri esență de rom, 3 linguri jeleu de coacăze, 1 plic zahăr vanilat.
Decorativ:
Frisca. Adăugați 2 linguri de apă călduță și zahăr în gălbenușul de ou și bateți până devine albicioasă. Separat bate albusurile spuma cu sare. Se amestecă făina cu amidonul și cacao, se cern albușurile. Totul se incorporeaza apoi in crema de galbenusuri. Asezam aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si adaugam putin unt pentru a nu se lipi. Coaceți la foc mediu timp de 40 de minute. Când suprafața de sus s-a răcit, scoateți-o din formă și tăiați 3 frunze. Se amestecă migdalele măcinate cu zahărul pudră. Compoziția este împărțită în două părți egale. Faceți 2 bile și folosiți un sucitor de lemn pentru a întinde 2 frunze între 2 foi de plastic transparent. Blatul din mijloc este insiropat cu rom. Se încălzește jeleul de coacăze, se întinde pe o parte și se unge pe cealaltă cu sirop. Peste acestea două puneți o foaie de aluat de migdale. Stivuiți vârfurile, acoperiți vârful de sus și ciupiți ușor. Decorat cu frisca.
Urmărește-ne și pe Google News