CUM SĂ FACI MARMELADĂ DE PORTOCALE FĂCUTĂ ÎN CASĂ – PERFECTĂ CA UN CADOU DE CRĂCIUN
Sunt atâtea moduri de utilizare pentru această marmeladă specială de portocale și ai nevoie doar de două ingrediente.
Marmelada de portocale este ușor de preparat și este delicioasă ca umplutură pentru prăjituri, ca sos pentru biscuiți sau chiar ca un cadou de Crăciun. Singurul dezavantaj este că portocalele sunt acre, iar coaja este amară și sunt, de asemenea, un fruct foarte suculent, așa că aveți nevoie de mult zahăr pentru a obține aroma și consistența potrivite. Cel mult, puteți înlocui o parte din zahăr cu puțină pectină, ceea ce va face ca gemul să fie mai gelatinos, dar aveți nevoie de îndulcitor pentru a obține aroma.
Este foarte important să obțineți portocale bio pentru dulceață, deoarece și coaja va intra în dulceață una câte una. Dacă aveți timp, lăsați portocalele și zahărul să se așeze peste noapte, rezultatul va fi mult mai bun dacă le gătiți a doua zi.
Puteți să le lăsați bucăți, dacă doriți, sau să le faceți piure, e o chestiune de gust. Este gata atunci când coaja de portocală a devenit transparentă. Rezultatul final va fi o dulceață ușor amară, ușor dulce și acrișoară, care merită cu siguranță să fie încercată.
Ingrediente
1 kg de portocale netratate, 75 dkg de zahăr
Timp de preparare: 30 minute
Pregătirea:
Se spală portocalele și se taie capetele. Se taie în două și apoi în felii subțiri. Se pun feliile într-o cratiță și se acoperă cu zahăr. Se amestecă bine pentru a acoperi toate fructele. Dacă timpul permite, se lasă să stea 1-2 ore, chiar peste noapte.
Se pune cratița la foc mediu și se încălzește, amestecând constant, până când ajunge la fierbere. Reduceți focul și gătiți, amestecând, până când coaja de portocală este translucidă. Apoi se pasează cu un blender de mână până la consistența dorită, poate fi complet pastă sau bucăți.
Puteți testa când este gata punând câteva picături de gem pe o farfurie bine răcită, dacă se încheagă pe farfurie este gata, dacă curge mai trebuie să o gătiți.
Se toarnă gemul finit în borcane curate și dezinfectate, apoi se închid ermetic, se întorc cu susul în jos, se înfășoară într-o pătură și se lasă să se răcească complet.
Urmărește-ne și pe Google News