70.000 de case din New York vor fi alimentate de acest parc eolian.

70.000 de case din New York vor fi alimentate de acest parc eolian.

Ai auzit de ultima noutate din domeniul energiei verzi? E vorba de un parc eolian care se află la o aruncătură de băț de coasta Long Island și care le oferă locuitorilor de acolo energie curată și ieftină. Așa scrie Interesting Engineering, care a urmărit îndeaproape proiectul.

Parcul eolian se numește South Fork Wind și are o turbină eoliană care funcționează deja de la începutul lui decembrie. Turbina e plasată la vreo 35 de mile marine de Montauk, un loc superb unde poți să te relaxezi și să te bucuri de natură. Dar nu e singura, pentru că până în 2024 vor mai fi instalate încă 11 turbine, toate făcute de o firmă daneză, Ørsted, în parteneriat cu o firmă americană, Eversource.

Parcul eolian va avea o capacitate de 130 de megawați (MW), ceea ce înseamnă că va putea să alimenteze 70.000 de case din New York City. Asta e cam cât populația unui oraș mic din România, dacă te întrebi. Și nu doar că va furniza energie, dar va și reduce poluarea, pentru că va evita emisiile de dioxid de carbon care ar fi rezultat din arderea combustibililor fosili. Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a spus la X că proiectul va scădea emisiile cu șase milioane de tone pe an, adică de parcă ai scoate de pe drumuri 60.000 de mașini. Asta e o veste bună pentru sănătatea și mediul înconjurător.

Așa că, dacă ești din New York sau dacă ai de gând să vizitezi orașul, nu uita să arunci o privire spre mare și să admiri parcul eolian care îți face viața mai frumoasă și mai verde.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tratamente stravechi cu oua si carne de prepelita

O altă greșeală la Boeing: Găuri găurite în locuri nepotrivite.

Ce s-ar întâmpla dacă ar declanșa al treilea război mondial?

Cum afli ce mărime porți la inel. Sfaturi utile și tabel cu dimensiuni.

Un cercetător rus de rachete se sinucide, racheta sa i-a ucis bunica!

Oamenii sunt surprinși când află semnificația numelui WD-40.

Venituri pentru studenți: cum să faci bani și sfaturi utile de la Jooble

Misterul firului de păianjen

Lupii de la Cernobîl au o abilitate uimitoare după dezastrul nuclear

Cum să prepari ciuperci umplute delicioase acasă. O reteta simpla si gustoasa.

Cum am trăi dacă o explozie solară ar duce la întreruperea permanentă a energiei electrice? Cum ar arăta viața fără curent?

Tesla Cybertruck, mașina pe care nu o poți avea niciodată în Europa. Și nu e din cauza banilor.