Analiza Romanului „Ultima Comanda” si Varianta Luneburg

Ultima comanda

Graham Swift este un autor englez care cu siguranță ar avea 80 de ani dacă ar trăi în România.
Săptămâna aceasta, evidențiem două lansări editoriale recente de la Univers Verlag. Ambele se află în colecția romană din secolul XXI.

Ultima comanda

Graham Swift este un scriitor englez care cu siguranță ar fi trăit în România în anii 80. Născută la Londra în 1949, Swift a debutat în Prorietarul magazin de dulciuriu în 1980 și a jucat Shuttlecock (1981), Land of Waters (1983), Far. din această lume (1988), Pentru totdeauna (1992) Romanul Ultima Comanda este o publicație mai recentă din 1996, dar, în același timp, este comparabil cu Țara apelor, capodopera care a scris Observer.Este o lucrare de făcut. Green, „Una dintre marile cronici ale peisajului și memoriei”. Romanul imediat câștigător al Premiului Booker suprapune o realitate alternativă a vieții de zi cu zi cu singura realitate obiectivă: moartea. În centrul romanului se află o zi în care patru prieteni își îndeplinesc dorința pe moarte a unui coleg măcelar din Londra.
El va fi incinerat după moartea sa, iar cenușa sa va fi împrăștiată peste apele de pe docurile din Margate, o stațiune de pe litoral unde defunctul a mers împreună cu soția și fiica sa în timpul verii. Altfel, o călătorie către o destinație și un flux de amintiri care dezvăluie mai multe niveluri ale prezentului. Graham Swift este fascinat de istorie în romanele sale și chiar și în „metaficțiunea istorică”, el este văzut ca un postmodernist nostalgic, pe de o parte, pentru că personajele sunt scufundate în trecutul haotic. Există ca o sursă de narațiune care poate Pe de altă parte, există ca o sursă de imagini și motive pe care cititorul le percepe. Sau, după cum scrie Daily Mail, „Romanele lui Swift ne amintesc că dragostea, munca, prietenia și râsul sunt darurile prețioase care ne aduc confort în această vale a disperării.” .

Varianta Luneburg

Paolo Maurensig s-a născut la Gorizia, Italia, în 1943. Nimic din existența sa nu a prefigurat apariția scriitorului. Maurensig s-a dedicat inițial profesiei de vânzător, unde a câștigat mai mulți bani, înainte de a se îndrepta către fabricarea de viole și flaut baroc, dar și un iubitor de muzică și șah. Apoi Paolo Maurensig a explodat brusc și, mereu ca scriitor în copilărie, a devenit o adevărată aventură literară și chiar o „revelație a scriitorului” când tocmai împlinise 50 de ani!Nu, dar suntem în fruntea prozei italiene. Romanul care l-a adus în prim-planul criticii a fost Varianta Lüneburg (1993), al cărui autor a câștigat premiile Club of Italy Belt, Arturo Island și PEN. 

Pretextul romanului este, de fapt, un joc de șah între victime și călăi, un joc jucat într-un lagăr de concentrare, iar metafora care iese la iveală este aceea a vieții din timpul Holocaustului. „Într-un roman introductiv despre conspirațiile polițienești, La nuova Venezia scrie:
„Printr-o serie de povești și o poveste integrată, varianta Luneburg reconstruiește o istorie întunecată de tensiune dramatică și ostilitate mortală care a durat o viață.” 

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum am trăi dacă o explozie solară ar duce la întreruperea permanentă a energiei electrice? Cum ar arăta viața fără curent?

Controversata carte „The Day After Roswell”

Efectele aluminiului asupra organismului

Cometa Halley se îndreaptă spre Pământ.

Care sunt simptomele, cauzele și riscurile asociate gripei porcine?

Plăcintă delicioasă de dovleac – Rețetă ușoară și aromată

Nu-ți pune parola asta! O listă cu cele mai uzuale și vulnerabile parole de pe internet!

Cine plătește nota dacă mașina ta fără șofer face accident?

Secretele salamandrei. Animalul care-şi regenerează membrele, inima, creierul si ochii

Erau extratereștri asemănători unei mumii de pe altă planetă.

Copiilor care își folosesc mult telefonul mobil li se schimbă creierul – Și asta schimbă semnificativ lumea

Fenomenul Tunguska – Explicarea Unui Eveniment Fascinant