Acesti Brazi de Crăciun nu-și pierd acele.

Acesti Brazi de Crăciun modificați genetic nu-și pierd acele.

Sărbătorile de iarnă sunt minunate, dar au și un dezavantaj: acele de brad care se împrăștie peste tot prin casă. Cine are chef să le măture sau să le aspire după ce se termină distracția? De aceea, mulți oameni aleg să cumpere brazii artificiali, care arată bine, dar nu au acel miros de rășină și de natură. Dar ce-ar fi dacă ți-aș spune că există o soluție mai bună? O soluție care îți oferă un brad natural, frumos și care nu-ți lasă ace pe covor? Ei bine, există, și se numește brad modificat genetic, scrie Interesting Engineering.

Niște geneticieni deștepți de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord au găsit o modalitate de a face brazii mai rezistenți și mai atractivi. De patru decenii, ei lucrează la niște pomi de Crăciun speciali, care au trei avantaje mari:

  • Cresc mai repede
  • sunt mai armonioși
  • nu-și pierd acele.

Brazii speciali sunt făcuți din pini Fraser, care sunt foarte comuni în zonă. Cercetătorii au ales cei mai frumoși 25 de arbori din peste 30.000 de exemplare, printr-un proces de selecție foarte atent, și i-au clonat și plantat într-o plantație de șase hectare în 2018. Acum, există peste 1.000 de arbori, dintre care unii fac deja conuri de semințe – câte 100 de bucăți.

Braziii vor avea nevoie de 6 ani pentru a crește până la punctul în care sunt gata pentru vânzarea comercială,în loc de 7-8 ani, cât durează de obicei, și cel mai important, nu vor pierde mai mult de unul sau două procente din ace, chiar și în absența vremii reci. Primele exemplare vor fi disponibile între 2030 și 2036.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cine înșală mai mult? Personalitățile predispuse la infidelitate

Dragostea, o heroina pentru creier!

Un copil cu o boală gravă a supraviețuit datorită unei mașini electrice, iată cum!

Eveniment cultural HAMLET-ul

Uzinexport a deschis Galeria de Arta

Ghicitori pentru copii: cum să te distrezi și să înveți în același timp

Românii nu vor mașini colorate, ci gri, alb sau negru, arată un studiu recent

Rusia merge din nou pe Lună după 47 de ani

Eroare de mileniu, Apocalipsa IT o farsă ce nu s-a întâmplat! 

Horoscop lunar-Martie: Taurii pot intra într-o situație puțin ciudată

Apple contestă legea UE care îi limitează puterea asupra magazinelor de aplicații

Leak: GTA 6 va fi mult mai realist decât se credea până acum