Ne confruntăm cu luni întregi fără internet, dacă se întâmplă acest lucru!

Ne confruntăm cu luni întregi fără internet, dacă se întâmplă acest lucru!

Dacă te gândești că internetul este ceva sigur și stabil, te înșeli amarnic. Un grup de cercetare din SUA ne avertizează că suntem la un pas de o prăbușire totală a internetului, din cauza unei amenințări cosmice.

Este vorba despre furtunile solare, niște fenomene spectaculoase, dar și periculoase, care se produc atunci când soarele își varsă furia asupra Pământului. Soarele nu este o bilă de foc liniștită, ci o masă de plasmă fierbinte, care erupe periodic cu jeturi de energie și particule încărcate. Acestea pot ajunge la noi cu viteze uluitoare, de până la cinci milioane de kilometri pe oră, și pot perturba grav câmpul magnetic al Pământului.

Deși furtunile solare sunt rare și greu de prevăzut, ele pot avea efecte devastatoare asupra infrastructurii noastre digitale. Pot distruge sateliții, rețelele electrice, sistemele de comunicație și, bineînțeles, internetul. Ne-am putea trezi într-o lume fără conexiune, fără acces la informații, divertisment, servicii sau tranzacții online.

Cea mai puternică furtună sola cunoscută a avut loc în 1859 și se numește evenimentul Carrington. Atunci, particulele solare au ajuns la Pământ în doar 18 ore, în loc de 3-4 zile, cum se întâmplă de obicei. Singurele semne vizibile au fost niște aurore boreale spectaculoase și niște scântei la liniile de telegraf.

Astăzi, un astfel de eveniment ar putea să ne lase fără internet pentru luni de zile, ceea ce ar putea fi un șoc pentru mulți dintre noi, dependenți de tehnologie și de rețelele sociale.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Taxa pe prostie: Loterie

Ce Dezastre Ar Putea Insemna Sfarsitul Lumii Pe Loc?

Clătite sărate – rețetă delicioasă

Efectele aluminiului asupra organismului

Text Invitatii nunta.Tot ce trebuie sa stiti despre invitatia de nunta

Cum se scrie un rezumat eficient: Ghidul Tău Complet.

Misterul particulei Amaterasu: De unde vine și ce înseamnă?

ChatGPT s-a plictisit de noi și a luat-o razna

Pamântul se rastoarna!

Horoscop lunar-Martie: Taurii pot intra într-o situație puțin ciudată

YouTube și TikTok, drogurile preferate ale adolescenților Americani.

Despre perle negre si un mic secret al perlelor negre.