Adevărul despre AI și alegeri: Ce face OpenAI pentru a preveni manipularea.

Adevărul despre AI și alegeri: Ce face OpenAI pentru a preveni manipularea.

Sunteți îngrijorați că AI și ChatGPT vă vor manipula votul? Nu sunteți singurii. Mulți oameni se tem că inteligența artificială va avea un impact negativ asupra alegerilor din 2024, care vor avea loc în multe țări din lume.

Dar nu trebuie să vă faceți griji, cel puțin nu de OpenAI. Ei au scris pe blogul lor că au luat măsuri pentru a preveni orice abuz al tehnologiei lor. Și nu e vorba doar de OpenAI, ci și de ChatGPT și DALL-E, două dintre cele mai avansate soluții de AI de pe piață. Prima poate scrie texte care par scrise de oameni, iar cea de-a doua poate crea imagini false, dar realiste.

Și șeful OpenAI, Sam Altman, este conștient de pericolul pe care îl reprezintă AI pentru alegeri. El a vorbit despre asta în fața Congresului american în mai. El a spus că AI poate fi folosită atât pentru bine, cât și pentru rău, și că trebuie să fim atenți la cum o folosim.

De aceea, OpenAI a decis să colaboreze cu o organizație non-profit din SUA, care se ocupă de promovarea democrației. Dacă cineva îi întreabă pe ChatGPT despre alegeri, el este trimis pe site-ul CanIVote.org, unde poate afla informații utile despre cum și unde să voteze.

Dar asta nu e tot. OpenAI vrea să facă mai ușor să recunoaștem conținutul generat de AI. De exemplu, ei pun niște simboluri speciale pe imaginile create de DALL-E, ca să știm că nu sunt reale. Ei spun că aceste simboluri vor rămâne vizibile chiar și după ce imaginile sunt modificate.

OpenAI are și o politică strictă care interzice folosirea AI în scopuri abuzive. Nu e voie să folosești ChatGPT sau DALL-E pentru a-i determina pe oameni să nu voteze sau pentru a te preface că ești altcineva. Nici nu e voie să creezi imagini cu persoane reale fără acordul lor. Dar cum poate OpenAI să controleze ce fac utilizatorii săi? Ei bine, nu prea poate. Există deja exemple de conținut deepfake cu politicieni americani, făcute de niște experți în AI, doar ca să vadă dacă se poate.

Așa că, dragi cititori, fiți atenți la ce citiți și la ce vedeți pe internet. Nu lăsați AI să vă influențeze alegerile. Gândiți-vă singuri și votați după conștiință. Și dacă aveți vreo îndoială, verificați sursele și informați-vă. Nu uitați: AI e doar o unealtă, nu un arbitru.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce a gustat T-rex înainte să moară? Oamenii de știință au răspunsul!

Afirmație șocantă: Sonde spațiale extraterestre ar fi aterizat pe Pământ, potrivit directorului Pentagonului

Eroare de mileniu, Apocalipsa IT o farsă ce nu s-a întâmplat! 

Un asteroid periculos ar putea lovi în 2024 – ce spune NASA!

Secretele salamandrei. Animalul care-şi regenerează membrele, inima, creierul si ochii

Cursuri despre cum sa te indragostesti

Dacă bei apă ca un pește, poți să-ți dai ortul popii – Ce s-a întâmplat cu Brooke Shields ne dă de gândit

Ce înseamnă pașaport simplu electronic? Documente necesare și taxe

Un pilot cu casca Apple Vision Pro. Ce naiba?

Interzicerea Utilizării Embrionului Uman în Scopuri Experimentale: Excepții și Utilizări

A crezut că e șmecher și a pus pe Instagram cum merge cu 215 km/h: ce i-a dat poliția.

Cafea cu ou si rom – Reteta antigripala delicioasa