NASA a spart gheața: a deschis containerul cu eșantionul de pe asteroid

 NASA a spart gheața: a deschis containerul cu eșantionul de pe asteroid

NASA a anunțat joi o veste bună în legătură cu containerul cu proba de pe asteroidul Bennu, care a revenit pe Pământ anul trecut. Ei spun că au reușit să deschidă cutia care conținea comori cosmice și care le-a dat mari bătăi de cap.

După cum am relatat anterior, NASA nu a putut să deschidă containerul cu probe, care a ajuns în octombrie, probabil din cauza unor probleme cu parașuta sondei care a adus probele, care ar fi putut strica forma containerului. Șuruburile care țineau capacul rezervorului nu au vrut să se deschidă – iar cercetătorii nu au putut să folosească o metodă mai dură pentru a-l deschide, pentru că ar fi distrus și contaminat probele.

Dar între timp, NASA a inventat un nou instrument care poate deschide recipientul – și cercetătorii au avut în sfârșit acces la tot ce era înăuntru. Deși sonda avea deja câteva bucăți de asteroid în afara recipientului pentru probe, care vor fi studiate de oamenii de știință pentru mulți ani, adevărata “lovitură” este conținutul din interiorul recipientului, la care au ajuns acum, în sfârșit.

nasa osiris rex opening tool

“Inginerii și oamenii noștri de știință au muncit din greu în culise timp de luni de zile nu numai pentru a analiza cele peste 70 de grame de material la care aveam acces anterior, ci și pentru a proiecta, dezvolta și testa noi instrumente care ne-au ajutat să trecem peste acest obstacol”, a declarat Eileen Stansbery, din cadrul diviziei ARES (Astromaterials Research and Exploration Science) a NASA, într-un comunicat al agenției.

“Inovația și angajamentul acestei echipe au fost extraordinare. Suntem cu toții entuziasmați să vedem ce minuni ne aduce OSIRIS-REx”, a mai spus managerul – care, însă, nu a spus încă cât și ce au găsit în interiorul rezervorului. Acesta va fi mai întâi fotografiat la rezoluție foarte mare – înainte de a fi scos – și apoi va fi cântărit și măsurat cu mare atenție, după care va fi supus unor serii de teste.

Misiunea OSIRIS-REx a fost lansată în septembrie 2016 și a ajuns pe asteroidul Bennu în decembrie 2018. Nava spațială a misiunii a luat probe de pe suprafața asteroidului apropiat de Pământ în octombrie 2020 și a pornit spre Pământ în mai 2021. În cele din urmă, containerul cu probe a aterizat în deșertul Utah la sfârșitul lunii septembrie 2023 – și de atunci NASA a încercat să îl deschidă, lucru care a fost în sfârșit realizat.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Google, acuzat de furt de idei pentru cipurile sale de inteligență artificială

Știința adevăratului sunet al stelelor?

Brioșe cu ciocolată neagră pentru o gustare delicioasă

Sisteme de purtare sau carucioare? Recomandarea mamicilor din Romania.

Opalul – piatra semipretioasa ce „aduna” toate culorile

Australia Își Întărește Scutul Împotriva Umbrei Social Media

Un cercetător rus de rachete se sinucide, racheta sa i-a ucis bunica!

Numărul jurnaliștilor uciși – Un trend îngrijorător

Tatuajul, o forma de arta.

Blestemul corbului. Moartea lui Brandon Lee

Fenomene stranii in zona Busteni-Sinaia

Pericolul muscaturii de capusa: concluzii și prevenire