luna

Luna dispare de pe cer 

Dacă priviți Luna cu regularitate, aveți sentimentul că aceasta pare tot mai mică, seara de seara, aflați că acest fapt se petrece nu doar în mintea dumneavoastră, ciși în realitate!

Fenomenul a fost confirmat de astronomii elvețieni de la Observatorul Cantonal din Zürich, care au efectuat o serie de măsurători sub conducerea dr. Alfred Zeeiman. \”Dacă în primii ani ai deceniuluișapte, când au început proiectele americane de cucerire a Lunii, astrul nopții avea un diametru estimat la circa 3888 km, astăzi, după aproape patru decenii, acesta nu depășește 3700 km! Scăderea este considerabilă, căci în acest ritm, în câteva sute de ani, Luna va dispărea de pe bolta cerească! Dar efectele se vor manifesta mult mai devreme, prin maree devastatoare, ce se vor transforma cu timpul în adevărate valuri tsunami! Topirea ghețurilor polare va fi accentuată, ducând la creșterea alarmantă a nivelului oceanului planetar, în vreme ce succesiunea obișnuită a zilelorși a nopților va dispărea total, urmând să existe doar o zi deșase luniși o noapte la fel de lungă, ca în regiunile polare!\”, a avertizat specialistul elvețian.

banner
luna
Luna dispare de pe cer  4

Deși NASA a confirmat observațiile astronomilor dinȚara Cantoanelor, nici un oficial al Agenției Spațiale Americane nu s-a încumetat să dea o explicație pentru această anomalie. Se vehiculează ideea că expedițiile americane \”Apollo\” ar fi destabilizat rocile de la suprafața selenară, în Marea Liniștii, iar acest fapt, coroborat cu gravitația aproape nulă de pe satelitul natural al Terrei, a determinat o reacție în lanț de ridicare a unor uriași nori de prafși disiparea lor în spațiu.

NASA a catalogat această ipoteză drept \”puerilă\”, admitând că mai curând poate fi vorba despre un impact al Lunii cu un meteorit de proporții considerabile, care a dus efectiv la \”ciobirea\” serioasă a astrului nopții. Interesant este faptul că această ipoteză este împărtășită chiarși de unii oameni ai Bisericii, care văd în ea o materializare a profețiilor biblice ce vorbeau despre \”Luna care va cădea de pe cer, cu puțin timp înainte de sfârșitul lumii!\”. Cât timp ne mai desparte de această presupusă \”apocalipsă cosmică\”, rămâne însă de văzut…

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copilul mofturos: cum să depășim criza de opoziție

Ce s-ar întâmpla dacă ar declanșa al treilea război mondial?

Rusia merge din nou pe Lună după 47 de ani