Cara Brookins: Călătoria extraordinară a unei mame care a folosit tutoriale de pe YouTube pentru a-și construi casa de vis

Cara Brookins: Călătoria extraordinară a unei mame care a folosit tutoriale de pe YouTube pentru a-și construi casa de vis

Chiar și într-o lume plină de provocări, povestea lui Cara Brookins se evidențiază ca un testament al puterii perseverenței. Cara, o mamă singură cu patru copii, s-a angajat într-un proiect ambițios și neobișnuit: a construit o casă de 325 de metri pătrați cu ajutorul copiilor ei, bazându-se exclusiv pe videoclipurile educative de pe YouTube.

Această călătorie uimitoare nu numai că le-a schimbat viața, dar a inspirat nenumărate alte persoane aflate în situații similare să creadă în visele lor. În acest articol, analizăm povestea remarcabilă a Cara Brookins și modul în care reușesc să se descurce în lumea de astăzi.

Povestea de fond

Cara, un fost dezvoltator de software care a crescut în zona rurală din Wisconsin, a iubit întotdeauna să creeze, dar ca adult nu a avut multe oportunități de a face acest lucru. „După ce am crescut și am avut patru copii, aveam lucruri mari de realizat, dar m-am trezit în mai multe situații care m-au făcut să mă simt destul de mică. De exemplu, faptul că m-am confruntat cu violența domestică și am fost hărțuită constant de un bărbat cu o boală mintală a făcut ca obiectivele și viziunea mea pentru viitor să pară complet nesemnificative”, a declarat Cara.

Cara Brookins se afla într-o situație dificilă: a fugit dintr-o căsnicie abuzivă care o rupea emoțional și financiar. Hotărâtă să le ofere cu orice preț o viață mai bună copiilor ei, Cara a construit o casă nouă de la zero, fără a avea experiență în construcții. În timp ce mulți ar fi considerat ideea ca fiind nepractică și imposibilă, Cara a văzut-o ca pe o oportunitate de a insufla reziliență, muncă în echipă și încredere în copiii ei, care erau la fel de dornici să se lanseze în această întreprindere ambițioasă.

Călătoria începe

Cara a început proiectul prin achiziționarea unui acru de teren în nordul statului Arkansas și renunțarea la proprietatea pe care o deținea. A cheltuit cei 130.000 de dolari din vânzarea casei pe materiale de construcție și unelte, dar în curând și-a dat seama că nu avea bani pentru a angaja zidari calificați. Atunci a decis să își construiască singur noua casă, cu ajutorul copiilor săi Roman, Jada, Hope și Drew.

Cara Brookins constructie casa

S-au apucat de treabă cu o perseverență de nezdruncinat, bazându-se pe tutoriale de pe YouTube ca principală sursă de cunoștințe. Familia s-a confruntat cu multe provocări de-a lungul drumului, fiecare obstacol oferind o oportunitate de a învăța și de a crește împreună.

Pentru a achiziționa materialele de construcție care lipseau, Cara trebuia să ia un împrumut, dar cum nu era antreprenor și nu avea experiență în construcții, i-a fost greu să găsească o companie dispusă să îi împrumute banii. În cele din urmă, a acceptat să finalizeze construcția în termen de nouă luni sau să piardă împrumutul pentru casă.

Întreaga familie s-a reunit, iar Cara a început să se documenteze și să vizioneze videoclipuri despre diferitele etape de construcție a unei case, începând cu fundația. Aceasta nu a fost o sarcină ușoară: grupul a trebuit să coboare un deal până la un iaz din apropiere, pe o vreme geroasă, pentru a aduce găleți de apă și pentru a amesteca mortarul cu mâna în roabe.

Pas cu pas, familia a lucrat împreună pentru ca toate părțile casei să fie construite la timp. Fără experiență în construcții sau în proiecte de construcții, Cara și copiii au învățat cum să toarne beton, să facă o coroană și să pună cărămizi.

Fiecare a avut un rol în construcție. Drew, fiul cel mare, a ajutat la desenarea planurilor, Jada a ajutat la punerea fundației pentru casă, în timp ce Hope a gătit pentru familie. Fiecare copil a trebuit, de asemenea, să fie cu ochii pe Roman, în vârstă de doi ani, căruia nu-i plăcea nimic mai mult decât să se joace pe șantier.

„Nu știam încă cum să pun ferestre sau uși, cum să pun țevi și cabluri în pereți, cum să desenez planuri și să obțin autorizații, dar îmi cunoșteam copiii și știam că aveam nevoie de această aventură”, a scris Cara în cartea sa „Rise: How a House Built a Family”.

Familia a lucrat 20 de ore pe zi în majoritatea zilelor, adaptându-se la pauzele de lucru și de școală. „În timp ce aproape că ne înghețau degetele de la picioare în timp ce amestecam betonul, iar spatele ne durea teribil de la căratul cadrelor și transpiram și ne mâncam din cauza izolației din fibră de sticlă, am reușit, de asemenea, să ne reconstruim familia distrusă”, a scris Cara.

În zilele dinaintea smartphone-urilor, familia se uita seara la videoclipurile de pe YouTube despre diferitele etape de construcție a unei case și memora pașii pentru a-i putea aplica pe șantier a doua zi. Această bază de cunoștințe online i-a ajutat să stăpânească complexitatea construcției de case, cu puțin ajutor profesional.

Pe lângă vizionarea nenumăratelor videoclipuri online, Cara a cerut ajutor și angajaților de la magazinul local Home Depot, care i-au oferit sfaturi cu privire la diferitele procese. În cele din urmă, a angajat un bărbat cu experiență în construirea de case și l-a plătit cu 25 de dolari pe oră pentru ajutor ocazional.

În ciuda lipsei de experiență a familiei, casa a reușit să respecte toate codurile de construcție ale orașului, deși inspectorii au fost puțin surprinși să afle că în spatele acestei construcții impresionante se afla o familie de novici profesioniști!

După nouă luni de muncă minuțioasă, frumoasa casă nouă a familiei a fost finalizată. După ce au primit autorizația de ocupare, soții Brookin s-au mutat în martie 2009.

Uimitoarea casă de 325 de metri pătrați se întinde pe două niveluri și are cinci dormitoare – câte unul pentru fiecare membru al familiei. Botezată Inkwell Manor, proprietatea are, de asemenea, o bibliotecă, un garaj mare pentru trei mașini, un atelier și o căsuță în copac cu două etaje pentru cei mici.

De la fundații până la proiectarea structurii, betonarea, sistemele electrice și sanitare complicate au fost puse la punct cu ajutorul unor videoclipuri găsite pe internet. Pe măsură ce zilele s-au transformat în săptămâni și săptămânile în luni, casa lor s-a ridicat încet din pământ.

Dincolo de construcția fizică

În acest proces, familia Brookin a experimentat o transformare profundă care a mers dincolo de structura fizică pe care o creau. Au devenit mai rezistenți, au învățat să se adapteze la eșecuri neașteptate și au găsit împreună soluții la probleme complexe. Experiențele și provocările împărtășite au întărit legătura lor de familie, în care au descoperit adevărata valoare a muncii în echipă și a perseverenței.

Cara Brookins a găsit, de asemenea, vindecare personală prin intermediul proiectului. Construirea casei a devenit pentru ea un proces cathartic de reconstrucție nu doar a spațiului fizic de locuit, ci și a bunăstării sale emoționale. Povestea ei a rezonat cu oameni din întreaga lume, inspirându-i să preia controlul asupra propriilor vieți și să își îmbrățișeze visele, indiferent de obstacolele cu care se confruntă.

Finalizare și succes

După mai mulți ani de muncă grea, dedicare și angajament de nezdruncinat, soții Brookin și-au finalizat în cele din urmă casa de vis de 325 de metri pătrați. O viziune îndrăzneață a devenit realitate, dovedind că, cu o mentalitate și o determinare potrivite, orice este posibil.

cara brookins casa

Povestea lui Cara a devenit un far de speranță pentru alte persoane care se confruntă cu greutăți constante, arătându-le că, cu determinare și ingeniozitate, chiar și cele mai dificile provocări pot fi depășite. Călătoria familiei a beneficiat de o amplă acoperire mediatică, iar Cara a scris, de asemenea, o carte, Rise: How a House Built a Family, care a devenit un bestseller în SUA.

Viața dincolo de construirea unei case

Finalizarea casei lor a marcat un nou capitol în viața familiei Brookin. Aceștia continuă să îi inspire și pe alții împărtășindu-și experiențele în cadrul unor conferințe și interviuri, promovând puterea autonomiei și a rezilienței.

Copiii care au jucat un rol activ în construirea casei lor au dobândit aptitudini de viață neprețuite care vor rămâne cu ei pentru totdeauna. Drew, Hope, Jada și Roman și-au urmărit cu toții pasiunile individuale și obiectivele academice, bazându-se pe experiențele lor în construirea casei lor de vis.

În anii care au urmat călătoriei lor incredibile, Cara Brookins și-a continuat cariera de scriitoare, scriind mai multe cărți și conținut motivațional pentru diverse reviste, precum și fondând ateliere de lucru și programe de sprijin pentru persoanele care doresc să depășească provocările personale și să-și schimbe viața.

Impact și moștenire

Povestea lui Cara Brookins a atins nenumărate inimi din întreaga lume, inspirând oameni din toate mediile sociale să își urmeze visele și să își depășească temerile. Călătoria familiei Brookins a servit drept memento că nu ne definim prin încercările și necazurile noastre, ci prin reacțiile noastre la ele.

Povestea lor a evidențiat, de asemenea, aspectele pozitive ale tehnologiei și ale internetului. Deși rețelele de socializare și internetul au fost subiectul multor critici, povestea familiei Brookins a arătat potențialul internetului.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Murături asortate în oțet (Mixed Pickles)

Un copil cu o boală gravă a supraviețuit datorită unei mașini electrice, iată cum!

The Mandalorian devine film, iar Ahsoka își continuă seria

Cum să-ți protejezi mașina cu spray protecție ceramică nano? Tehnologia care schimbă fața industriei auto.

Europa Trasează Linii Roșii în Lumea Inteligenței Artificiale.

Cum va Evolua Omenirea Peste 200.000 de Ani?

Aurul divin: semnificatii si utilizari in societatile precolumbiene

Incidentul cu OZN-uri la Baza Militară din Brazilia: Analiză și Perspective

+50 idei de cadouri pentru bărbați. Vezi lista cu idei de cadouri barbati.

Acei mari regi și poreclele lor rușinoase 

Tort delicios cu migdale și frișcă – rețeta pas cu pas

Care sunt cele 5 simțuri și cum ne influențează viața?