Explorând Fenomenele Stranii din Zona Pupezeni

Satul Pupezeni, situat la 20km est de Barlad, are vreo 50 de case si 350 de suflete învelite între dealuri împadurite. În noiembrie 2003, Ionel Constantinescu din Pupezeni a alertat ASFAN asupra luminoaselor stranii apărute în zonă, Gheorghe Cohal și Ion Nutu, membri ASFAN, au alergat acolo în 29-30 noiembrie 2003 să investigheze și să înregistreze aceste fenomene. Conform lor, Dumitru Gorga a raportat că într-o noapte din octombrie 2003, când ieșise în curte, timp de 10 minute a văzut o lumină în forma unui curcubeu cu diametrul de 20-30 metri, care se ridică și coboară deasupra pădurii Aciua.

Oferta Emag

Nepotul lui (10-12 ani) a observat într-o altă noapte o lumină „mare ca un lighean” deasupra aceleiași păduri. Nistor Popa (65 ani) a văzut la începutul lui noiembrie, din nou noaptea în jurul orei 2-3, o lumină verde care se ridica și coboară mare ca un neon rotund și nu erau rachete de semnalizare. Victora și Zamfira Iacob au văzut în jurul datei 17-20 octombrie, noaptea la 3, o lumină „mare ca luna” galbenă cu coada în jos, iar sotii Popa au văzut o lumină aurie ca o sageată care se orienta în jos spre Mânăstirea Adam din apropiere. Toți considerau aceste lucruri „semne divine”.

Neculai și Emilia Iacob, soț și soție, au spus că au văzut pentru cinci nopți la rând lumini diferite deasupra pădurii Aciua – o lumină puternică, mai mare de diametrul Lunii Pline și alta în „colțuri.” La sfârșitul lui octombrie sau începutul lui noiembrie 2003, au văzut o lumină mare și rotundă cu o coadă orientată în jos, care lumina pădurea. Două avioane cu reacție – unul de la Cotoroaia, altul de la Bălășești – au înconjurat obiectul și au evoluat aproape o jumătate de oră, înainte de a se retrage. Într-o noapte, i-au văzut pe Ionel Sandu și Ionel Constantinescu observând două lumini – una galbenă și una roșie – care se mișcau una în jurul alteia, plus o „Lună” foarte mare care „sărea” în stânga și în dreapta cu „coarne” în jur.

Investigațiile ASFAN au utilizat o cameră video, un reportofon, o busolă, un detector de radiații și un detector de metale, fără descoperirea ceva special sau observarea unor asemenea fenomene. Nu există baze militare în zonă și nicio activitate n-a fost efectuată, decât un aerodrom dezafectat la o anumită distanță. Localnicii au fost (poate) cei mai surprinși, cei mai mulți ignorând luminile, considerând-o ceva normal sau chiar un semn divin pe care să nu-l cercetezi. Dacă nu ar fi fost invitația lui Constantinescu, aceste întâmplări ar fi rămas necunoscute. Îmi pun întrebarea câte astfel de evenimente din țara noastră rămân, datorită acestui „mecanism”, pe care nu le raportăm?

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tort delicios cu migdale și frișcă – rețeta pas cu pas

Potrivit inteligenței artificiale a Google, sclavia nu este un lucru atât de rău.

Leslie Kean și fenomenele OZN