cercul yuxi

4 miliarde de oameni trăiesc într-un cerc ciudat pe Pământ

Un cartograf a confirmat recent ipoteza conform căreia este într-adevăr posibil să se deseneze pe harta Pământului un cerc cu o rază de 4.000 de kilometri, în interiorul căruia trăiesc mai mulți oameni decât în afara cercului.

Vă prezentăm Cercul Yuxi, care este acum cea mai dens populată zonă de pe planetă.

banner

În 2013, o postare curioasă a început să circule în comunitatea Reddit, susținând că, uitându-te pe harta Pământului, ai putea desena un cerc cu o rază de 4.000 de kilometri, cu mai mulți oameni care trăiesc în interiorul cercului decât în afara lui. Un cartograf, Alasdair Rae, a decis să se aplece asupra subiectului și să vadă dacă afirmația era adevărată. În cele din urmă a ajuns la concluzia că un astfel de cerc poate fi într-adevăr desenat.

ACESTA A DEVENIT AȘA-NUMITUL CERC YUXI, CARE ACOPERĂ 55% DIN POPULAȚIA TOTALĂ A PĂMÂNTULUI.

potrivit unui rezumat din Visual Capitalist.

Metodologia lui Rae a fost simplă. El a desenat un cerc cu o rază de 4.000 de kilometri în jurul unui total de 1.500 de orașe și a analizat câte persoane locuiau în interiorul acestora – pe baza datelor din 2020, când populația totală a Pământului era de 7,8 miliarde de locuitori.

Din cele 1.500 de cercuri desenate, s-a constatat că 148 de zone conțineau cel puțin 4 miliarde de oameni, orașele asiatice aflându-se în centrul celor mai multe dintre aceste cercuri. În fruntea listei se afla așa-numitul cerc Yuxi, un cerc cu o rază de 4.000 de kilometri centrat pe orașul Yuxi din provincia chineză Yunnan. O rază de 4.000 de kilometri este, desigur, o distanță uriașă în sine, dar puteți vedea că Cercul Yuxi este relativ mic în comparație cu suprafața uscata a Pământului.

De fapt, 4,32 miliarde de oameni, adică 55% din populația totală a Pământului, trăiesc în interiorul cercului.

IAR REZULTATUL SE BAZEAZĂ PE FAPTUL CĂ EXISTĂ MAI MULTE ZONE ÎN INTERIORUL CERCULUI CARE SUNT DEOSEBIT DE SLAB POPULATE,

cum ar fi deșertul Takla-Makan, platoul Tibetan, Mongolia și sudul Siberiei.

Cartograful a identificat, de asemenea, mai multe zone foarte populate cu centre în afara Asiei. Printre aceste centre se numără Cairo (2,29 miliarde de locuitori), Paris (1,19 miliarde) și Mexico City (0,73 miliarde).

În cele din urmă, o completare interesantă a cercetării este că, în 2015, un cercetător de la London School of Economics a mers mai departe în examinarea cercurilor anterioare. Danny Quah a arătat că

ESTE POSIBIL SĂ SE DESENEZE UN CERC CU O RAZĂ MAI MICĂ PENTRU A GĂSI O ZONĂ ÎN CARE TRĂIESC MAI MULȚI OAMENI ÎN INTERIORUL CERCULUI DECÂT ÎN AFARA ACESTUIA.

Centrul acestui cerc se află în apropiere de Mongkhet, în Myanmar. Un cerc cu o rază de 3300 de kilometri în jurul centrului este suficient pentru a găsi cea mai dens populată zonă de pe Pământ.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Interzicerea Utilizării Embrionului Uman în Scopuri Experimentale: Excepții și Utilizări

Fenomene stranii in zona Busteni-Sinaia

Care sunt șansele să îți întâlnești dublura?