Apple contestă legea UE care îi limitează puterea asupra magazinelor de aplicații

Apple contestă legea UE care îi limitează puterea asupra magazinelor de aplicații

Apple a depus un recurs împotriva legii DMA a UE, care îi impune restricții severe asupra modului în care își gestionează magazinele de aplicații. Apple susține că legea este aplicată în mod eronat, deoarece nu ține cont de faptul că are 5 magazine de aplicații separate pentru diferite dispozitive și sisteme. Apple susține, de asemenea, că legea îi afectează negativ serviciile și produsele, cum ar fi iOS și iMessage.

Legea DMA a UE este destinată să prevină practicile anticoncurențiale ale companiilor mari de tehnologie, care controlează platforme online importante. Legea îi obligă pe aceștia să ofere acces egal și nediscriminatoriu la serviciile și datele lor pentru alți furnizori și utilizatori. Legea îi vizează în special pe cei care oferă servicii de platformă unică, adică servicii care nu au alternative viabile pe piață.

Apple se opune acestei caracterizări, spunând că are 5 servicii de platformă diferite, în funcție de tipul de dispozitiv: iPhone, iPad, Mac, Apple TV și Apple Watch. Apple spune că aceste servicii sunt concepute pentru a oferi cea mai bună experiență pentru fiecare dispozitiv și sistem, și că nu pot fi tratate ca o singură platformă. Apple spune, de asemenea, că legea DMA îi încalcă dreptul de a inova și de a-și proteja clienții și datele.

Compania are, de asemenea, o problemă cu modul în care legea DMA îi clasifică serviciul de mesagerie iMessage ca fiind un serviciu de comunicații interpersonale independent de număr (NIICS). Acest lucru înseamnă că iMessage ar trebui să respecte anumite reguli de interoperabilitate și de acces la date. Apple susține că iMessage nu este un NIICS, deoarece nu este un serviciu bazat pe taxe și nu este monetizat prin vânzarea de hardware sau prin prelucrarea datelor personale.

Apple a făcut public recursul său împotriva legii DMA în ianuarie, după ce a criticat legea încă din noiembrie. Apple spune că legea DMA este prea strictă și nu reflectă realitatea pieței digitale. Apple spune că legea DMA ar trebui să fie revizuită și adaptată la specificul fiecărei platforme și serviciu.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Controversata carte „The Day After Roswell”

Piperul Negru. Pisca, dar vindeca.

Beneficiile şi riscurile recongelării alimentelor

Cum să-ți protejezi mașina cu spray protecție ceramică nano? Tehnologia care schimbă fața industriei auto.

Dacă bei apă ca un pește, poți să-ți dai ortul popii – Ce s-a întâmplat cu Brooke Shields ne dă de gândit

Cum se scrie un rezumat eficient: Ghidul Tău Complet.

PAMFIL SEICARU, pamfletarul

Ce sunt Obiectele Submersibile Neidentificate?

Acest hormon este responsabil pentru faptul că ne legăm de un singur partener.

Venituri pentru studenți: cum să faci bani și sfaturi utile de la Jooble

Horoscop lunar-Martie: Taurii pot intra într-o situație puțin ciudată

Reteta Simpla – Cum sa gatesti un piept de pui cu smantana delicios