budinca de casa cu paste

Budinca de casa cu paste, smantana si sirop de artar

Un deliciu(reteta) de budinca de casa fara zahar, cu oua, paste,  smantana si sirop de artar.

Ce face omul cand cauta o idee de reteta de budinca de casa si nu gaseste ce-i trebuie? Inventeaza!

Din experimente invatam si crestem asa ca sunt mandra sa va spun ca reteta de budinca de casa aici de fata este nascocire proprie si pentru ca a iesit extraordinar de buna (nu ca ma laud, dar asa e) v-o impartasesc si voua.

banner

Pentru ca este o budinca de casa fara zahar si alte ingrediente cel putin dubioase o puteti da copiilor fara probleme. Este cremoasa si aromata, un deliciu.

Ingrediente

lapte pentru fiert1 Litru
paste3 cuiburi
oua3
sare
1 varf lingurita
esenta de vanilie
1 lingurita
ulei
1 lingura
sirop de artar
3 linguri
smantana
3 linguri
stafide

dupa gust

Budinca de casa  se face in felul urmator:

  1. Se fierb pastele in lapte timp de 10 minute. Eu am folosit ca paste 3 cuiburi (cam cat un ou cuibul) de tagliatelle cu ou facute din grau dur dar puteti folosi ce tip de paste preferati. Le-am ales pe acestea pentru ca sunt mult mai sanatoase decat restul si nu elimina atat de mult amidon la fierbere.
  2. Se lasa sa se raceasca aproape complet pastele si laptele in care au fiert.
  3. Se incinge cuptorul la foc mediu. Nu stiu sa va spun in grade, eu l-am lasat la treapta 2 de gaz. Pentru detalii legate de temperatura cuptorului, click AICI.
  4. Intr-un bol incapator se bat bine ouale cu un praf de sare.
  5. Se adauga esenta de vanilie, uleiul si siropul de artar si se amesteca bine cu telul.
  6. Se adauga smantana si se amesteca foarte bine pana cand se omogenizeaza.
  7. Se adauga laptele cu paste, se amesteca pana cand compozitia devine omogena.
  8. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau una de silicon pentru copt (eu din asta am folosit) se pune compozitia si se imprastie cu o furculita pastele daca sunt gramada intr-un singur loc.
  9. Se imprastie stafide.
  10. Se da la cuptor si se lasa la copt 35-40 de minute la foc mic (treapta 1 1/2 de gaz).
  11. Se asteapta cumintel fara a deschide usa cuptorului decat spre sfarsit pentru a vedea daca opera de arta s-a rumenit.
  12. Se scoate, se lasa sa se raceasca aproape complet si apoi se taie si se pune pe un platou. Sau daca vreti sa o mancati din tava, cine sunt eu sa ma impotrivesc 😀

Simplu si eficient, gustos, aromat, fin, cremos. Cam asta ar fi rezultatul.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rețetă ușoară: Biscuiți pentru ceai

Tort delicios cu migdale și frișcă – rețeta pas cu pas

Plăcintă delicioasă de dovleac – Rețetă ușoară și aromată