Un deliciu(reteta) de budinca de casa fara zahar, cu oua, paste, smantana si sirop de artar.
Ce face omul cand cauta o idee de reteta de budinca de casa si nu gaseste ce-i trebuie? Inventeaza!
Din experimente invatam si crestem asa ca sunt mandra sa va spun ca reteta de budinca de casa aici de fata este nascocire proprie si pentru ca a iesit extraordinar de buna (nu ca ma laud, dar asa e) v-o impartasesc si voua.
Pentru ca este o budinca de casa fara zahar si alte ingrediente cel putin dubioase o puteti da copiilor fara probleme. Este cremoasa si aromata, un deliciu.
Ingrediente
lapte pentru fiert | 1 Litru |
paste | 3 cuiburi |
oua | 3 |
sare | 1 varf lingurita |
esenta de vanilie | 1 lingurita |
ulei | 1 lingura |
sirop de artar | 3 linguri |
smantana | 3 linguri |
stafide | dupa gust |
Budinca de casa se face in felul urmator:
- Se fierb pastele in lapte timp de 10 minute. Eu am folosit ca paste 3 cuiburi (cam cat un ou cuibul) de tagliatelle cu ou facute din grau dur dar puteti folosi ce tip de paste preferati. Le-am ales pe acestea pentru ca sunt mult mai sanatoase decat restul si nu elimina atat de mult amidon la fierbere.
- Se lasa sa se raceasca aproape complet pastele si laptele in care au fiert.
- Se incinge cuptorul la foc mediu. Nu stiu sa va spun in grade, eu l-am lasat la treapta 2 de gaz. Pentru detalii legate de temperatura cuptorului, click AICI.
- Intr-un bol incapator se bat bine ouale cu un praf de sare.
- Se adauga esenta de vanilie, uleiul si siropul de artar si se amesteca bine cu telul.
- Se adauga smantana si se amesteca foarte bine pana cand se omogenizeaza.
- Se adauga laptele cu paste, se amesteca pana cand compozitia devine omogena.
- Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau una de silicon pentru copt (eu din asta am folosit) se pune compozitia si se imprastie cu o furculita pastele daca sunt gramada intr-un singur loc.
- Se imprastie stafide.
- Se da la cuptor si se lasa la copt 35-40 de minute la foc mic (treapta 1 1/2 de gaz).
- Se asteapta cumintel fara a deschide usa cuptorului decat spre sfarsit pentru a vedea daca opera de arta s-a rumenit.
- Se scoate, se lasa sa se raceasca aproape complet si apoi se taie si se pune pe un platou. Sau daca vreti sa o mancati din tava, cine sunt eu sa ma impotrivesc 😀
Simplu si eficient, gustos, aromat, fin, cremos. Cam asta ar fi rezultatul.