Europa Trasează Linii Roșii în Lumea Inteligenței Artificiale.

Europa Trasează Linii Roșii în Lumea Inteligenței Artificiale.

Într-o zi de miercuri, forul legislativ european a pus punctul pe „i” în ceea ce privește Actul privind inteligența artificială, un document normativ care aduce sub cupola legii funcționarea sistemelor de IA în spațiul comunitar.

Este oficial: Uniunea Europeană se mândrește acum cu un nou cadru legal care supraveghează activitatea soluțiilor de inteligența artificială. După un maraton legislativ, Parlamentul European a acordat votul decisiv, consfințind astfel finalizarea tehnică a procesului de ratificare.

Cu un scor de 523 de voturi pro, 46 contra și 49 de abțineri, Actul privind IA a traversat cu succes hățișul legislativ și se pregătește acum de etapa de revizuire lingvistică. Se preconizează că promulgarea va avea loc în luna mai, urmând ca legea să devină efectivă după 20 de zile de la publicare.

După intrarea în vigoare, legea va oferi un răgaz pentru adaptare, cu termene variabile: șase luni pentru anumite prevederi, 12 luni pentru sistemele de uz general și 36 de luni pentru soluțiile de IA cu risc înalt.

Regulamentul pune accent pe identificarea aplicațiilor interzise, clarifică condițiile de utilizare a IA de către forțele de ordine și impune cerințe stricte pentru operatorii sistemelor cu risc înalt.

Sunt considerate cu risc înalt domenii precum infrastructura critică, educația, ocuparea forței de muncă, serviciile esențiale publice și private, aplicarea legii, migrația, gestionarea frontierelor și utilizarea IA în justiție și procese democratice.

Regulamentul aspiră, de asemenea, la o mai mare transparență și înțelegere a IA, impunând operatorilor datoria de a marca conținutul modificat.

În etapa de negocieri, dispozițiile referitoare la IA de uz general au fost subiectul unor dezbateri aprinse, cu Franța, Germania și Italia în fruntea statelor membre care au căutat să tempereze reglementările, culminând cu un compromis în faza pregătitoare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Safety Shot:Cum să bei fără să te îmbeți? Secretul băuturii care te scapă de alcool.

Cum să scăpăm de gunoaiele din spațiu cu lasere de pe Pământ

Ce este Dexametazona?

Băuturile alcoolice celebre – Sus paharu, jos masca

Declasificare OZN-urilor a fost făcută selectiv

După cei care neagă clima, iată-i pe cei care neagă căldura

Acestea sunt întrebările pe care britanicii i le-au pus lui Amazon Alexa în 2023

Cât de adâncă este oceanul? Câteva lucruri interesante pe care cel mai probabil nu știai.

Cum să transformi internetul într-o groapă de gunoi cu ajutorul traducerilor automate

Planeta Norilor. Cum se formează norii

Racheta SpaceX Starship atinge spațiul cosmic pentru prima oară

4 legende populare transmise din generație în generație