Cum încearcă Meta să îi protejeze pe tineri de conținutul dăunător de pe Facebook și Instagram

Cum încearcă Meta să îi protejeze pe tineri de conținutul dăunător de pe Facebook și Instagram

Meta se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea autorităților din UE și din SUA, care o acuză de efectele negative asupra tinerilor. Mai multe dezvăluiri au arătat că managerii știau de aceste probleme, dar nu au făcut prea multe pentru a proteja copiii și tinerii, ci au preferat să își crească dependența și veniturile din publicitate. Pe ambele continente, se susține că Meta nu doar că i-a făcut pe tineri dependenți, dar a provocat și o serioasă criză de sănătate mintală. Mai multe procese sunt în desfășurare împotriva companiei, care este acuzată, de exemplu, de a induce în eroare oamenii despre riscurile platformelor. CEJ așteaptă răspunsul Meta privind protecția copiilor.

Meta pare să fi realizat gravitatea situației și a luat o măsură: acum blochează o mulțime de conținut de la tineri pe Facebook și Instagram pentru a-i feri de conținuturi periculoase.

Astfel, toți tinerii vor avea cele mai restrictive setări în aplicații, iar termenii de căutare vor fi limitați. Astfel, va fi mai dificil să găsești conținut sensibil (de exemplu, legat de sinucidere, automutilare, tulburări alimentare sau altele) în meniurile de căutare și descoperire.

Meta promite că, odată cu modificările care vor fi aplicate în următoarele săptămâni, va oferi o experiență mai potrivită vârstei.

Unul dintre cei care au scos la iveală secretele Meta a spus că măsurile actuale ale Meta nu vor rezolva problemele și că tinerii nu pot raporta ușor cazurile de hărțuire.

Tinerii și copiii sunt un “câmp de luptă” important, pentru că, deși pare greu de crezut, ei sunt un grup țintă pentru mărci și agenții de publicitate, pentru că, dacă îi atrag ca și consumatori de la această vârstă, pot avea un impact mai mare, cu o fidelitate mai mare față de marcă. Pentru tineri, Meta se luptă, în esență, cu TikTok. Conform analiștilor de la Pew, anul trecut, 63% dintre tinerii din SUA au folosit TikTok, 59% au folosit Instagram și 33% au folosit Facebook.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Experimentul Energetic al Terrei din Valcea

Revelațiile proiectelor secrete ale CIA

Erau extratereștri asemănători unei mumii de pe altă planetă.

Ce este Combustibil sintetic(E-combustibil).UE vrea mașini alimentate cu benzină sintetică

Google și alchimia modernă: AI-ul care modelează misterul moleculelor

Reteta Simpla – Cum sa gatesti un piept de pui cu smantana delicios

Reteta Crochete de peste

L-am rugat pe Chat GPT să facă un interviu cu Mihai Eminescu. Rezultatul este uluitor.

Safety Shot:Cum să bei fără să te îmbeți? Secretul băuturii care te scapă de alcool.

Supraviețuitor miraculos: a fost împușcat în ochi și în creier cu un cui

Electromobilitatea în Norvegia: Vânzările de mașini electrice cresc, dar benzina încă domină

Ce inseamna et la jante: tot ce trebuie sa stii despre dimensiunile jantelor