bauturi alcoolice

Băuturile alcoolice celebre – Sus paharu, jos masca

Toate băuturile alcoolice celebre au fost inventate de preoți sau de călugări?

Cu siguranță ați auzit acest mit înainte, dar este adevărat? Poate că unele dintre cele mai renumite băuturi alcoolice din lume au fost inventate sau rafinate de către călugări, dar acest fapt se datorează faptului că aceștia au fost cei care au avut cunoștințe în domeniul farmaciei și al medicinei în trecut.

În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai cunoscute băuturi alcoolice și vom vedea care este povestea din spatele lor.

bauturi alcoolice

Sampania – Invenția lui Piérre Perignon

Cu toate că inventarea sampaniei nu poate fi atribuită cu certitudine unei singure persoane, există oameni de știință care susțin că calugarul Piérre Perignon a jucat un rol important în rafinarea și perfecționarea acestei băuturi. Piérre Perignon a fost un calugar care a trăit în secolul al XVII-lea și care a descoperit un procedeu pentru a obține o spumă uniformă în vinul pe care l-a făcut. În plus, el a fost primul care a pus în aplicare ideea de a păstra vinul în sticle sigilate perfect pentru a păstra gazul carbonic produs în timpul fermentației.

Kir – Promovarea unui lichior uitat

Kir este un lichior alb de coacaze care a fost uitat timp de mai multe decenii până când primarul din Dijon, canonicul Kir, a decis să-l relanseze în anii ’50. Acesta a devenit un aperitiv popular și a fost prezentat la toate recepțiile oficiale, ceea ce i-a adus popularitate și i-a permis să poarte numele primarului.

Whiskey irlandez – „Apa vieții” a fost creată de călugări

Whiskey-ul irlandez este o băutură alcoolică populară în întreaga lume și este, de asemenea, legată de călugări. Sfântul Patrick, unul dintre cei mai cunoscuți călugări irlandezi, a fost primul care a introdus arta distilării în Irlanda, iar după el, alți călugări au creat o băutură din orz și apă pură. Această băutură a fost numită „Uisce Beatha”, care înseamnă „apa vieții” în limba irlandeză. În secolul al XII-lea, whiskey-ul a fost descoperit de soldații normanzi, care au numit-o astfel pentru că numele original era dificil de pronunțat. În prezent, Old Bushmills, din nordul Irlandei, este prima distilerie de whiskey din lume.

Bourbon

Bourbonul este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de whiskey din lume. El este fabricat dintr-un amestec de porumb si orz si este numit dupa comitatul Bourbon din Kentucky, unde a fost inventat in 1789 de catre pastorul Eliza Craig. Este un alcool care s-a bucurat intotdeauna de popularitate in Statele Unite, fiind considerat una dintre bauturile nationale.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tort delicios cu migdale și frișcă – rețeta pas cu pas

Reteta la Supa Tarator.

Beneficiile şi riscurile recongelării alimentelor

Cum arată ultima suflare a unui cameleon – video

Cum încearcă Meta să îi protejeze pe tineri de conținutul dăunător de pe Facebook și Instagram

Femeia din România care îşi aminteşte vieţile anterioare: Un detaliu i-a ocat pe oamenii de ştiinţă

Misterul particulei Amaterasu: De unde vine și ce înseamnă?

Adevărul despre AI și alegeri: Ce face OpenAI pentru a preveni manipularea.

Studiu! Paradoxurile saraciei

Efectele aluminiului asupra organismului

Lista de cumpărături pentru nou-născut 

Budinca de casa cu paste, smantana si sirop de artar