Sport cu rezultate fara efort. Sfaturi si practici.

Sport cu rezultate fara efort. Sfaturi si bune practici.

Nu vrei sa petreci ore in sir la sala de sport, insa iti doresti sa ai o silueta de invidiat si sa fii in forma. Pentru acest lucru nu trebuie insa sa faci mari eforturi – o sedinta de 30 de minute, de cateva ori pe saptamana poate face minuni. Trebuie insa sa ai in vedere ca vei obtine rezultate optime doar daca ai randamentul necesar.

Avertisment:
Inainte de a urma un program intensiv de miscare, este bine sa consulti sfatul medicului. De cele mai multe ori, acesta nu iti va fi recomandat in cazul afectiunilor cardiace sau a altor probleme de sanatate, decat sub stricta observatie a personalului specializat.

In rest, te invatam sa obtii rezultate spectaculoase, in timp scurt. Iata ce ai de facut:

1. Limiteaza-ti sedintele la 30-40 de minute

Pentru a obtine un maximum de performanta intr-un timp scurt (30-40 de minute), trebuie sa sporesti intensitatea exercitiului.

2. Fa sedinte de inalta intensitate

Daca esti incepatoare, este bine sa o iei usor. Daca alergi sau faci bicicleta, de exemplu, pregateste-te fizic cu ceva timp inainte de a incepe acest program intensiv, pentru a castiga in rezistenta. Apoi, sporeste intensitatea pentru a spori si eficacitatea sedintei.

3. Consuma proteine pentru musculatura

Multe dintre noi nu acordam o importanta prea mare proteinelor, de care muschii au nevoie pentru a se construi armonios. Daca si tu faci parte din aceasta categorie, ei bine, in acest mod nu vei obtine randamentul de care ai nevoie. Consuma proteine pentru tonifierea musculaturii, nu le mai evita!

4. Bea multa apa!

Asigura-te ca bei suficienta apa pe toata durata zilei: cel putin 2 litri, in mod regulat. Corpul are nevoie de cateva ore pentru a asimila apa.

5. Glucidele, principalul carburant al organismului!

Nici glucidele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica, pentru ca organismul sa-ti functioneze la cote maxime! Mai ales daca esti o adepta a sedintelor intensive de aerobic, ai nevoie de acestea pentru a-ti mentine energia: alege o banana, aceasta reprezinta o importanta sursa de glucide.

6. Un meniu sanatos inainte si dupa antrenament

Este de preferat sa alegi o combinatie de proteine/ glucide chiar inainte si dupa efortul fizic. Inainte de antrenament, aceasta combinatie face sa sporeasca fluxul de aminoacizi ce alimenteaza muschii in timpul antrenamentului, oferindu-le carburantul de care au nevoie. Dupa sedinta de antrenament, la 60-90 minute, aceasta combinatie stimuleaza cresterea masei musculare.

7. Ridicari mai lungi

Majoritatea contracta muschii usor, eliberandu-i apoi rapid. Insa daca vei cobori la fel de usor greutatea la fel ca la ridicare, iti vei optimiza fiecare miscare. Ridica si coboara timp de 5 secunde pentru fiecare segment.

8. Foloseste greutati mai mari

La inceput, este bine sa folosesti greutati mai mici pentru incalzire. Pe parcurs, foloseste insa greutati din ce in ce mai mari. Acestea, in combinatie cu o miscare corect executata, te vor ajuta sa obtii rezultate mai bune, intr-o perioada mai mica de timp.

9. O serie de ridicari, in loc de 2-3!

In loc sa faci 2-3 serii, asa cum multi obisnuiesc, sporeste-ti eficienta facand doar o serie de exercitii, cu greutati mai mari, pana ce simti ca nu mai poti.

10. Exercitii combinate

In loc sa iti limitezi musculatura cu exercitii cum ar fi flexarea bicepsilor, iti poti imbunatati performanta efectuand exercitii care antreneaza mai multe grupe de muschi in acelasi timp. Cu numai cateva exercitii bine alese, iti poti lucra tot corpul intr-o singura sedinta. In acest sens, extrem de eficiente sunt: genoflexiunile, fandarile laterale, abdomenele, tractiunile.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

O nouă mutație a Coronavirusului este aici-iată cât de eficiente sunt vaccinurile.

La ce se foloseste curcuma? Beneficii, proprietati si moduri de utilizare

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.

Impactul somnului asupra sănătății mentale și fizice: înțelegerea importanței odihnei de calitate

Jogging: 4 Secrete pentru a scapa de kilogramele in plus

Două medicamente noi, bazate pe editarea genetică, tratează anemia falciformă.

Care este cel mai bun gel de construcție? Autonivelant , fara pilire. Cum îl aleg pe cel mai bun?

Tusea recurentă: 5 remedii de casă dovedite

De ce nu pot dormi noaptea? Milioane de Romani cauta raspunsul la aceasta intrebare.

De unde vine depresia? Din pat!

Oboseala de la Covidul pe termen lung: cum ne distruge mușchii și de ce nu avem tratament.

Hernia de Disc: Ce este și Cum se tratează