Google Sub Asediu: Secretele Inteligenței Artificiale Furate de Un Inginer!

Google Sub Asediu: Secretele Inteligenței Artificiale Furate de Un Inginer!

Linwei Ding, fost inginer software la Google, se confruntă cu acuzații grave de sustragere a datelor confidențiale legate de inteligența artificială. Acesta este suspectat că a transferat ilegal informații secrete în timp ce era angajat de o companie chineză și că și-a fondat propria firmă în domeniul tehnologic.

Autoritățile l-au arestat pe Ding sub suspiciunea de furt de secrete comerciale, o infracțiune pentru care riscă până la 10 ani de detenție. Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii susține că Ding a colaborat clandestin cu două entități din China, copiind date sensibile în beneficiul său timp de un an. Începând cu anul 2019, în timpul angajării sale la gigantul tehnologic, Ding a avut acces la informații vitale despre infrastructura de date a Google, de unde a extras sute de documente, transferându-le în contul său privat de Google Cloud.

Documentele sustrase, conform acuzațiilor, cuprindeau detalii tehnice despre structura cipurilor, sistemele GPU și TPU, software-ul esențial pentru coordonarea și executarea proceselor și algoritmi specifici pentru îmbunătățirea proceselor de învățare automată.

În urma acestor acțiuni, Ding a fost cooptat ca director de tehnologie la o companie emergentă chineză specializată în inteligența artificială, beneficiind de un salariu lunar de 14.800 de dolari și bonusuri anuale. Ulterior, a plecat în China pentru întâlniri cu potențiali investitori, în încercarea de a atrage finanțare pentru noua sa inițiativă. În același timp, înregistrările de securitate au relevat că un alt individ a accesat birourile Google folosind cardul de acces al lui Ding, sugerând că acesta ar fi prezent la locul de muncă, în timp ce de fapt se afla în deplasare.

Ding și-a înființat și un startup propriu, axat pe dezvoltarea modelelor de inteligență artificială prin utilizarea cipurilor de supercomputere. El nu a divulgat angajatorului său anterior, Google, despre aceste activități paralele, demisionând în cele din urmă pe data de 26 decembrie.

În ianuarie, în urma unei percheziții, FBI a confiscat echipamentele electronice ale lui Ding și a investigat conturile sale personale, descoperind peste 500 de documente confidențiale. Acestea conțineau informații presupus sustrase de la Google. Ding este acuzat că a transferat aceste fișiere în Apple Notes pe un MacBook de serviciu, le-a convertit în format PDF și le-a încărcat pe un server extern, încercând astfel să mascheze furtul de date.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Messenger va fi din nou accesibil și fără un cont de Facebook

Prețurile seriei Galaxy S24 în Europa au fost dezvăluite.

Urmatorul telefon mobil va fi implantat în urechile noastre, iar corpul nostru va fi incarcatorul, potrivit tatălui radiotelefonului

MSI te lasă să bagi 256 GB RAM în calculatorul tău. Da, ai citit bine.

Qualcomm își arată mușchii cu Snapdragon 8 Gen 4: Un cip pentru jocuri grele.

Google te scapă de pozele duble: ce funcție nouă au băgat ăștia

Mark Zuckerberg zice că ochelarii lui Realitate Mixta bat Vision Pro de la Apple

Windows se pregătește pentru era PC-urilor cu inteligență artificială

Abia au apărut, vine prima actualizare a telefoanelor Samsung Galaxy S24

Xbox și Hisense: Parteneriatul care Revoluționează Gaming-ul pe Televizoare!

Brățara fitness Galaxy Fit3 disponibil in Romania la un pret avantajos.

Noile Telefoane Vivo X100 și X100 Pro: Specificații, Prețuri și Disponibilitate.