Apple Cedează: Contul Epic Games Restabilit într-o Zi

Apple Cedează în Fața Legii UE: Fortnite Se Întoarce pe iOS

Într-o întorsătură neașteptată de evenimente, Apple a suspendat interdicția impusă asupra contului de dezvoltator al Epic Games, deschizând calea pentru revenirea Fortnite pe dispozitivele sale.

La începutul lunii martie, Apple a pus sub interdicție contul de dezvoltator al Epic Games, blocând astfel accesul la magazinul digital al companiei și la Fortnite, jocul său emblematic, pe platformele iOS și iPadOS.

Disputa dintre cele două companii a început în 2020, când Epic Games a dat în judecată gigantul din Cupertino pentru politica sa restrictivă în ceea ce privește App Store. În urma acestei acțiuni, versiunea mobilă a Fortnite a fost eliminată de pe dispozitivele Apple.

Totuși, o rază de speranță a apărut odată cu lansarea actualizării iOS 17.4, care, conform noii legislații a UE – Directiva privind Piețele Digitale (DMA), permite acum existența altor magazine de aplicații pe dispozitivele Apple, pe lângă App Store.

Profitând de această oportunitate, Epic Games a creat un nou cont de dezvoltator, care inițial a fost acceptat de Apple, dar ulterior a fost închis sub pretextul că Epic nu ar fi o entitate de încredere, având în vedere tentativele anterioare de a ocoli regulile App Store și de a evita plata comisioanelor.

În urma acestei interdicții, Epic Games a emis o declarație oficială, iar Comisia Europeană a intervenit, solicitând clarificări de la Apple. În plus, comisarul european Thierry Breton a exprimat pe X (fostul Twitter) că DMA are rolul de a proteja dezvoltatorii de abuzurile companiilor dominante.

În mod surprinzător, Apple a revenit asupra deciziei în mai puțin de o zi, după “discuții cu Epic Games”, restabilind contul filialei suedeze a dezvoltatorului în programul Apple Developer Program. Această mișcare sugerează posibilitatea ca magazinul de aplicații al Epic și, implicit, Fortnite, să devină din nou accesibile pe dispozitivele Apple pentru utilizatorii europeni în viitorul apropiat.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce nu se laudă Samsung cu cea mai tare chestie de la Galaxy S24 Ultra?

Samsung anunță backup gratuit în cloud numit Temporary Cloud Backup pentru telefoanele sale Galaxy

Apple Vision Pro are un ecran micro-OLED de senzație.

Livrările Apple iPhone 15 Pro Max ar putea fi întârziate

5G consumă mai repede bateriile dispozitivelor

Nothing Phone (2a), o imagine falsă ne-a indus în eroare.

Utilizarea instrumentelor Google AI: noi caracteristici AI pentru 2023

Modelele iPhone 15 vin cu aceste camere foto.

 Xiaomi Smart Band 8 PRO, Versiunea globală, se apropie de lansare.

Cum arătau primele prototipuri MagSafe For iPhone.

YouTube Premium are o functie tare care functioneaza si pentru cei cu cont gratuit?

Betavolt. Bateria nucleară mică și puternică care ar putea schimba viitorul tehnologiei.