Ce îl sperie pe șeful OpenAI când vine vorba de inteligența artificială

Ce îl sperie pe șeful OpenAI când vine vorba de inteligența artificială

Sam Altman nu se face că nu vede că tehnologia despre care se vorbește are și părți întunecate.

Inteligența artificială este unul dintre cele mai fierbinți subiecte din prezent, cu bani grei care se investesc în astfel de tehnologii de când a apărut ChatGPT în toamna anului 2022. Și nu putem decât să ne întrebăm ce efect va avea asupra lumii și societății, fie că e vorba de consumul uriaș de energie al serverelor care rulează modele generative sau de schimbările pe care le va aduce la locul de muncă.

Acesta este, desigur, un punct de vedere împărtășit de Sam Altman, șeful OpenAI, care a creat ChatGPT, care a recunoscut recent că AI nu este fără pericole, chiar dacă nu în sensul în care ar crede mulți oameni.

Șeful OpenAI, care a fost dat jos printr-o lovitură de stat în toamnă și apoi pus la loc de Microsoft, a fost invitat la World Governments Summit, o conferință internațională din Dubai, unde a făcut un anunț video în care a cerut crearea unui nou organism de reglementare supranațional pentru a face față riscurilor IA.

Există unele lucruri acolo pe care le poți vedea ușor că vor merge foarte rău. Și nu mă gândesc la genul de scenariu cu roboți ucigași care umblă pe stradă. Mă preocupă mult mai mult pașii sociali greșiți foarte subtili în care aceste sisteme sunt implementate în societate și, fără intenții rele speciale, lucrurile merg dezastruos de rău.

– a spus directorul general al OpenAI, care susține că riscul ca acest lucru să se întâmple nu ar trebui lăsat la discreția jucătorilor de pe piață să reglementeze acest domeniu. Într-un articol al Inc.com care relatează discursul, Altman a spus că, deși suntem într-o fază de discuții în jurul AI, în care toată lumea face conferințe și aruncă idei, trebuie să ajungem la un plan de acțiune care să fie acceptat de toată lumea în următorii ani.

Formularea este demnă de luat în seamă, deoarece IA este deja o problemă politică, Comisia Europeană propunând o legislație care să reglementeze IA în mod cuprinzător încă din 2021. Acest lucru a fost în cele din urmă aprobat în decembrie de Parlamentul European și de Consiliul European al liderilor naționali, dar este puțin probabil ca noile norme să intre în vigoare înainte de 2025.

Cel mai recent, Altman a atras atenția asupra sprijinului său pentru energia nucleară la Forumul Economic Mondial de la Davos din ianuarie, unde a susținut că aceasta ar putea oferi o modalitate ecologică de a satisface nevoile energetice ale serviciilor de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizatorii de iPhone își pot lua adio pentru totdeauna de la această funcție

iPhone 16: Un pas uriaș înainte pentru inteligența artificială

Acest AI „semifinisat” este mult mai tare decât orice ChatGPT

SUA își trimite robotul pe Lună după 50 de ani

Google Pixel Fold: S-au scurs specificațiile complete ale telefonului pliabil.

OnePlus 12, disponibil pentru toată lumea: ce noutăți aduce și care este prețul.

PC Garage împlinește 18 ani și oferă cadouri și promoții de la Trust

iPhone 16 își surprinde fanii: upgrade de memorie RAM și modem 5G Advanced

YouTube te transformă în muzician cu ajutorul inteligenței artificiale cu Music AI Incubator.

Probleme cu Android Auto pentru unii posesori de Galaxy S24

Google Pixel 8 vs Google Pixel 8 Pro: pe care ar trebui să îl cumperi?

Samsung Galaxy S25 promite o revoluție a bateriei cu până la 10% mai multă durată de viață