Uimitor: ce poate face câinele-robot cu inteligență artificială depășește orice imaginație. Nici măcar proiectanții nu știau asta

Uimitor: ce poate face câinele-robot cu inteligență artificială depășește orice imaginație. Nici măcar proiectanții nu știau asta

ChatGPT s-a mutat în Spot, iar rezultatul este un robot care comunică cu oamenii și își recunoaște împrejurimile.

Câinele robotizat de la Boston Dynamics a oferit deja oamenilor asistență utilă într-o gamă largă de situații, de la pază și protecție până la curățenie și muncă de salvare, dar acum inginerii companiei au dus capacitățile robotului cu patru picioare la un nivel cu totul nou. Inginerii au integrat ChatGPT în Spot ca experiment și au echipat robotul cu software-ul și hardware-ul necesar pentru recunoașterea vocală, vorbire și viziune artificială, ceea ce înseamnă că acesta poate interacționa acum cu mediul înconjurător într-un mod complet uman.

În videoclipul de mai jos, de exemplu, puteți vedea cum câinele-robot cu capacitate de comunicare poate acționa ca un ghid turistic și își poate schimba personalitatea în funcție de ceea ce doresc „stăpânii” săi să facă: La un moment dat, robotul comunică ca un majordom măsurat; în momentul următor, se prezintă ca Josh, dând răspunsuri sarcastice la întrebări; iar puțin mai târziu, își arată fabrica Boston Dynamics cu frazarea și exprimarea vocală tipică unui adolescent. Matt Klingensmith, inginerul principal de software al companiei, a mai spus că reacțiile robotului îmbunătățit cu inteligență artificială i-au surprins adesea chiar și pe ei, de exemplu, atunci când i s-a cerut să le arate părinților săi, i-a condus în zona de prezentare cu modelele mai vechi de Spot, în ciuda faptului că nu a fost niciodată învățat cum să răspundă la această întrebare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Încărcarea rapidă îți face praf bateria telefonului? Află aici adevărul

MGIE:Apple face o inovație în editarea imaginilor cu inteligența artificială!

Qualcomm a lansat Snapdragon 7 Gen 3, un chipset de gamă medie care vă va uimi cu viteza, grafica și conectivitatea sa

Galaxy Ring sosește la sfârșitul acestui an. Cum arată și ce face!

Apple încurajează inovația din partea furnizorilor de ecrane

Bug Google Drive: multe persoane au pierdut luni de zile de date

Android 15 promite localizarea smartphone-urilor chiar și când sunt oprite

Sony pregătește lansarea unui nou model de smartphone

Cum funcționează AirTag-ul si cum se configurează? Ghidul complet

Cum să te uiți la YouTube fără să te uiți: Google Bard îți face rezumate din videoclipuri.

Ai curaj să ghicești care față e adevărată și care e făcută de inteligență artificală în poza asta?

Huawei BE3 Pro: primul router Wi-Fi 7 al companiei, cu viteze uluitoare și preț accesibil