Windows 11 nu mai merge pe căi ocolite: ce se întâmplă cu computerele vechi după actualizarea din acest an

Windows 11 nu mai merge pe căi ocolite: ce se întâmplă cu computerele vechi după actualizarea din acest an

Windows 11 vine cu o surpriză neplăcută pentru cei care au computere mai vechi. Nu vor mai putea să îl instaleze cu niciun fel de șmecherie, după actualizarea mare din acest an.

Windows 11 e faimos pentru că e foarte pretențios la hardware – adică multe computere care încă merg bine și fac tot ce trebuie nu vor putea să îl ruleze.

Cei care vor să fie cinstiți și să respecte legea vor trebui să se mulțumească cu Windows 10, dacă dispozitivul lor nu poate să suporte Windows 11. Dar Windows 10 are termen de valabilitate până în septembrie 2025, după care utilizatorii vor trebui, se pare, să scoată bani din buzunar pentru a primi actualizări de securitate esențiale – sau să își schimbe hardware-ul.

Sigur, există și variante mai puțin corecte – mulți oameni pot să ruleze Windows 11 pe computerele lor, chiar dacă nu e compatibil cu sistemul.

Asta se poate face prin păcălirea verificării cerințelor, dar Microsoft nu mai are chef de glume. După ce a pus un watermark permanent, acum trece la o măsură mai radicală: după o modificare, dacă sistemul vede că nu e compatibil și încerci să îl pornești pe un hardware vechi, pur și simplu nu o să meargă, conform Neowin.

Modificarea a fost găsită în preview-ul Windows 11, versiunea 24H2, care o să apară în cursul acestui an, și se aplică hardware-ului care nu e chiar nou-nouț, așa că probabil e o explicație tehnică pentru asta.

Oricum, nu e bine să instalezi Windows 11 pe căi ocolite: trebuie să te bagi destul de adânc în sistem pentru a-l face să funcționeze fără alte bătăi de cap pe un hardware neacceptat. Uneori trebuie să folosești niște unelte de la un dezvoltator dubios, așa că nu ai nicio siguranță că nu o să îți intre vreun program rău pe computer.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Galaxy Z Fold 6 ar putea veni cu o variantă mai ieftină.

Google aduce Chrome pe mașinile electrice și îți oferă mai multe funcții inteligente

Actualizarea One UI 6.1 vine pe telefoanele Samsung Galaxy – să vedem care sunt primele modele.

Dominația Tesla în Norvegia și Suedia ridică semne de întrebare

Bateria pe bază de sânge: o soluție inovatoare pentru dispozitivele medicale implantate.

Redmi 13C, noul „must-have” gadget de la Xiaomi, care tocmai aterizează in Romania.

Călătorie în timp: vizualizați site-uri web vechi, chiar și în browsere retro

Ce zici de niște imagini proaspete cu seria Galaxy S24?

Încărcarea rapidă îți face praf bateria telefonului? Află aici adevărul

iPhone 16: Ce se schimbă la butonul de acțiune și de ce contează

Ce trebuie să știi despre OnePlus Watch 2, noul ceas inteligent cu Wear OS 4!

Inteligența artificială ne minte și ne urăște – și nu putem face nimic în privința asta