Turmericul poate fi la fel de eficient ca și medicamentele în tratarea problemelor digestive

Turmericul poate fi la fel de eficient ca și medicamentele în tratarea problemelor digestive 

Turmericul poate fi la fel de eficient ca și medicamentele în tratarea tulburărilor digestive, relatează The Guardian, citând un studiu recent. Compusul din condiment conține un ingredient activ natural numit curcumină, despre care experții cred că are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene.

Curcuma a fost folosită de mult timp ca medicament în Asia de Sud-Est pentru efectele sale benefice, dar nu a fost folosită în medicina occidentală. Eficacitatea sa nu a fost testată anterior în cadrul unor studii clinice, dar a fost confirmată acum într-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, la care au participat peste 200 de persoane. Pacienții cu probleme gastrice cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani au fost înscriși în studiu între 2019 și 2021 în spitale din Thailanda și repartizați aleatoriu în 3 grupuri de tratament.

Unui grup i s-au administrat două capsule mari de 250 de miligrame de curcumină de patru ori pe zi, timp de 28 de zile, împreună cu o pseudo-capsulă mică. Celuilalt grup de studiu i s-a administrat o capsulă mică de omeprazol de 20 de miligrame, împreună cu 2 capsule placebo de 4 ori, pentru a înlocui capsulele de curcumină. Pacienților din cel de-al treilea grup li s-a administrat atât curcumină, cât și omeprazol.

Omeprazolul este un inhibitor al pompei de protoni prescris în mod obișnuit pentru indigestie. Deoarece majoritatea oamenilor au probleme cu stomacul de-a lungul vieții, medicamente similare sunt administrate relativ des, dar utilizarea lor pe termen lung a fost asociată cu un risc crescut de fracturi osoase și infecții.

După perioada de tratament, simptomele au fost reevaluate, iar cercetătorii au constatat că curcumina a fost la fel de eficientă ca omeprazolul. Totuși, acesta este doar primul rezultat încurajator de până acum. Autorii studiului au recunoscut, de asemenea, că studiul pe un eșantion mic ar trebu

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prevenirea ridurilor: Soluție nutrițională sau chirurgicală?

Regenerarea Dintelui: O Realitate în Curs de Dezvoltare?

Ce este Betaină Hidroclorică HCL? Efectele sale asupra sistemului nostru digestiv

Cum poate Angel Escudero să vindece cu gândirea?

Doar 99 în lume: Galaxy S24 Ultra Cybertruck, capodopera de 8800 de dolari!

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.

Cafea cu unt: nu numai că vă va oferi un început de zi plin de energie, dar vă va ajuta să scăpați de kilogramele în plus.

Argila si beneficiile ei in ingrijirea tenului.

Orezul – Un aliment versatil cu multiple beneficii pentru sănătate

Atac de cord – cercetătorii spun că această zi te expune unui risc mai mare

Mâna arsă a unui bărbat a fost vindecată cu piele de pește

Există o modalitate simplă de a-ți verifica mâinile pentru a vedea dacă bei suficientă apă,