Tehnologia AirTag de la Apple, un instrument în mâinile hoților de mașini din Montreal

Tehnologia AirTag de la Apple, un instrument în mâinile hoților de mașini din Montreal

Într-o dezvoltare îngrijorătoare, se pare că hoții de mașini din Montreal au găsit o nouă metodă de a-și urmări țintele: folosind dispozitivele AirTag de la Apple. Recent, polițiștii din Burlington, Vermont, au simțit nevoia să-i avertizeze pe cei care au călătorit în Canada despre riscurile asociate cu aceste gadgeturi inteligente.

Un incident recent implică doi rezidenți din Burlington care, după o vizită în Montreal, au descoperit AirTags ascunse în autovehiculele lor. Aceste cazuri nu sunt izolate, conform rapoartelor poliției. Într-unul dintre aceste cazuri, un AirTag a fost detectat de un șofer în timp ce vizita familia în Montreal. Utilizând funcția de localizare a iPhone-ului său, bărbatul a reușit să localizeze dispozitivul ascuns în partea frontală a vehiculului său.

Ryan McLiverty, un expert în securitate cibernetică de la Vermont Intelligence Center, subliniază că aceste tactici nu sunt noi, dar au devenit mai frecvente. Hoții folosesc AirTags pentru a marca și urmări vehiculele, pe care apoi le fură și le vând peste hotare sau le folosesc în operațiuni de contrabandă cu droguri, fără ca proprietarii să fie conștienți.

Situația este complicată: dacă ești prins transportând bunuri ilegale, riști să fii penalizat în locul adevăraților infractori. În schimb, dacă transportul este reușit, hoții pot folosi AirTags pentru a localiza și recupera marfa odată ce aceasta a trecut granița. Este un strat de ingeniozitate criminală care adaugă un nivel suplimentar de complexitate pentru autorități.

Totuși, există măsuri de securitate care pot proteja potențialele victime. AirTags sunt proiectate să emită alerte dacă sunt separate de proprietarul lor pentru o perioadă prelungită, iar aceste notificări sunt vizibile pe dispozitivele iOS. Pentru utilizatorii Android, nu este cazul de panică: sistemele lor pot acum detecta dispozitivele Bluetooth necunoscute care ar putea fi AirTags. În plus, Apple oferă o aplicație dedicată, Tracker Detection, pentru identificarea acestor dispozitive.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Google Tensor G4, testat pe Geekbench. Ce scoruri a făcut?

Nothing Chats, cum a reușit Nothing să aducă iMessage pe Android

Samsung Galaxy S24 se dezvăluie în imagini oficiale: Cum arată și ce aduce nou flagship-ul sud-coreean!

Modelele iPhone 15 vin cu aceste camere foto.

 Xiaomi Smart Band 8 PRO, Versiunea globală, se apropie de lansare.

Bitcoin vs. Apă: De ce Bitcoin este cel mai mare dușman al apei

Android, Google Search și Chrome se schimbă în UE. Ce trebuie să știi

Cine sunt norocoșii care vor primi HyperOS stabil înaintea tuturor?

Amazon renunță la produsele sale de marcă proprie

Google își consolidează securitatea Android cu ajutorul inteligenței artificiale

Harmony OS Beta: Huawei deschide porțile inovației pentru dispozitivele sale

iPhone 15 ar putea elimina suportul SIM la nivel global