Ecranul OLED rulabil de la Samsung tocmai a fost prezentat.

Ecranul OLED rulabil de la Samsung tocmai a fost prezentat.

Dimensiunea panoului Rollable Flex poate fi mărită de până la cinci ori, iar pentru aceasta trebuie doar să-l întindeți ca o rolă.

Oferta Emag

Samsung Display a anunțat marți noi tipuri de panouri OLED pentru o varietate de aplicații, inclusiv primul ecran rulabil al producătorului, conceput pentru smartphone-uri, tablete și alte dispozitive mobile. Rollable Flex, care este răsucit pe o axă circulară a secțiunii transversale, poate fi extins de la baza sa de 49 mm la 254,4 mm, similar unei role, permițând ca un panou de pe un produs de dimensiunea unui smartphone să fie extins în categoria tabletelor și, potrivit anunțului respectiv, poate fi folosit și ca monitor atunci când este extins.

samsung rollable flex samsungdisplay 1684841541589
Samsung Rollable Flex

Samsung subliniază că, spre deosebire de ecranele pliabile și glisante, noua soluție oferă acum o scalabilitate de peste cinci ori mai mare decât cea a ecranelor pliabile și glisante, ceea ce înseamnă că un ecran mare poate fi transformat într-o formă portabilă. Tehnologia va fi prezentată la Display Week 2023 din Los Angeles, începând de astăzi, alături de alte inovații Samsung, cum ar fi panourile OLED Flex In & Out, care pot fi pliate la 360 de grade, eliminând necesitatea unui ecran de acoperire extern în cazul telefoanelor pliabile.

Ecranul de amprentă digitală capătă un nou sens

Acesta din urmă este deosebit de interesant, deoarece eliminarea celui de-al doilea strat duce la telefoane mai subțiri și mai ușoare. O altă abordare este cea mai recentă aplicație a tehnologiei Flex Hybrid, lansată anul trecut, despre care Samsung spune că combină tehnologia pliabilă și cea glisantă în cadrul aceluiași panou, oferind o dimensiune mai mare a ecranului în dispozitive compacte. Anunțul menționează, de asemenea, panoul OLED Slidable Flex Solo, care permite extinderea unei tablete de 13 inchi la un ecran de 17 inchi.

În cadrul evenimentului, Samsung Display va expune, de asemenea, ecranul QD OLED de 77 de inci pentru televizoarele high-end și ecranul Sensor OLED pentru dispozitive portabile. Acesta din urmă este capabil să detecteze amprentele digitale oriunde pe ecran, o premieră pentru ecranele disponibile în comerț care încorporează senzori de amprentă digitală sub formă de module. Samsung încorporează senzori în panourile Sensor Panels, care acoperă întregul ecran și care pot fi folosiți pentru a converti în informații ritmul cardiac, tensiunea arterială sau nivelul de stres.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nothing Chats, cum a reușit Nothing să aducă iMessage pe Android

Paint primește funcționalitate de tip Photoshop

Inele inteligente: accesorii de ultimă generație!