Samsung cumpără panouri OLED de la LG pentru propriile televizoare

Samsung cumpără panouri OLED de la LG pentru propriile televizoare

Samsung este unul dintre cei mai mari producători de televizoare din lume, dar din 2015 nu mai vinde televizoare cu panouri OLED. De atunci, producătorul sud-coreean se bazează pe propriile soluții QLED, care sunt mult mai apropiate de modelele LCD în ceea ce privește calitatea și costurile de producție. În plus, producătorul își dezvoltă rapid propria tehnologie microLED, care îl aduce la nivelul panourilor organice în ceea ce privește calitatea imaginii, dar este incredibil de costisitor de produs, existând în prezent doar soluții pentru diagonale mai mari.

Samsung adoptă o atitudine de așteptare, acordând timp propriei sale tehnologii microLED să se maturizeze, și caută să reintre în segmentul premium cu televizoare OLED. Deoarece compania nu produce ea însăși panouri organice, apelează la LG pentru a obține ajutor în producerea acestora.

banner

Potrivit Reuters, Samsung și LG au încheiat recent un acord în baza căruia cea din urmă îi va furniza primei două milioane de ecrane OLED high-end de 77 și 83 de inci în 2024, alte trei milioane în 2025 și cinci milioane în 2026.

În cazul în care cineva nu știe, LG deține 50% din piața televizoarelor OLED, iar Sony 26%, dar ceea ce este interesant este că și japonezii cumpără panourile pentru televizoarele lor de la LG.

Este posibil ca Samsung să își schimbe atât de drastic strategia de afaceri pentru că producătorii chinezi o presează să concureze acerb în cadrul industriei LCD. Pe de altă parte, este posibil ca faptul că rezultatele companiei din primul trimestru au fost puțin dezamăgitoare să fi contribuit la această decizie.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Motorola MOTO G73 5G, disponibil în România la un preț avantajos.

Google Pixel Fold: S-au scurs specificațiile complete ale telefonului pliabil.

Pompa de caldura aer apa pareri, avantaje si dezavantaje.