Inima umană sintetică: o realizare științifică care folosește materiale organice și anorganice pentru a reproduce bătăile inimii.

Inima umană sintetică: o realizare științifică care folosește materiale organice și anorganice pentru a reproduce bătăile inimii.

Oamenii de știință au reușit să creeze o inimă umană care bate la fel ca una reală, folosind materiale organice și anorganice.

Inima artificială, dezvoltată de cercetătorii de la MIT, este rezultatul combinării dintre țesutul cardiac viu și tehnologia robotică. Acest dispozitiv este capabil să redea complexitatea inimii umane într-un mod unic, conform IFL Science.

Simulatoarele cardiace existente au o viață utilă foarte scurtă (doar câteva ore de funcționare) și nu pot reproduce cu exactitate toate componentele inimii. Experimentele pe animale, deși sunt importante pentru multe domenii medicale, sunt scumpe, consumă timp și sunt controversate. Însă dispozitivul biorobotic creat recent poate reconstrui inima umană fără a afecta animalele.

inima robotica

Pentru a realiza inima artificială, echipa a folosit o inimă de porc ca model, eliminând mușchiul gros care învelește ventriculul stâng și înlocuindu-l cu o pompă robotică de silicon care comprimă inima așa cum face mușchiul natural pentru a circula sângele.

Allen Roche, autorul principal și inginer biomedical la MIT, spune că inima artificială va fi un instrument foarte util pentru cei care cercetează diferite boli și tratamente ale valvelor cardiace.

Echipa speră să îmbunătățească inima artificială și lucrează la creșterea duratei de viață și la reducerea timpului de fabricație. De asemenea, cred că este posibil să înlocuiască inima de porc cu o inimă umană sintetică realizată prin imprimare 3D.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Android 15, gata de testat mâine. Ce noutăți aduce sistemul de la Google?

Aplicația Camera Assistant este acum disponibilă pentru telefoanele Galaxy A

Cum Google transformă căutarea online cu o nouă tehnologie generativă:Search Generative Experience:

Ce trebuie să știi despre noile iPad Pro și Air care vor fi lansate în martie.

Bard AI se mută în Google Messages.

Alertă Digitală: TikTok, la un pas de interzicere în Europa? Află acum!

Apple lucrează la o nouă tehnologie a bateriilor pentru a crește durata de viață a acestora și viteza de încărcare.

Samsung Își Revendică Tronul: Vânzări Galactice Depășesc Apple!

Iată bateria care garantat nu ia foc.

Acestea sunt primele dispozitive care vor primi noile funcții Galaxy AI ale telefoanelor S24.

Utilizatorii Galaxy S23, Atenție! Actualizarea Care Vă Poate Lăsa Fără Telefon!

Xiaomi 14 Ultra lansat oficial, surpriza anului în lumea smartphone-urilor.