Oamenii de știință au reușit să creeze o inimă umană care bate la fel ca una reală, folosind materiale organice și anorganice.
Inima artificială, dezvoltată de cercetătorii de la MIT, este rezultatul combinării dintre țesutul cardiac viu și tehnologia robotică. Acest dispozitiv este capabil să redea complexitatea inimii umane într-un mod unic, conform IFL Science.
Simulatoarele cardiace existente au o viață utilă foarte scurtă (doar câteva ore de funcționare) și nu pot reproduce cu exactitate toate componentele inimii. Experimentele pe animale, deși sunt importante pentru multe domenii medicale, sunt scumpe, consumă timp și sunt controversate. Însă dispozitivul biorobotic creat recent poate reconstrui inima umană fără a afecta animalele.
Pentru a realiza inima artificială, echipa a folosit o inimă de porc ca model, eliminând mușchiul gros care învelește ventriculul stâng și înlocuindu-l cu o pompă robotică de silicon care comprimă inima așa cum face mușchiul natural pentru a circula sângele.
Allen Roche, autorul principal și inginer biomedical la MIT, spune că inima artificială va fi un instrument foarte util pentru cei care cercetează diferite boli și tratamente ale valvelor cardiace.
Echipa speră să îmbunătățească inima artificială și lucrează la creșterea duratei de viață și la reducerea timpului de fabricație. De asemenea, cred că este posibil să înlocuiască inima de porc cu o inimă umană sintetică realizată prin imprimare 3D.
Urmărește-ne și pe Google News