review samsung a14 5g in romana

Review Samsung Galaxy A14 5G: Telefon la un pret accesibil

Samsung Galaxy A14 5G este unul dintre cele mai accesibile telefoane Galaxy de la gigantul tehnologic sud-coreean. Este un ușor upgrade față de modelul anterior (și încă disponibil) A13 5G. Noua versiune are un display cu rezoluție mai mare și o cameră frontală mai bună. Este o alegere bună pentru un telefon de buget mainstream.


Samsung s-a îndreptat spre un design mai plat în cele mai recente iterații ale telefoanelor sale Galaxy. A14 5G urmează această tendință. Are laturile mai plate decât predecesorul său, ceea ce face ca telefonul să fie mai ușor de ținut în mână. Finisajul său din spate texturat ajută, de asemenea, la aderență, deși scoate acest sunet enervant și zgârietor dacă îți treci unghiile peste el. În ciuda construcției din plastic, A14 se simte solid în mână. De asemenea, nu este atât de ușor pe cât ai crede, cu aproximativ 200 g, probabil din cauza bateriei de 5.000 mAh.

samsung galaxy a14 5g display

Ecranul păstrează rata de refresh de 90Hz a predecesorului său, dar acum vine cu o rezoluție de 1080p (față de 720p). Ecranul este decent de luminos și utilizabil în exterior – poate deveni reflectorizant, totuși. Alte caracteristici includ un senzor de amprentă montat lateral, o mufă pentru căști și funcționalitate NFC.

Samsung A14 5G are aceeași configurație a camerei foto ca și predecesorul său. Veți găsi o cameră principală de 50MP cu două camere secundare de 2MP (adâncime și macro). Fotografiile au fost bune pentru un telefon de buget. Au fost un pic mai saturate decât mi-aș fi dorit, dar arătau natural și nu prea prelucrate. Cu toate acestea, gama dinamică este, în mod previzibil, limitată în comparație cu camerele de smartphone mai scumpe. Camera selfie îmbunătățită de 13 MP a surprins detaliile feței mele cu tot cu imperfecțiuni. A existat, de asemenea, un blur plăcut, cu o bună detectare a marginilor. Zoomul digital este utilizabil la niveluri scăzute, dar maximul de 10x este o exagerare. Fotografierea în condiții de lumină slabă a fost punctul în care A14, la fel ca majoritatea camerelor smartphone de buget fără stabilizare a imaginii, a eșuat. Chiar și cu modul de noapte cu expunere lungă al telefonului, imaginile s-au dovedit a fi neclare și zgomotoase, cu un blooming puternic de la sursele de lumină.

camera samsung galaxy a14 5g

Samsung a ales să reutilizeze procesorul MediaTek Dimensity 700 de la modelul anterior. Cantitatea de memorie (6GB) și cea de stocare (128GB) sunt, de asemenea, neschimbate. Pe acesta din urmă îl puteți extinde cu un card microSD (până la 1TB). Performanța este suficient de bună pentru un telefon ieftin. A14 5G a fost cot la cot cu Oppo A78 5G, care folosește același cip. Ambele au deschis aplicații cam la aceeași viteză, ceea ce nu este la fel de rapid ca în cazul telefoanelor flagship precum Galaxy S23. Samsung a obținut scorul de 526 (Single-core), și 1.641 (Multi-core) în Geekbench 5, comparativ cu Oppo (555, respectiv 1.707). A14 5G a rezistat decent 10 ore și 23 de minute în testul nostru de baterie cu video-loop. Dar trebuie să recunosc că mă așteptam la mai mult, mai ales când Oppo, care are aceeași capacitate a bateriei, a reușit 14 ore. O altă nemulțumire minoră: Încărcarea lui A14 5G este lentă, la 15W, chiar și în comparație cu alte telefoane de buget.

samsung galaxy a14 5g baterie

Samsung Galaxy A14 5G vine cu cea mai recentă versiune One UI 5 (bazată pe Android 13), care adaugă câteva caracteristici noi, inclusiv mai multe palete de culori bazate pe wallpaper-ul tău și un dashboard de confidențialitate și securitate reînnoit. Samsung promite, de asemenea, două actualizări ale sistemului de operare Android și până la patru ani de actualizări de securitate. În general, A14 5G este un bun telefon mainstream pentru prețul cerut de 1200 Lei in Romania. Performanțele și camerele foto sunt decente, în timp ce interfața de utilizator și suportul pentru produse Samsung ar trebui să îl plaseze, de asemenea, deasupra concurenței.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mini Review Xiaomi Watch 2 Pro: Preț și disponibilitate în România.

Top 4 trotinete electrice Xiaomi. Review si pret in Romania.

Sony Xperia 1 V review cu pareri si disponibilitate in Romania.

Anvelope KUMHO Pareri: Acceptăm faptul că Kumho este bun.

Top 3 Cele Mai Bune Hard Diskuri Externe in 2023.

Cele mai bune boxe Wireless(Wi-fi). Teste si Recenzii.

Cele mai bune centrale pe lemne. Ghid cu avantaje si dezantaje.

Review cu pareri Roborock Q8 Max+.Pret si disponibilitate in Romania.

Top cele mai bune motocoase pe benzină! Ghid de cumpărare și test complet

ProtonVPN Test+Pareri

Review Camera Web Razer Kiyo X. Preț si disponibilitate.

Redmi Note 13 Pro 5G: un smartphone excelent din gama medie! Preț si disponibilitate