Review Sonos Move 2: A devenit regele boxelor portabile

Review Sonos Move 2: A devenit regele boxelor portabile

După trei ani, Sonos a decis să își actualizeze boxa portabilă emblematică, iar Move 2 s-a îmbunătățit acolo unde era nevoie, cu un sunet mai bun și o durată de viață mai mare a bateriei, precum și cu îmbunătățiri ale produselor Sonos de nouă generație. În plus, este un dispozitiv multifuncțional, conceput pentru a fi cu adevărat portabil, astfel încât să poți să îl iei în aer liber și să îl folosești acasă, ca o completare excelentă a sistemului tău multi-room existent.

la-i CARDUL CU MILIOANE DE IDEI de la eMAG

Sonos s-a concentrat anul trecut pe home theatre, lansând în primăvară cel mai accesibil soundbar de până acum, urmat de mult așteptatul Sub Mini în toamnă, iar anul acesta se concentrează pe muzica clasică. În prima jumătate a anului au sosit difuzoarele Era 100 și Era 300, iar pe 20 septembrie a sosit Move 2.

sonos move 2 pret

Numărul doi nu este o coincidență, deoarece boxa anunțată la începutul lunii septembrie este a doua generație a primului produs al producătorului conceput pentru portabilitate. Dispozitivul, care a debutat în 2020, m-a impresionat la momentul lansării, iar noul model a ridicat cu ușurință ștacheta, care era stabilită destul de sus la vremea respectivă.

Sonos Move 2


La prima vedere, Move 2 nu pare foarte diferit de predecesorul său: aceeași formă cilindrică cu fund cauciucat, grilă curbată și o adâncitură bine concepută în spate, care facilitează prinderea și deplasarea boxei de 3 kg, cu o înălțime de 24,1 cm și o lățime de 16 cm. Există totuși o diferență: în partea superioară a unității se află comenzile care au debutat pe modelele Era. Există, de asemenea, o „canelură” sensibilă la atingere, pe care poți glisa cu degetul pentru a regla volumul, iar mai jos, butoanele de redare/paus și cele numerice.

sonos move 2 butoane

Există, de asemenea, un buton separat pentru microfon, deoarece acest model vine și cu funcții de boxă inteligentă: Move 2 este compatibil cu Amazon Alexa ( poți controla chiar și o casă inteligentă cu el), poți folosi asistentul Sonos Voice Control dezvoltat in-house, iar Airplay 2 de la Apple este încă disponibil pentru alma materi.

În schimb, asistentul Google a dispărut aici, cel mai probabil ca urmare a unei dispute de lungă durată între cele două companii. Desigur, această absență nu este surprinzătoare, în sensul că funcția nu a fost niciodată disponibilă oficial în Romania și a putut fi utilizată doar în urma unor artificii regionale.

Microfonul este întotdeauna activ în mod implicit, dar există un buton pe partea din spate care poate fi folosit pentru a dezactiva manual funcția de „ascultare”. Pe partea din spate, există un comutator Bluetooth și un port USB-C pentru încărcare.

Este, de asemenea, un conector pentru alimentarea altor dispozitive de la bateria boxei. Și asta nu este tot: portul poate fi folosit și ca intrare line-in, astfel încât să puteți conecta playere la dispozitiv în mod analogic. Ar putea fi un iPod vechi sau un discman, care este acum o relicvă. Singura „mică” problemă este că este nevoie de un convertor propriu Sonos, care nu este inclus în pachetul de bază, ci trebuie cumpărat separat.

În fine, nu uităm de clasicul buton de pornire, care pornește și oprește aparatul atunci când acesta nu se odihnește în inelul de andocare. Accesoriul din urmă este inclus în cutia dispozitivului și pornește automat difuzorul și încarcă bateria atunci când aveți nevoie.

sonos move 2 spate

Pentru a o configura, ai nevoie de aplicația Sonos, chiar dacă vrei să folosești imediat boxa atunci când este conectată prin Bluetooth. Aplicația recunoaște automat noul dispozitiv după câteva secunde, iar configurarea nu durează mai mult de câteva minute. În timpul procesului, Move 2 se conectează la rețeaua ta wireless, poți chiar să descarci o actualizare, iar cu TruePlay, poți să te conectezi și să începi să folosești boxa în câteva secunde.

În interiorul locuinței, dispozitivul comunică prin wifi (astfel încât un apel telefonic, de exemplu, nu vă va întrerupe muzica), iar atunci când ieșiți din rețeaua wireless, te poți conecta prin Bluetooth. Trebuie doar să apeși butonul BT de pe spate și gadgetul se conectează, de exemplu, la telefonul tău în același mod ca orice alt gadget similar.

Nu este o boxă portabilă obișnuită

După cum sugerează și numele, una dintre caracteristicile cheie ale Move 2 este că este ușor de transportat și, datorită bateriei încorporate, nu trebuie să fii conectat în permanență la priză pentru perioade lungi de timp. În timp ce predecesorul său oferea 10 ore de redare, modelul din a doua generație oferă aproape de două ori și jumătate mai mult, bateria de 3100 de miliamperi asigurând până la 24 de ore de muzică atunci când este încărcată la maxim.

Datorită acestui lucru, poate rezista chiar și la mai multe zile de camping în aer liber fără să se descarce. Atâta timp cât nu faceți discotecă non-stop, bineînțeles.

Și nu trebuie să te îngrijorezi nici pentru utilizarea în exterior, deoarece dispozitivul are clasificarea IP56 pentru rezistență la praf și apă, astfel încât un duș rapid nu îl va afecta și nu va trebui să îți faci griji cu privire la nisipul de pe plajă.

sonos move 2 portabilitate

Desigur, este important să nu scapi boxa într-o piscină și, deși designul este robust și durabil, orice impact se va resimți pe carcasă și pe grila boxei. Acest lucru nu va deteriora neapărat dispozitivul, dar nu va arăta la fel de bine în sufragerie.

Celălalt mare avantaj al modelului Move 2 este că funcționează bine ca unitate portabilă atunci când trebuie să ieșiți în oraș, iar între două mutări funcționează fără probleme ca boxă tradițională în casă.

Caracteristica principală și cea mai importantă a ecosistemului Sonos este că produsele producătorului (și chestia Symfonisk cu IKEA) pot fi conectate prin rețeaua noastră wireless și folosite într-un sistem multi-room. Acest lucru înseamnă că toate unitățile Sonos redau aceeași muzică, chiar dacă se află în camere diferite.

Move 2 poate fi conectat la acest sistem în câteva secunde, ceea ce are avantajul suplimentar că îl poți lua cu tine în baie, în bucătărie sau chiar pe balcon/terasă, sau chiar în grădină. De asemenea, te poți bucura de muzică neîntreruptă în casă, atâta timp cât ai acces la rețeaua wireless. Iar dacă pierzi conexiunea, poți trece la Bluetooth prin simpla apăsare a câtorva butoane, iar boxa va trece automat înapoi la wifi când te întorci în casă.

Dar nu este doar o inovație Sonos care poate fi folosită astfel, ci și ca parte a unui sistem home theater: boxa este compatibilă cu proiectoarele de sunet Arc, Beam și Ray, precum și cu subwooferele Sub și Sub Mini, la care pot fi conectate două dintre ele ca difuzoare laterale. Două unități Move 2 pot fi, de asemenea, conectate stereo (dar numai prin wifi, ceea ce nu este posibil cu BT), îmbunătățind calitatea sunetului, care este deja excelentă.

Cum sună Move 2? Sunetul este excelent


Move 2 nu s-a îmbunătățit față de predecesorul său doar în ceea ce privește durata de funcționare, ci și în ceea ce privește calitatea sunetului, deoarece producătorul a înghesuit componente stereo sub capotă. Evident, nu veți obține aceeași calitate ca atunci când două difuzoare oferă același lucru, dar este o îmbunătățire semnificativă nu numai față de modelul de acum trei ani, ci și față de soluțiile concurente.

Sistemul este alcătuit din trei difuzoare (un mid-bass orientat frontal și două tweetere poziționate în dreapta și în stânga) și trei amplificatoare de clasă D, iar datorită acestora, soluția portabilă de la Sonos se comportă mai bine decât Era 100, care a debutat în prima jumătate a anului, deși nu prea aveam de ce să ne plângem acolo.

Sonos Move 2 sunet

Experiența sonoră este suficient de detaliată și naturală, cu diferite game clare și distincte, muzica are profunzime și umple bine încăperea, iar basul este decent, în timp ce nu există nicio distorsiune notabilă atunci când volumul este ridicat. Există chiar și o opțiune Loudness în aplicație pentru a profita la maximum de unitate atunci când se află în aer liber, dar chiar și la relanti, performanța este respectabilă, o singură unitate într-o casă fiind capabilă să sune ca și cum un vecin morocănos va apărea mai devreme sau mai târziu la ușa ta.

În plus, conectivitatea Bluetooth este acum 5.0, dar sunt acceptate doar codecurile SBC și AAC, formatele de calitate mai bună (cum ar fi aptX HD) fiind lipsite de compatibilitate, ca și în cazul modelelor Era 100 și 300.

Sonos Move 2 Pret:


Sonos Move 2 este o boxă premium cu performanțe excelente și un design multifuncțional, excelentă pentru acasă și în aer liber. În consecință, nici prețul său nu este obișnuit: este disponibil pe piața internă pentru aproximativ 2500 LEI, ceea ce pentru mulți poate fi un chilipir pentru un astfel de dispozitiv.

Nu este neapărat pentru cei care doresc doar o boxă mică și ușor de transportat (există Roam pentru asta). Ținta principală este baza stabilită de Sonos de utilizatori consacrați, care sunt deja în strânsă legătură cu produsele producătorului și care doresc să adauge la sistemul lor existent un dispozitiv care să funcționeze perfect atât în interiorul, cât și în afara casei. Fără a sacrifica confortul și beneficiile unui ecosistem bine asamblat și fiabil.

Dar Move 2 nu este doar pentru fanii mărcii, deoarece ar putea fi o intrare (poartă de acces, dacă doriți) excelentă în lumea Sonos. Pentru prețul său, boxa oferă singură mai mult sunet decât majoritatea concurenților săi și are bonusul suplimentar de a fi ușor de extins, astfel încât poate constitui, în cele din urmă, baza unui sistem de sunet acasă, chiar și cu alte tipuri de unități.

În timpul testului de aproximativ o săptămână, boxa a oferit calitatea așteptată de la Sonos, nu am întâmpinat nicio problemă cu sunetul sau cu software-ul.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Review Google Pixel 8 Pro in limba Romana cu pareri si test.

Review Aspirator  Dyson V15s Detect Submarine. Aproape exact ceea ce ți-ai dorit.

Apple Watch 9 Pareri, Pret si Review in Romana.