Care este cea mai bună motocoasă pe benzină? Ghid de cumpărare și test complet

Top cele mai bune motocoase pe benzină! Ghid de cumpărare și test complet

O motocoasă de gazon este un instrument esențial pentru orice proprietar de locuință, grădinar sau peisagist. Asemănătoare cu o mașină de tăiat tufișuri, mașina de tuns iarba este potrivită și pentru sarcini de tăiere mai dificile. Unele modele includ un cablu în loc de sârmă sau un cap de tăiere separat cu cuțite cu lame de oțel.

O motocoasă este un instrument practic pentru curte. Poate tăia crengi mici, arbuști și distruge buruienile, toate acestea fără să transpire. Mașina de tuns iarba ușurează munca în curte, reducând timpul petrecut pentru întreținerea curții.

În această recenzie, vă vom prezenta cele mai bune modele pe care le puteți cumpăra online. Am ales aceste modele ca fiind cele mai bune din gamă. În această recenzie prezentăm motocoase care se potrivesc cu orice mărime de curte, sarcini de grădinărit sau buget.

Favoritele noastre


În recenzia noastră, am ales aceste mașini ca fiind cele mai bune modele de motocoase dintre opțiuni. Cea mai bună cale de mijloc, au caracteristici premium și rentabile – pentru a satisface nevoile oricărui proprietar de case sau peisagist.

Ghidul cumpărătorului pentru cea mai bună motocoasă pe benzină

După ce ați citit recenzia noastră despre cea mai bună motocoasă pe benzină, țineți cont de potențialul model. Cu toate acestea, știm că majoritatea grădinarilor nu știu cum funcționează aceste mașini și nici nu au instrumentul potrivit pentru munca lor de grădinărit.

În această secțiune, vom analiza tot ce trebuie să știți despre aceste mașini. Pentru mai multe informații, citiți întrebările frecvente din partea de jos a articolului și consultați sugestiile noastre dacă aveți probleme în alegerea uneltei potrivite pentru curtea dumneavoastră.

Ce sunt motocoasele?

O motocoasă este o unealtă de grădinărit la îndemână care ar trebui să se afle în fiecare magazie. Este unealta ideală pentru sarcinile de tăiere mai dificile din curte. Dacă aveți o mașină de tuns gard viu, o motocoasă este o treaptă mai sus pe scară.

Ce sunt motocoasele?

Capul de tăiere din oțel al mașinii funcționează ca o lamă rotativă care curăță rapid curtea de buruieni. Mașina de tuns iarba montată pe lamă poate, de asemenea, să taie prin crengi mici și arbuști acolo unde una montată pe frânghie s-ar bloca. Motocoasa are un design unic, cu un mâner lung și drept.

Atunci când este dotată cu o lamă, motocoasa este, de asemenea, o unealtă excelentă pentru tăierea crengilor și gardurilor vii, un instrument de grădinărit curat, rapid și eficient pentru lucrările din curte.

Cu motocoasa puteți păstra iarba curată acolo unde mașina de tuns iarba nu poate merge, dar este de mare ajutor și atunci când doriți să păstrați curați copacii, gardurile vii și arbuștii. Această unealtă versatilă are un motor în partea din spate a mașinii și un cap de lamă sau de amortizor. Prin urmare, aveți o senzație de echilibru în mâini, ceea ce facilitează manevrarea mașinii în orice direcție.

Motocoasa este disponibilă într-o varietate de modele pentru a se potrivi oricărei curți. Puteți alege între modelele pe benzină sau electrice. Aveți posibilitatea de a alege unelte multifuncționale cu capete detașabile pentru o utilizare versatilă în curte.

De ce aveți nevoie de o motocoasă?

O motocoasă vă ajută să ajungeți în zonele înguste sau inaccesibile din curte. Dacă acel arbust arată urât, îl puteți tăia și tăia cu ajutorul lamei. Dacă aveți o proprietate mare și iarba este prea lungă, un cap cu fire este cea mai bună unealtă pentru sarcina de curățare.

O motocoasă poate părea o mașină de tuns iarba mai puternică, dar fiți siguri că este mai mult decât atât și poate fi o unealtă valoroasă în magazia dumneavoastră de scule. O motocoasă este o tranziție bună între o mașină de tuns iarba și un motoferăstrău, bine, este o analogie puțin exagerată, dar arată oarecum potențialul său.

Ar trebui să aleg o motocoasă electrică sau pe benzină?

O motocoasă poate fi fie pe benzină, fie electrică, cu baterii. Alegeți modelul care se potrivește nevoilor dvs. de grădinărit.

Motocoasă pe benzină

Modelul pe benzină este cel mai popular tip. Acest model are un rezervor de benzină, ceea ce conferă mașinii o autonomie extinsă. Deoarece nu există cabluri de alimentare, aceste mașini pot fi folosite în orice și în toate zonele.
O alegere populară printre antreprenori și peisagişti, mașina poate fi folosită pe perioade mai lungi în timpul lucrărilor de curățare grele. Modelul pe benzină nu este cea mai bună alegere dacă trebuie să ai în vedere munca liniștită și liniștea vecinilor tăi.

Motocoasă pe benzină

Motocoasele pe benzină sunt zgomotoase și scot fum. Dacă locuiți într-un cartier în care este necesară liniștea, un model pe benzină nu este alegerea potrivită.

Motocoasă electrică / fără fir

Dacă locuiți în suburbii, veți avea nevoie de o mașină silențioasă. Si aici puteti opta pentru modelul pe benzină în patru timpi. Aceste mașini în 4 timpi asigură o funcționare mai silențioasă decât modelele în 2 timpi. Acestea pot fi potrivite pentru lucrări mai mari în jurul casei, dar sunt mașini scumpe pentru lucrările din curte.

Motocoasă electrică / fără fir

Achiziționarea unui model electric este un pas logic pentru proprietarii de case cu grădini mai mici. Acestea funcționează cu o baterie litiu-ion și, cu o setare corectă a bateriei, puteți obține aproximativ 1 oră de funcționare.

Aceste modele electrice fac puțin zgomot și nu emit fum. Prin urmare, sunt cea mai bună alegere pentru cei pentru care aceste aspecte sunt cele mai importante.

Tipuri de motoare pentru motocoase.

Care sunt diferitele tipuri de motoare pentru motocoase pe benzină? Motocoasele sunt disponibile în următoarele configurații de motoare:

 • Motoare în doi timpi – Aceste modele sunt zgomotoase atunci când funcționează. Ele sunt alimentate de motoare în doi timpi care funcționează atunci când sunt pornite. Asigurați-vă că le folosiți numai în zone deschise și departe de vecini. Utilizați un amestec de ulei și benzină la acest tip. De asemenea, motorul tinde să se încingă, mai ales atunci când este folosit pentru perioade lungi de timp.
 • Motoare în patru timpi – Aceste motoare sunt mai eficiente și mai silențioase decât cele în doi timpi. Cu toate acestea, sunt mai grele și ușor dezechilibrate în timpul funcționării. Ele funcționează mai rece și au mai multă putere decât modelele în doi timpi.
 • Electrice – Modelele electrice sunt populare printre mulți proprietari de locuințe, în special în suburbii, unde funcționarea silențioasă este importantă. Mașinile de tuns iarba electrice fac puțin zgomot, ceea ce este important atunci când vă gândiți la vecinii dumneavoastră. Vecinii dvs. s-ar putea să nu fie fericiți dacă trebuie să se trezească cu zgomotul mașinii dvs. de tuns iarba într-o sâmbătă dimineața.

Puterea motorului

Atunci când alegeți motocoasa ideală, puterea mașinii este un aspect important. Dacă faceți multe lucrări de grădinărit sau de amenajare a teritoriului, veți avea nevoie de o motocoasă puternică pentru sarcinile din curte.

Un model pe benzină cu o putere a motorului mai mare de 25 cm3 este ceea ce aveți nevoie pentru curțile și proprietățile mai mari. Asigură-te că modelul are un design eficient din punct de vedere energetic pentru un consum mai mic de combustibil.

Modelele electrice funcționează pe baza tensiunii de ieșire în loc de centimetri cubi. Atunci când alegeți modelul dorit, asigurați-vă că aveți cel puțin 2000W de putere în motorul electric.

La ce ar trebui să fiu atent atunci când aleg cea mai bună motocoasă?

Deci, ce ar trebui să căutați la un viitor model? Iată câteva caracteristici esențiale pe care trebuie să le căutați la noua mașină de tuns iarba.

 • Durata de viață și funcționarea – Durata de viață a aparatului este un aspect critic atunci când cumpărați o motocoasă. Asigurați-vă că alegeți de la o marcă de renume. Căutați garanțiile producătorului pentru mașină.
 • Funcționare multifuncțională – Căutați unelte care oferă o funcționare versatilă pentru tăiere și lucrări de vârf. Motocositoarele pe benzină ar trebui să includă o supapă de siguranță pentru a preveni intrarea aerului în atomizor în timpul funcționării superioare. Capete cu schimbare rapidă – Unele modele au capete cu schimbare rapidă pentru trecerea de la o funcție la alta.
 • Mânere – Căutați modele cu mânere ergonomice. Aceste mânere oferă mai multe opțiuni de prindere, inclusiv utilizarea deasupra capului. Mânerele ar trebui să aibă mânere moi și spongioase pentru a reduce oboseala operatorului și pentru a oferi acces ușor la comenzi.
 • Vibrații – Căutați modele care nu vă scutură sufletul în timpul funcționării. Vibrațiile vă obosesc mâinile, ceea ce poate face sarcinile foarte dificile. Această caracteristică este deosebit de importantă dacă aveți probleme articulare.
 • Accesorii și atașamente universale – Căutați o motocoasă cu accesorii și atașamente universale. Unele modele sunt compatibile cu mai multe atașamente care vă permit să utilizati mai multe funcții. Din nou, asigurați-vă că alegeți o marcă de încredere, deoarece accesoriile de proastă calitate le pot face inutilizabile.

Utilizarea motocoasei – opțiuni

După ce ați ales motocoasa potrivită pentru lucrările din curte, este timpul să o puneți la treabă. Pentru ce sarcini de grădinărit sunt potrivite? Iată câteva sarcini de grădinărit pentru care poți folosi noua ta motocoasă.

Borduri – Folosiți motocoasa ca unealtă de tăiat în jurul bordurilor. Capul damilos poate lucra intr-o linie curata in orice unghi.
Tunsul ușor – Dacă aveți o lucrare de tuns ușor, puteți alege un capul cu 2 fire sau cu lamă, în funcție de mărimea gazonului.
Tunsul – Motocoasa este o unealtă excelentă pentru tăierea marginilor și pentru tăierea ierbii lungi la ferme și proprietăți mari.
Plivitul – Mașina de tuns iarba este un instrument ideal pentru îngrijirea buruienilor și a altor plante invazive din jurul curții.

Sfaturi pentru utilizarea eficientă a motocoasei

Spre deosebire de mașinile de tuns margini, motocoasele trebuie folosite diferit în funcție de terenul pe care lucrați. Iată câteva sfaturi pentru utilizarea eficientă a motocoasei.

 1. Țineți motocoasa cu ambele mâini.

Amintiți-vă că o motocoasă este o unealtă puternică și se va scutura dacă o folosiți pentru a tăia buruieni dure. Țineți-o întotdeauna cu ambele mâini.

Așezați mâna dominantă pe mânerul din spate și cealaltă mână pe mânerul din față sau pe cel în J. Asigurați-vă că o țineți ferm.

 1. Mișcați motocoasa de la dreapta la stânga

Tăiați în mișcări scurte de măturat pentru a tăia toate buruienile. Lamele se rotesc în sens invers acelor de ceasornic, așa că cel mai bine este să tăiați pe partea stângă a lamei.

Asigurați-vă că totul este în ordine când simțiți o lovitură. Acestea apar atunci când lama lovește obiecte dure, cum ar fi pietre și bușteni. Încercați să evitați aceste suprafețe dure – acest lucru va menține lama ascuțită și dreaptă.

 1. Folosiți mișcări lungi de măturat pentru a tăia iarba înaltă

Tăierea ierbii lungi și înalte necesită mai puțină energie – folosiți mișcări lungi, de măturare. Acest lucru vă va economisi timp pe termen lung.

 1. Pentru arbuști lemnoși înalți, folosiți o lamă metalică cu trei lame

Dacă aveți o mulțime de arbuști lemnoși înalți, ar trebui să folosiți o lamă de cuțit cu trei lame. Acesta taie mai eficient părțile lemnoase. În loc de o mișcare de măturare, începeți lama la înălțimea taliei și coborâți-o până la rădăcină.

 1. Folosiți o lamă de ferăstrău pentru puieți cu diametrul de până la 5 cm

Puieții mici au nevoie de o lamă de ferăstrău pentru a tăia prin lemn. Cu toate acestea, dacă puieții dvs. sunt mai mari, este posibil să fie nevoie să folosiți un ferăstrău cu lanț pentru a-i tăia.

Cum îmi pot ascuți motocoasa?

Lamele unei motocoase se pot toci după un sezon de utilizare. Prin urmare, ascuțiți lamele la sfârșitul fiecărui sezon de toamnă, înainte de a depozita motocasa pentru iarnă. Urmați acest ghid simplu de ascuțire a lamelor.

Spălați lamele cu apă cu săpun pentru a îndepărta toate resturile și reziduurile Aliniați-vă uneltele de ascuțire Așezați piatra de slefuit exact pe lamele de tăiere Trageți piatra de slefuit prin lama până când aceasta are o muchie ascuțită Împachetați motocoasa într-o pungă pentru a împiedica tocirea lamei în timpul depozitării Depozitați-l în garaj sau în atelierul dumneavoastră, unde nu poate fi deteriorat

Dacă folosiți des motocoasa, este posibil să fie nevoie să o ascuțiți de mai multe ori în timpul sezonului. Dacă preferați să lăsați acest lucru pe seama unui profesionist, o puteți duce la un centru de service pentru ascuțire.

Întrebări frecvente

De ce echipament de siguranță am nevoie pentru a folosi motocoasa?

Nu uitați să purtați echipamentul de siguranță adecvat atunci când folosiți motocoasa. Cizmele vă protejează picioarele și degetele de la picioare, în timp ce mănușile vă protejează mâinile. Purtați întotdeauna ochelari de protecție pentru a preveni intrarea resturilor în ochi.

Ar trebui să folosesc ulei în motocoasă pe benzină?

Dacă aveți un model în doi timpi, va trebui să adăugați ulei la benzină atunci când faceți plinul mașinii. Pentru modelele în 4 timpi, nu trebuie să adăugați ulei la benzină atunci când umpleți mașina. Proporțiile de amestec sunt întotdeauna date de producători, așa că asigurați-vă că amestecați combustibilul în mod corespunzător.

Pot să las combustibil în motocoasa pe benzină pe timp de iarnă?

Odată cu venirea toamnei, veți fi finalizat întreținerea curții și nu veți mai avea nevoie de ea în timpul iernii. După ultima utilizare a motocoasei, asigurați-vă că ați golit rezervorul de combustibil. Dacă lăsați combustibilul în mașină în timpul iernii, aditivii din benzină se vor separa. Ca urmare, carburatorul trebuie curățat, ceea ce reprezintă o sarcină care necesită un service intensiv.

Putem folosi motocoasa în ploaie?

În majoritatea cazurilor, utilizați motocoasa atunci când vremea este uscată, dar nu prea caldă. Este mult mai greu de tăiat prin buruienile umede și va dura prea mult timp, precum și va consuma mai mult combustibil. De asemenea, buruienile umede pot bloca motocoasa – pierzând mult timp pentru a le curăța.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top 5 cele mai bune anvelope de iarnă din 2023 – Recomandări și comparații

Nokia XR21: Telefonul inteligent suprem pentru performanță, durabilitate și securitate

Poco 4x Pro – Pareri si Pret. Un telefon impresionant din gama medie

Review Iphone 15 Plus cu pareri, pret sin disponibilitate in Romania.

Review Samsung Galaxy A14 5G: Telefon la un pret accesibil

Roborock S8 test si review. Pret si disponibilitate in Romania.

Review Samsung Galaxy A54 5G. Pret si cateva pareri.

Review cu pareri Nothing Phone 2: Un telefon care iese în evidență

Un procesor Intel Core i5-12400 poate fi chiar mai rapid decât un Core i9-12900K

TOP 3 Cele mai bune aspiratoare de mână 2023. Pareri si ghid de cumpărare.

Recenzii Temu: e magazinul online ieftin de incredere? Să descoperim mai mult înainte de a face o achiziție!

Xiaomi Smart Cooking Robot – un gadget de vis pentru bucătarii leneși