TOP 5 Cele mai bune espressoare automate in 2023

TOP 5 Cele mai bune espressoare automate in 2023.


Lumea cafelei este plină de varietate – odată ce învățați cum să o preparați, aceasta poate deschide ușa către noi niveluri de arome și gusturi. Dar nu este ușor de realizat – de la alegerea boabelor potrivite până la perfecționarea procesului de preparare, fiecare mică greșeală va afecta rezultatul.

1
Melitta Barista TS Smart

Melitta Barista TS Smart

Aparat de cafea Melitta cu două compartimente, capacitate excelentă de spumare a laptelui și opțiuni nesfârșite de personalizare pentru cei mai pretențioși utilizatori.

Espresso de înaltă calitatecui spumă de lapte
Două compartimente pentru depozitarea boabelor
O selecție largă de rețete
Usor de curatat
Scump
Mare
99%
2
Krups EA875E10 Intuition

Krups EA875E10 Intuition

Aparatul de cafea Krups este un aparat perfect pentru iubitorii de cappuccino și latte macchiato, cu un rezervor de apă foarte mare.

Cappuccino și latte macchiato grozav
Operare intuitivă
Spumă bună a laptelui
Usor de curatat
Suportul tubului de lapte este atașat cu bandă adezivă, astfel încât să se poată desprinde
Nu se clătește automat când este oprit
98%
3
Philips Series 3200 LatteGo EP3246 70

Philips Series 3200 LatteGo EP3246/70

Design minimalist și foarte ușor de utilizat, cu râșniță plată din ceramică.

Operare extrem de intuitivă
Un espressor excelent
Constructie de inalta calitate
Compact
Funcționare în general zgomotoasă
Spumă de lapte foarte groasă
97%
4
KRUPS KP170131 Nescafe Dolce Gusto Infinissima

KRUPS KP170131 Nescafé Dolce Gusto Infinissima

Este aparatul perfect pentru cei care doresc să pregătească o ceașcă de cafea rapid și fără probleme. Aparatul de cafea Dolce Gusto este ideal pentru bucatariile mici.

Utilizare ușoară
Se pot prepara băuturi calde și reci
Tavă de picurare pentru toate mărimile de cesti
96%
5
Delonghi ECAM 21.117 Magnifica S

Delonghi ECAM 21.117 Magnifica S

O cafetieră Delonghi de încredere, cu toate opțiunile de personalizare de bază la un preț avantajos.

Espresso de bună calitate
Pret foarte rezonabil
Include toate opțiunile de personalizare de bază
Usor de curatat
Laptele trebuie aburit manual
Fără afișaj
Cele mai fine setări de măcinare nu funcționează întotdeauna
95%

Realizarea espresso-ului perfect

Știați că există un standard ISO pentru espresso? Această băutură se prepară turnând apă aproape clocotită peste cafea fin măcinată și presată. Rezultatul perfect este o băutură scurtă, de ~25 ml, cu o aromă intensă și o savoare bogată și nuanțată. Caracteristica unică a unui espresso preparat corect este spuma cremoasă, de culoare maro alună, delicios de cremoasă, care se așează deasupra băuturii.

Realizarea espresso ului perfect
Un espresso perfect si gustos

Fiecare parte a procesului de preparare este importantă pentru prepararea corectă a espresso-ului și a cremei – cantitatea și temperatura apei, presiunea folosită, finețea și cantitatea de măcinare, calitatea și prăjirea boabelor etc. Nu este de mirare că cel mai bun espresso poate fi preparat manual, după ani de zile de perfecționare atentă a acestei abilități.

Dar cei mai mulți dintre noi nu avem răbdarea, expertiza și talentul de a face espresso-uri perfecte de mână. Aici intervin mașinile de cafea – cu diferite grade de automatizare, în funcție de necesități.

Cum să faci o cafea delicioasă: Tipuri de aparate de cafea


Mașini de cafea espresso manuale


Aparatele de cafea espresso manuale sunt cele mai ieftine și au cele mai multe opțiuni pentru prepararea espresso – deoarece utilizatorul poate controla fiecare etapă a procesului. Cu toate acestea, trebuie să învățați să măcinați și să comprimați cafeaua în portafiltru și apoi să trageți maneta cu forța potrivită. Va trebui să cumpărați o râșniță separată pentru portafiltre și o unitate separată pentru aburirea laptelui. În plus, curățarea aparatului manual poate fi o bătaie de cap.

Mașini de cafea espresso semiautomate


Dacă toate acestea sună prea complicat pentru a vă face cafeaua de dimineață, dar doriți totuși să vă îmbunătățiți abilitățile profesionale de preparare a cafelei, mașinile semiautomate pentru espresso vă vor atrage. Acestea folosesc o pompă pentru a aplica presiunea potrivită pentru a extrage cafeaua, utilizatorul trebuind să se concentreze doar pe măcinarea și umplerea corectă a portafiltrului. Modelele semiautomate arată ca cele din cafenele, doar că sunt mai mici. Multe dintre aceste cafetiere au o baghetă de aburi încorporată pentru a face spumă de lapte – dar trebuie să exersați pentru a obține un rezultat perfect.

Mașini de cafea espresso complet automate

În cele din urmă, pentru cei mai leneși dependenți de cafea, există o soluție minunată – mașinile de espresso complet automate. Uneori numite aparate de cafea all-in-one. Numele este de la sine înțeles, aparatul poate face toată treaba – macină boabele, le pune în portafiltrul, aplică presiune și adaugă apa fierbinte, iar laptele la aburi. Știm de la testul cafetierelor automate că cele mai bune espressoare complet automate sunt întotdeauna scumpe.

Aparate de cafea încorporabile


Aparatele de cafea încorporate sunt o categorie separată. Acestea au o funcție foarte asemănătoare cu cea a aparatelor complet automate, dar pot fi încorporate în interiorul bucătăriei pentru a economisi spațiu. Aparatele de cafea încorporate arată bine, dar sunt costisitoare pentru funcționare și reparații

Cafetiera cu filtru


Dacă nu vă place espresso, o altă opțiune este o mașină cu filtru. Acestea funcționează prin filtrarea lentă a apei prin boabele de cafea, obținând o cantitate mare de băutură netedă și slabă. Acesta este un mod foarte convenabil de a face cafea pentru grupuri mai mari sau pentru cei care preferă cafelele lungi. În plus, un aparat de cafea cu filtru bun poate extrage un gust și o aromă plăcută din boabele de cafea.

Espressor cu capsule


În cele din urmă, pentru cei care nu doresc să curețe prea des aparatul de cafea, aparatele cu capsule sunt soluția perfectă. Acestea sunt extrem de ușor de utilizat – trebuie doar să introduceți o capsulă, să apăsați butonul și aparatul vă va prepara băutura. Deoarece cafeaua este ambalată într-o capsulă mică, nu este nevoie să curățați mizeria după aceea. Dar acest lucru vă oferă o varietate mai mică de opțiuni.

Un lucru important: interiorul aparatului de cafea


Deoarece aparatele de cafea complet automate sunt cele mai complexe, haideți să le analizăm mai îndeaproape.

Rasnita de cafea

Există un motiv întemeiat pentru care începem aici recenziile noastre despre aparatele de cafea – chiar și boabele de cafea de cea mai bună calitate, de specialitate, nu vor fi de ajutor dacă calitatea măcinării este slabă.

rasnita espressor 1

Primul lucru pe care trebuie să îl știți despre râșnițe este că există piese din oțel inoxidabil și piese din ceramică. Se spune adesea că măcinătoarele ceramice sunt mai silențioase, durează mai mult și produc mai puțină căldură. Pe de altă parte, râșnițele din oțel sunt, de asemenea, foarte rezistente și semnificativ mai ieftine. În plus, forma grinderului este, de asemenea, crucială. Din nou, se poate face o distincție între două tipuri – râșnițele cu discuri conice și cele cu discuri plate. O râșniță cu bavura conică produce o așa-numită măcinare bimodală – unele particule sunt ușor mai mari decât altele. O râșniță cu discuri produc particule perfect uniforme – chiar dacă măcinarea este foarte fină.

Cunoscătorii de espresso consideră că măcinarea bimodală poate duce cu ușurință la supraextracția particulelor mai fine, în timp ce apa se infiltrează prin cele mai mari. Această supraextracție parțială poate conferi un caracter amar băuturii dumneavoastră. Măcinarea unimodală are ca rezultat o extracție mai uniformă și un gust mai dulce și mai bogat.

Unitatea de preparare a cafelei

Unitatea de preparare a cafelei
Unitatea de preparare a cafelei


Următoarea componentă importantă a unui aparat de cafea este unitatea de preparare a cafelei. Odată ce boabele au fost măcinate, unitatea de preparare le presează într-un disc, aplică presiune și toarnă apă fierbinte pentru a prepara cafeaua. Unii producători produc modele cu unități de preparare a cafelei care nu sunt interschimbabile, pe care le folosesc pentru a anunța că sistemele lor de curățare automată sunt atât de bune încât nu mai este nevoie de spălare manuală. Nu vă asumați riscul de a lăsa reziduuri mucegăite în unitatea de preparare, procurați-vă în schimb un model înlocuibil – curățarea regulată va asigura o cafea mai bună și o durată de viață mai lungă a aparatului.

Pompă apa

pompa apa espressor
Pompa apa espressor


După cum am menționat mai devreme, presiunea este crucială pentru a face un espresso corect. Așa că producătorii se laudă adesea cu cifre impresionante ale pompei, încurajând cumpărătorii să creadă că un număr mai mare este mai bun. Dar acest lucru nu este adevărat! În cazul aparatelor manuale, espresso-ul perfect se face la o presiune de numai 9 bar. Deci, de ce există mai mult la cele automate? Pentru că acestea nu funcționează în același mod ca cele manuale. Calitatea măcinării și modul în care este făcută afectează rezultatul. O mașină se poate lăuda cu o presiune de 19 bar, dar totuși să aibă dificultăți în a extrage o cafea fină.

Sistemul de spumare


Ei bine, destul despre espresso, să trecem la latte și cappuccino delicioase. Există de obicei trei sisteme diferite din care puteți alege, iar fiecare are propriile avantaje și dezavantaje.

Bagheta cu aburi – aceasta este cea mai simplă și mai ieftină opțiune și necesită abilități manuale. În teorie, aceasta este modalitatea de a obține cea mai fină micro spumă. De asemenea, vă permite să exersați arta preparării cafelei cu lapte.

Spumare externă – aceste modele au un bol separat pentru lapte și au și un furtun care îl conectează la aparat. Un astfel de aranjament ocupă mai mult spațiu, dar vestea bună este că recipientul pentru lapte poate fi plasat în frigider pentru depozitare și poate fi curățat. Multe modele permit, de asemenea, utilizarea cutiilor de lapte – convenabil dacă aparatul este folosit de persoane cărora le place o varietate de lapte.

Spumare internă – aparatele de cafea espresso cu o spumă de lapte internă sau încorporată funcționează într-un mod similar cu cea externă. În plus, majoritatea spumantelor automate (fie că sunt interne sau externe) produc o micro spumă de calitate destul de medie. Deși, în mod tradițional, pentru prepararea cappuccino se folosește cel puțin lapte de vacă cu grăsime 3,5%, laptele cu conținut scăzut de grăsime produce, de asemenea, un microstrat adecvat. Laptele de soia și de arahide funcționează în general foarte bine, în timp ce laptele de orez este cunoscut ca fiind aproape imposibil de spumat.

Recipient pentru boabe de cafea


La fel cum oamenilor le place uneori să adauge diferite tipuri de lapte la cafea, gusturile noastre în materie de boabe de cafea pot varia. Dacă un aparat este folosit de un grup mare, două recipiente pot fi utile. Cu toate acestea, majoritatea modelelor cu două compartimente au doar o singură râșniță. Cu excepția cazului în care mașina de măcinat este proiectată să funcționeze până când este complet goală , nu uitați să scurgeți cel puțin o ceașcă de cafea atunci când schimbați compartimentele pentru a evita gustul ciudat al amestecului de boabe.

Rezervorul de apă


În primul rând, un rezervor de apă mai mare înseamnă că va trebui să îl umpleți mai rar. Pe de altă parte, acesta ocupă și mai mult spațiu. În plus, rezervorul de apă trebuie golit și spălat în mod regulat, indiferent de mărimea sa. Așadar, dacă cumpărați un rezervor mai mare decât cel de care ați avea nevoie pentru gospodăria dumneavoastră, nu veți face decât să risipiți apă.

Comenzile


Un aparat de cafea poate avea o mulțime de setări, dar asta nu contează dacă comenzile sunt dificil de utilizat. Deși un afișaj poate fi la îndemână, butoanele cu aspect deosebit pot funcționa la fel de bine – și vă pot economisi bani. Același lucru este valabil și pentru aplicații. Dacă vă plac aplicațiile, Melitta Barista TS Smart este mult superioară concurenților săi în această privință.

Setări

Măcinare


După cum s-a explicat în capitolul anterior, cumpărați numai o mașină cu o mașină de râșniță reglabilă. Unele boabe necesită o măcinare mai fină pentru rezultate mai bune, în timp ce altele necesită niveluri mai grosiere – totuși, iată rețeta pentru a obține perfecțiunea.

Nivelurile de măcinare sunt marcate de obicei cu numere – cu cât numărul este mai mic, cu atât măcinarea este mai fină și invers. Întotdeauna începeți cu nivelul cel mai fin posibil. În general, o măcinare mai fină vă va permite să extrageți arome mai nuanțate și mai bogate atunci când vine vorba de espresso, în timp ce o măcinare mai grosieră va fi preferabilă pentru cafelele care se prepară mai lent.

Cu toate acestea, pentru a extrage în mod corespunzător o aromă delicată, este necesară o presiune mai mare și nu toate aparatele sunt capabile de acest lucru. Dacă apa se infiltrează prea încet prin boabe, cafeaua va avea un gust mai amar și mai neplăcut. În acest caz, urcați un nivel și încercați din nou. Pe de altă parte, dacă cafeaua pare slabă, fără gust și apoasă, este posibil ca măcinarea să fie prea grosieră și ar trebui să încercați un număr mai mic.

Cantitatea de cafea

Cantitatea de cafea


În general, cu cât se folosește mai multă cafea, cu atât băutura este mai tare. Vă recomandăm să începeți cu cea mai fină măcinare și cu cea mai mare cantitate de cafea pe care o poate suporta aparatul. Dacă cafeaua devine un pic ” noroioasă” și gustul este prea amar, încercați o cantitate mai mică. Odată ce ați găsit combinația preferată, salvați-o – astfel încât să o puteți obține data viitoare prin simpla apăsare a unui buton.

Cantitatea de apă și de lapte


Setarea apei (și a laptelui, dacă rețeta o cere) depinde în mare măsură de preferințele personale. Puteți încerca setările din fabrică pentru băutura dvs. preferată, dar vă recomandăm să verificați dacă acestea se potrivesc nevoilor dvs. La multe aparate, 30, 40 sau chiar 50 ml este băutura salvată ca „espresso” – ( în loc de 25 ml, așa cum se face în cafenelele de renume).

Temperatura


Pentru o rețetă corectă de espresso, este necesară o temperatură a apei puțin peste 90°C. La temperaturi mai scăzute, apa nu extrage pe deplin aroma boabelor de cafea, în timp ce la temperaturi mai ridicate (aproape sau peste 100°C) boabele sunt arse, rezultând un gust amar. După cum se poate observa din acest experiment, la capătul inferior al intervalului de temperatură acceptabil, cafeaua va fi mai acidă, în timp ce la capătul superior va fi mai dulce și mai amară.

temperatura cafelei
Temperatura Cafelei

Dacă încălziți laptele la peste 65°C, denaturarea va determina un gust neplăcut și acest lucru vă poate strica băutura. Pentru cappuccino, 55°C este temperatura ideală a laptelui.

În cele din urmă, nu uitați de temperatura de servire a cafelei dumneavoastră. Pentru espresso, aceasta este de ~ 67°C. Deoarece o ceașcă rece va reduce temperatura băuturii la un nivel mai scăzut decât este necesar, o tavă de încălzire este un accesoriu bun, mai ales atunci când comparați modelele de top.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Test si pareri Technics EAH-AZ60M2: căști fără fir pentru cei pretențioși!

REVIEW Google Pixel 7a: cel mai bun telefon de buget în 2023.

Top 4 trotinete electrice Xiaomi. Review si pret in Romania.

Huawei Watch Ultimate Review: Pret si disponibiliate in Romania

Review Samsung Galaxy Z Flip5: Viitorul portabil

Păreri despre noul iPhone 15, 15 Pro și Pro Max. Merită banii?

eMag Genius Pareri: Merita sau nu? Descoperă 7 lucruri de stiut despre ascet serviciu.

Review cu pareri Roborock Q8 Max+.Pret si disponibilitate in Romania.

Xiaomi Smart Cooking Robot – un gadget de vis pentru bucătarii leneși

Apple Watch 9 Pareri, Pret si Review in Romana.

Cele mai ieftine cauciucuri de iarna noi: cum sa le alegi si unde sa le cumperi

Top 3 cele mai bune aparate de aer condiționat portabil în 2023.Ghid Complet si pareri.