Top 3 cele mai bune aparate de aer condiționat portabil în 2023Top 3 cele mai bune aparate de aer condiționat portabil în 2023

Top 3 cele mai bune aparate de aer condiționat portabil în 2023.Ghid Complet si pareri.

Nu doar birourile, mașinile și centrele comerciale sunt dotate cu aer condiționat, ci și casele noastre, pentru ca zilele toride de vară să nu fie insuportabile. Acestea creează o temperatură interioară confortabilă care ne permite să ne concentrăm mai bine la locul de muncă și să ne bucurăm de faptul că suntem acasă cu familia și prietenii, ca să nu mai vorbim de sănătatea noastră. Temperaturile ridicate prelungite sunt dăunătoare pentru sistemul cardiovascular, de exemplu.

Cele mai bune aparate de aer condiționat mobile vor răci în mod fiabil întreaga încăpere dacă aparatul de aer condiționat mobil are o capacitate suficientă pentru volumul camerei pe care doriți să o răciți. Pentru a vă ajuta să vă orientați în gamă și pentru a vă facilita cumpărarea unui aparat de aer condiționat mobil, am realizat acest test pe baza rezultatelor companiilor de testare și a opiniilor experților și publicului larg. Astfel, testul nostru pentru aparate de aer condiționat portabile este întotdeauna actualizat. Pe lângă faptul că include cele mai bune aparate de aer condiționat portabile, testul este îmbogățit cu sfaturi practice.

banner

Vă invităm să vă alăturați discuției și să îmbogățiți testul de climatizare mobilă cu propriile cunoștințe și experiențe.

Cum să alegeți cel mai bun aparat de aer condiționat mobil?

 • Performanțele aparatelor de aer condiționat portabile. Performanța aparatului de aer condiționat mobil trebuie selectată în funcție de camera pe care doriți să o răciți. O capacitate mică poate să nu fie suficientă; iar o capacitate prea mare poate fi inutilă. Regula generală este că un aparat de aer condiționat mobil ar trebui să răcească o încăpere de până la 60 m3 , iar unitățile de calitate excepțională și de mare capacitate pot răci până la 80 m3 . Cu siguranță nu mai mult. Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont și de numărul de persoane din cameră (cu cât sunt mai multe persoane în cameră, cu atât mai puternic trebuie să fie aparatul de aer condiționat).
 • Lungimea țevii de ieșire. Conducta este utilizată pentru a evacua aerul cald din încăpere, de exemplu prin deschiderea unei ferestre. Prin urmare, cel mai bine este să plasați aparatul de aer condiționat în apropierea ferestrei, astfel încât să se țină cont de lungimea conductei.
 • Nivelul de zgomot al aerului condiționat mobil. Nivelul de zgomot este de aproximativ 60 de decibeli, dar este întotdeauna indicat pe eticheta energetică. Este important să țineți cont de acest aspect atunci când faceți achiziția, pentru a vă asigura că nu sunteți deranjat de aparatul de aer condiționat mobil din locuința dumneavoastră. Bineînțeles, cu cât valoarea decibelilor este mai mică, cu atât mai silențios va fi aparatul de aer condiționat atunci când este în funcțiune.
 • Etichetă energetică. Pe lângă decibeli, eticheta energetică indică, de exemplu, și clasa energetică. Ar trebui să cumpărați un aparat de aer condiționat clasificat cel puțin A+ sau A++, în funcție de cât de des îl veți folosi. Dacă știți că doriți să-l porniți des, căutați eticheta A++++.
 • Condensarea. Unele aparate de aer condiționat portabile au un evaporator de condens încorporat, astfel încât nu trebuie să turnați manual apa, aceasta se evaporă.
 • Inspirați-vă atunci când faceți cumpărături. Testul nostru de aparate de aer condiționat portabile vă va ajuta să vă orientați pe piață și să îl alegeți pe cel mai bun.

Aparatul dvs. de aer condiționat mobil are nevoie de un furtun pentru a evacua aerul cald?

Raspunsul este DA.

Ce caracteristici are aparatul de aer condiționat mobil?


Funcțiile aparatului de aer condiționat mobil depind de modelul specific, de exemplu, acesta poate fi turbo (aceasta înseamnă răcire intensivă; de exemplu, atunci când ajungeți acasă de la serviciu și doriți să răciți camera cât mai repede) sau cu temporizator (răcirea este oprită automat după un interval de timp pe care îl stabiliți).

Alte caracteristici utile pentru aparatele de aer condiționat mobile:

 • Afișaj cu LED-uri (mai ușor de utilizat)
 • deflectoare de aer reglabile (puteți controla aerul prin reglarea lamelelor)
 • mod de dezumidificare (util pe vreme umedă)
 • telecomandă (confort)

Care sunt principalele avantaje ale unui aparat de aer condiționat mobil?

Un aparat de aer condiționat mobil este excelent pentru răcirea interiorului pe timp de caniculă, dar și mai bun este un aparat de aer condiționat încorporat care poate face față căldurii mult mai rapid și mai eficient fără o fereastră deschisă.

Pe de altă parte, are și el avantajele sale, în special:

 • poate fi mutat în interiorul încăperii sau transferat dintr-o cameră în alta; astfel, îl puteți muta pur și simplu în bucătărie în timp ce gătiți;
 • este mai ieftin decât cel încorporat;
 • ajutor rapid în zilele cele mai călduroase;
 • disponibil pentru livrare imediată;
 • poate fi instalat fără ajutorul unui expert;
 • nu necesită autorizație, poate fi utilizat în clădiri protejate.

De ce nu este camera suficient de rece?

 • Verificați dacă aparatul de aer condiționat mobil nu este expus la lumina directă a soarelui prin fereastră. Dacă este, îndepărtați aparatul de aer condiționat de fereastră sau închideți draperiile și coborâți jaluzelele pentru a permite aparatului de aer condiționat să răcească mai repede aerul la temperatura dorită.
 • Verificați dacă ferestrele și ușile din încăperea cu aer condiționat sunt închise. Nu lăsați niciodată ușa sau fereastra deschisă.
 • Verificați dacă țeava de ieșire a aerului cald nu este ruptă sau nu a ieșit alunecată din orificiul de ieșire.
 • Verificați dacă filtrele sunt curate, dacă sunt murdare curățați-le sau înlocuiți-le.
 • Asigurați-vă că aparatul mobil de aer condiționat nu este niciodată acoperit atunci când este în funcțiune.

Ce temperatură este necesară pentru o bună senzație de confort în timpul căldurii de vară?


În general, o temperatură interioară cu 5-7°C mai mică decât temperatura exterioară este considerată confortabilă vara. Schimbările prea mari și bruște de temperatură sunt dăunătoare pentru sănătate și pot duce chiar la îmbolnăviri.

Ce înseamnă EER?


EER înseamnă Energy Efficiency Ratio (raport de eficiență energetică). Acesta reprezintă eficiența de răcire a unui aparat de aer condiționat și înseamnă câtă energie de răcire poate fi recuperată din energia electrică investită. EER este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui aparat de aer condiționat.

Durata de viață a unui aparat de aer condiționat


Durata de viață a unui aparat de aer condiționat variază între aproximativ 1 lună și 20 de ani, în funcție de tip și de marcă. Durata de viață depinde, de asemenea, de modul în care este utilizat aparatul de aer condiționat și dacă a fost curățat, întreținut și reparat în mod regulat. Curățarea este, de asemenea, importantă pentru a se asigura că praful din interiorul aparatului de aer condiționat nu interferează cu funcționarea acestuia și pentru a preveni dezvoltarea virușilor, bacteriilor și ciupercilor care pot fi prezente în unitate.

Cu cât va crește factura mea de electricitate ca urmare a utilizării unui aparat de aer condiționat mobil?


Depinde în mare parte de calitatea aparatului și de clasa sa energetică. De asemenea, depinde în mare măsură de cât de mult îl veți folosi și de cât de bine este izolată casa dumneavoastră.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă pleci într-o excursie, aruncă și asta în valiză! Am testat periuța de dinți IonicKiss IonPa Travel

Cele mai bune centrale pe lemne. Ghid cu avantaje si dezantaje.

Dyson Airwrap Multistyler Review: Pareri si pret in Romania.