Review cu pareri Roborock Q8 Max+.Pret si disponibilitate in Romania.

Review cu pareri Roborock Q8 Max+.Pret si disponibilitate in Romania.

Când am avut ocazia să încerc roborock S7 Max Ultra în ultimul meu test de aspirator robot, am crezut că nu se poate mai bine. Ei bine, trag la glumă, am avut dreptate, pentru că Q8 Max din noua gamă se situează exact în zona de mijloc, cu un dock care se golește singur.

Ca să fiu sincer, nici S7 Max Ultra nu este vârful de gamă, deoarece S8 Pro Ultra este deja disponibil, deși diferența dintre cele două este mai mică decât un furnic. Așadar, nu se punea problema ca S7 Max Ultra să fie vârful de gamă, ci mai degrabă se punea problema ce va putea oferi seria Q, cea de mijloc, care va fi lansată în seria opt.

IMG 9954

Ei bine, după cum se pare, au „tăiat” destul de mult din ea, dar încă mai există o mulțime de bunătăți în noul aparat. Pentru început, există mai multe versiuni ale lui Q8, cea mai ieftină nu vine cu un dock de autodescărcare, în timp ce Q8 Max+ pe care îl am în casă vine cu unul. Există în continuare manipularea excelentă a hărților, precum și recunoașterea obiectelor, dar funcțiile mai avansate de măturat nu mai fac parte din categorie.

Ei bine, haideți să analizăm mai îndeaproape caracteristicile rămase!

Reactive Tech roborockq8max.jpg
ReactiveTech

Navigația este, desigur, bazată pe laser, mai exact LDS, motiv pentru care roborock a venit cu numele PreciSense, care este folosit mai ales pentru a îmbunătăți aspectul materialelor de marketing, fiind o unitate laser la fel ca și celelalte. Aceasta este completată de senzorul (sau senzorii) ReactiveTech de pe partea frontală, care este de fapt un sistem de evitare a obstacolelor. Acesta se regăsește și pe S7 Max Ultra, ceea ce este o veste bună, deoarece a funcționat bine pe S7 Max Ultra.

Sistemul de aspirare din S7 Max Ultra se numește HyperForce, ceea ce sună bine. Q8 Max nu mai are acest HyperForce, chiar dacă puterea de aspirare este aceeași, 5500 Pa. Acest lucru arată, de asemenea, că aspiratorul de top are mai mult decât partea sa de nume care sună chiar bine.

Rezervoarele de praf și de apă sunt de dimensiuni medii, primul de 470 de mililitri, iar cel de-al doilea de 350 de mililitri. Ceea ce este mai interesant aici este faptul că aceste două rezervoare sunt încorporate într-o singură unitate, dar se potrivesc perfect în fundul aspiratorului. Bateria are o capacitate de 5200 mAh, ceea ce oferă o durată de curățare de 240 de minute în modul Quiet.

roborock q8 max test detaliat

Am menționat că sistemul avansat de mopping nu mai este inclus în acest preț, ceea ce este trist, și este și mai trist că nu doar sistemul, ci și unele dintre componentele sale nu sunt incluse. Adică, nu există MOP cu vibrații, nu există MOP care să poată fi ridicat, nu există MOP care să împingă cu mare forță pe podea, ca să nu mai vorbim de rezervoarele de apă de pe dotare, la care nu mă așteptam să existe.

Așadar, obțineți un MOP convențional care nu se spală, ci doar îndepărtează stratul subțire de praf care rămâne pe podea.

Dar există detectarea covorului, există o dozare a apei în 5 viteze, care mărește automat aspirația atunci când este detectat covorul, perie laterală cu viteză dinamică, memorie pentru 4 hărți și chestiile obișnuite, cum ar fi curățarea pe zone, zonele interzise, peretele virtual și toate celelalte tehnologii devenite standard.

duroller brush
duoroller

Practic, avem nevoie de un aparat care să aducă toate caracteristicile aspiratoarelor de (pre)top de anul trecut, cu câteva extra, cum ar fi peria cu role duble, aspirație reglabilă în docul de aspirare și extra „verzi”, cum ar fi posibilitatea de a seta ora din zi pentru încărcarea bateriei.

roborock q8 max pareri

Aceasta din urmă nu este o prostie, dacă toate mașinile noastre ar putea face acest lucru, atunci panourile solare ne-ar putea economisi o mulțime de bani. La urma urmei, dacă aparatele noastre electrocasnice se încarcă în timpul zilei, când soarele strălucește, nu trebuie să vindem energia electrică generată pentru stat, ci o putem folosi noi înșine.

Practic, vă puteți da seama din specificații că există o îmbunătățire, deși nu atât de mult față de predecesorul său încât să schimbi un Q7 Max doar pentru noile caracteristici.

Asamblarea nu este complicată, poate doar ciudățenia de a trebui să o înșurubați. De obicei, tava de dock este tot ceea ce trebuie să prinzi, dar cu acest aspirator ai nevoie de șase șuruburi pentru a o fixa. Nu mă întrebați de ce. Nu necesită prea mult efort și oricum nu trebuie să o faci decât o singură dată.

Nu mai este nimic altceva de montat. Există un sac de praf în dock, așa că devine repede clar că piesa găsită în pachet este cea de rezervă. Asta înseamnă că două vin standard cu aparatul, ceea ce ar trebui să fie suficient, mai ales că oferta de lansare include încă consumabile in valoare de 380 lei, saci de praf. Așadar, timp de câteva luni vom avea la dispoziție kitul de pornire.

IMG 9963

Apropo, docul este o piesă frumoasă, la fel ca și aspiratorul. Culoarea neagră este elegantă, dar, din păcate, cel mai mic fir de praf se va vedea prin ea. Merită să îl curățați cu o cârpă antistatică, pentru că în timpul testului, partea superioară a aspiratorului s-a înfundat atât de mult din cauza ștergerii constante (a trebuit să fac o fotografie, era prăfuit și urât) încât s-a acumulat constant praf.

Din nefericire, acest lucru a fost valabil și pentru docul, în special pentru părțile mai strălucitoare. Pe tava înșurubată stația de docking stă cu încredere, piesă sigură la răsturnare. Tava se extinde destul de mult de sub ea, așa că trebuie să țineți cont de acest lucru atunci când căutați un loc pentru ea în casa dvs.

Nici configurarea nu este complicată. În mod excepțional, nu am folosit aplicația Mi Home, care se datorează faptului că folosesc versiunea rusă, care nu are limite teritoriale (am o mulțime de lucruri Xiaomi pe piața internă chineză), dar se actualizează mai lent decât aplicația originală și nu avea încă Q8 Max+.

roborock aplicatie
interfata aplicatie

Pentru a descărca aplicația, există un cod QR pe partea superioară a aspiratorului, funcționează, deci descărcarea nu este complicată. Configurarea este doar că necesită și înregistrare, deci ai nevoie de confirmare prin e-mail și alte chestii.

Îmi place oricum aplicația, în esență ceea ce primești în cadrul Mi Home. Ca de obicei, puteți alege între modul de cartografiere rapidă și cel de curățare și prima cartografiere. Ambele sunt bune și am tendința de a curăța una imediat, combinând plăcutul cu utilul.

Aplicația roborock este foarte sofisticată, lucrurile care au fost lăudate la S7 Max Ultra sunt și aici, gestionarea accesoriilor, sincronizarea, toată magia software-ului, dar bineînțeles că tot gestionarea și editarea hărților este cea care îmi place cel mai mult.

Mai sus am menționat că aparatul poate gestiona patru hărți, ceea ce în practică înseamnă că poate memora 4 hărți de etaj, deci pentru curățare nu ai nevoie de un dock pentru fiecare etaj, îl poți pune oriunde și el curăță podeaua.

Legat de cartografiere, am văzut în pozele promoționale că există trei moduri de cartografiere, sunt disponibile modurile 3D și Matrix, pe lângă tradiționalul 2D. Matrix părea interesant din imagine, dar din anumite motive nu este încă disponibil în software, iar vederea 3D mi se pare puțin redundantă.

Iar ceea ce este interesant și util este că se pot crea profiluri de curățare. De exemplu, există unul pentru După mese. Aici puteți seta o anumită parte a apartamentului pentru curățenie, din motive practice aceasta ar trebui să fie probabil zona de bucătărie-sufragerie. Și atunci nu trebuie să vă chinuiți să curățați zona tot timpul, ci doar să împingeți profilul și aparatul își face treaba.

Ups, era să uit, am găsit o caracteristică interesantă la S7 Max Ultra, și anume marcarea gresiei, bănuiesc că o are și aici, în funcție de gresia pe care o ai, are un traseu diferit pentru a curăța mai intens rosturile și chitul.

Cum a fost curățarea?

Ei bine, eu sunt destul de puțin pretențioasă, nu mă aștept la prea multe de la un aspirator robot, doar să fie un robot ca lumea și să nu trebuiască să stai lângă el în timp ce curăță.

Ei bine, nu, nu este o așteptare mică, dar, din fericire, din ce în ce mai multe aparate trec testul. Serios, eu nu mă joc cu pereții virtuali, nu am avut niciodată unul în care să fi desemnat o zonă interzisă. Se întâmplă să sar peste curățenia unei camere dintr-un motiv anume, de exemplu ușa este închisă pentru că înăuntru doarme copilul. Se mai întâmplă și asta.

Și, de cele mai multe ori, diverse obiecte sunt lăsate pe jos. Cabluri și cuburi LEGO, de exemplu, care cauzează probleme. Cablul pentru că este înfășurat de mașină, LEGO-ul pentru că nu-l observ, este aspirat, apoi nu mai am sabia cavalerului sau steagul în vârful castelului și se dezlănțuie iadul.

Ei bine, fie roborockul cât de bun, a picat ambele teste.

De asemenea, am pus DUPLO pe podea, lângă LEGO. A găsit cuburile DUPLO înalte și, în mod interesant, a găsit și cuburile DUPLO de culoare mai închisă, dar de înălțime normală. LEGO, pe de altă parte, l-a lăsat absolut rece, nici măcar cubul LEGO mai mare de 8 cuburi nu i-a stârnit interesul.

Asta este un lucru, dar cablurile au fost destul de mult o ne-voință absolută. A prins o dată un cablu și l-a marcat ca fiind un obstacol necunoscut, dar apoi l-a depășit pe acela la următoarea curbă. Cablul mai mic și mai subțire a căzut victimă periilor cu role.

Acest lucru mă doare, pentru că testul cablurilor a fost deja trecut de Dreame BOT Z10 Pro, deși l-am testat în august 2021, acum doi ani.

Ce aspecte pozitive am găsit în funcționarea sa?

Din fericire, există o mulțime de lucruri bune. De exemplu, sunetul este foarte educat. Nu pot spune că este mult mai silențios, dar cumva bâzâitul este mai puțin deranjant pentru urechile mele. Desigur, s-ar putea ca eu să devin surd pe măsură ce îmbătrânesc.

Perii cu role duble, care se rotesc în sens invers, sunt uimitor de eficienți în ridicarea murdăriei. După cum puteți vedea din imagini, nu sunt perii păroși de pe vremuri, dar este în regulă. funcționează bine și sunt mai ușor de curățat. Detectarea petelor a funcționat foarte bine. Aceasta înseamnă că dacă ridicați aparatul și îl puneți în altă parte a apartamentului, acesta va detecta unde se află, în ce cameră, iar de acolo poate găsi drumul înapoi la docul de curățare sau poate continua curățarea.

Inutil să mai spunem că ” extraopțiunile ” de software, cum ar fi zonele și altele asemenea, sunt perfecte, roborock a perfecționat aceste capacități la perfecțiune.

Care ar trebui să fie concluzia?


Probabil că nu este o surpriză pentru nimeni faptul că roborock Q8 Max+ este o mașină bună. Roborock poartă torța în fața producătorilor chinezi de aspiratoare robotizate, doar ocazional îl pot depăși, și chiar și atunci este de obicei o altă companie afiliată Xiaomi, cum ar fi Dreame cu mașinile lor de acum 2 ani.

Abilitățile de curățare sunt absolut impecabile, pragul de urcare, de târâre și de evitare a obstacolelor majore este perfect. Nu degeaba se numește ReactiveTech, deoarece poate reacționa în timp real la ceea ce cade în fața sa, în timp real poate crea un nou traseu de curățare, după cum o cere obstacolul brusc din fața sa.

Testul cu cabluri și LEGO-uri nu a funcționat, ceea ce nu este bine, pentru că înseamnă că, chiar și atunci când folosești Q8 Max+, nu poți evita să te uiți prin casă după cabluri atârnate înainte de a porni aspiratorul sau să tragi cu ochiul în camera copiilor în căutarea jucăriilor lăsate pe jos. Credeam că am depășit această problemă, observ că S7 Max Ultra și Dreame sunt mai bune din acest punct de vedere.

roborock q8 max olus pareri

Oricum ar fi, roborock Q8 Max+ este cu siguranță o achiziție bună, deși adevărul este că mașinile roborock au fost întotdeauna cam cărnoase pentru portofelul roman. Dar să fie clar, acest lucru nu este vina roborock, la vest de noi, dar și din ce în ce mai mult la est, roborock este un brand chinezesc cu un preț mediu și un raport preț/performanță foarte bun.

Ceea ce pot adăuga ca o veste bună este că în promoția actuală de lansare de la Geekbuying, Q8 Max+ poate fi cumpărat la același preț cu Q8 obișnuit, adică versiunea fără dock, ceea ce înseamnă că, dacă ne uităm la prețurile interne, dock-ul este acum gratuit. O altă veste bună, pe care am menționat-o mai sus, este că în promoția de lansare ni se mai aruncă încă ~380 lei în consumabile.

Dacă vă place aspiratorul, îl puteți comanda din stocul UE la GeekBuying la prețul de 2420 Lei la momentul scrierii acestui articol.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top cele mai bune motocoase pe benzină! Ghid de cumpărare și test complet

Review OnePlus Open : Probabil cel mai bun telefon pliabil din 2023

Huawei Watch Ultimate Review: Pret si disponibiliate in Romania

Tastatura mecanică BlitzWolf BW-KB2 la doar 21 de euro! Dispune de iluminare programabilă și întrerupătoare Gateron

Top 3 cele mai bune aparate de aer condiționat in 2023

Dyson WashG1 – Revoluția curățeniei care transformă mopul într-o experiență tehnologică

Testul umidificatorului Levoit Dual 100. Merita fiecare banut.

Test si pareri Technics EAH-AZ60M2: căști fără fir pentru cei pretențioși!

Cea mai buna plita cu inductie – Ghid de cumparare si recomandari.

Păreri despre noul iPhone 15, 15 Pro și Pro Max. Merită banii?

TOP 3 cele mai bune trambuline in 2023. Ghid de cumparaturi.

Cele mai bune 4 piscine Bestway. Ghid complet, pareri si preturi.