sonos-era-100

Recenzie Sonos Era 100: Sunetul stereo este doar începutul. Review Detaliat

Sonos nu a dus niciodată lipsă de produse bine recenzate, dar Sonos One a ocupat întotdeauna un loc special în gama de difuzoare a companiei. Cu un sunet care își depășește scara, cu un preț agresiv și echilibrat în mod îngrijit pe un design care este în același timp surâzător și elegant, One – și predecesorul său Play:1 – s-a dovedit a fi, fără surpriză, punctul de intrare în posesia Sonos pentru o mulțime de fani ai muzicii. Acesta este un set de pantofi mari pe care noul Sonos Era 100 trebuie să îi umple.

Pro
  • Un soundstage mai larg și mai mult bas decât Sonos One
  • Suport Bluetooth și intrare de linie de 3,5 mm
  • Funcționare mai ecologică și mai ușor de reciclat/reparat
Contra
  • Mai scump decât Sonos One
  • Fără Google Assistant la lansare

Spre deosebire de Era 300, care s-a lansat, Era 100 nu are suport audio spațial pentru a reduce dramatic concurența. De asemenea, nu se lansează într-un spațiu alb din gama Sonos, ceea ce face ca majorarea prețului cu 30 de dolari față de One să fie cu atât mai notabilă. De asemenea, nu deschide un nou teritoriu pentru Sonos, precum Roam, accesibil și alimentat cu baterii.

banner

În schimb, Sonos se concentrează pe elementele esențiale. Calitatea sunetului, ușurința de utilizare și – mai nebuloasă, dar nu mai puțin vitală – adaptarea la sensibilitățile și așteptările bazei de utilizatori vocali a companiei. Este mult de cerut de la o boxă inteligentă de 249 de dolari.

Conectivitate nouă într-un design familiar

conectivitate noua
Recenzie Sonos Era 100: Sunetul stereo este doar începutul. Review Detaliat 12

Era 100 este puțin mai înalt decât vechiul Sonos One – și mai rotunjit. Este în continuare mic – doar 18.23 cm înălțime – dar puțin mai greu decât predecesorul său, cu 2 kg. Un panou superior reproiectat are acum o canelură tactilă pentru reglarea volumului. De asemenea, în partea de sus se află un set de comenzi mai tradiționale de redare/pausare și de trecere peste piese, în timp ce în partea din spate se află un comutator fizic de dezactivare a microfonului. Acesta deconectează complet microfonul de la bordul dispozitivului, pentru cei deosebit de preocupați de confidențialitate.

it VnMQgm 1679595798
Recenzie Sonos Era 100: Sunetul stereo este doar începutul. Review Detaliat 13

Estetica distinctivă a Sonos continuă, cu finisaje negre sau albe mate, grilă cu grilă fără cusături și o evitare binevenită a clopoțeilor și fluierăturilor. Există un șurub de montare în partea de jos, dar Sonos are, de asemenea, un suport de perete special (69 $) și un suport de podea (139 $). Este, de asemenea, rezistent la umiditate: nu îl puteți scufunda în apă sau folosi în ploaie, dar se va descurca într-o bucătărie sau într-un terasă acoperită.

it UuY37o 1679595827
Recenzie Sonos Era 100: Sunetul stereo este doar începutul. Review Detaliat 14

Conectivitatea primește o actualizare binevenită, cu suport WiFi 6 și Bluetooth 5.0. Portul ethernet a fost eliminat, în locul acestuia fiind instalat un USB-C. Acesta va funcționa cu adaptorul de intrare de linie de 19 dolari de la Sonos pentru o intrare de 3,5 mm, sau cu adaptorul Sonos Combo Adapter de 39 de dolari, care are atât intrarea de linie, cât și o mufă ethernet. Obținerea funcționalității line-in fără a fi nevoie să achiziționați un Sonos Five, Amp sau Port este binevenită, deși bănuiesc că majoritatea oamenilor vor folosi Bluetooth sau AirPlay 2 wireless streaming.

Trueplay este în sfârșit compatibil cu Android

trueplay is finally android friendly 1679599695
Recenzie Sonos Era 100: Sunetul stereo este doar începutul. Review Detaliat 15

Configurarea este simplă, începând cu o localizare rapidă a Era 100 în cadrul aplicației Sonos, unde este apoi adăugat rapid fie într-o cameră nouă, fie într-una deja existentă. Dacă există deja un Era 100 acolo, le puteți împerechea fără fir, dar, deoarece noua boxă suportă stereo nativ – în timp ce Sonos One este mono – s-ar putea să nu vă grăbiți atât de mult să faceți acest lucru.

Ca și înainte, vi se va solicita să rulați sistemul de reglare automată Trueplay de la Sonos. ” Advanced tuning” utilizează un dispozitiv iOS ca și până acum și vă vedeți plimbându-vă cu un iPhone ridicat în timp ce boxa redă un sunet lung de urzeală. Nouă pentru 2023, însă, este „tuningul rapid”, care se bazează pe un sunet mai scurt și pe microfonul din interiorul Era 100 pentru a ajusta egalizarea. Este mai rapid și înseamnă că utilizatorii de Android nu trebuie să împrumute un iPhone, iar eu nu am putut observa o diferență de sunet între cele două tipuri diferite de Trueplay.

it Lskv6m 1679595843
Recenzie Sonos Era 100: Sunetul stereo este doar începutul. Review Detaliat 16

Pe lângă faptul că formează o pereche stereo, două Era 100 pot fi combinate pentru un sistem de sunet surround cu unul dintre soundbarurile Sonos. Având la îndemână doar o singură unitate de recenzie, însă, nu am putut încerca acest lucru încă. Este demn de remarcat faptul că – așa cum a fost întotdeauna cazul – numai difuzoarele de același model pot fi legate astfel: nu puteți asocia un Era 100 cu un Sonos One, de exemplu.

O boxă cu un sunet mai dulce

it qiPpeo 1679595920
Recenzie Sonos Era 100: Sunetul stereo este doar începutul. Review Detaliat 17

Suportul stereo nativ este cea mai mare problemă, aici. În interiorul carcasei refăcute – care folosește acum o proporție mai mare de plastic reciclat – se află două tweetere înclinate concepute pentru a răspândi sunetul din stânga și din dreapta, plus un woofer mai mare și noi ghiduri de undă. Nu este magia audio spațială pe care o oferă Era 300, mai mare (și mai scumpă), dar, din nou, scena muzicală Dolby Atmos este încă la început.

Alături de un Sonos One, îmbrățișarea stereo a modelului Era 100 face ca difuzorul să fie mult mai reușit. Evident, nu există același grad de separare a canalelor ca în cazul a două difuzoare individuale, dar cu siguranță este mai ușor să distingi detaliile care uneori s-ar putea pierde cu One. Claritatea high-end primește un boost.

Punctul de echilibru pentru un sunet cât mai echilibrat pare mai larg, la fel ca și scena sonoră. Partea de jos este vizibil mai puternic decât la One, dar nu până la punctul în care să copleșească vocile. Reglarea Sonos, în general transparentă, adoptă o abordare fără intervenție asupra mixului original, deși, dacă preferați, puteți ajusta manual frecvențele înalte, basul și intensitatea sonoră. Per total, vechea magie One – de a simți că există într-adevăr mai mult sunet decât ar trebui să fie capabil să furnizeze un difuzor de această dimensiune – este preluată.

Rivalii se învârt în cerc

rivals are circling 1679599695
Recenzie Sonos Era 100: Sunetul stereo este doar începutul. Review Detaliat 18

Lumea difuzoarelor de casă s-a schimbat de la Play:1 și Sonos One. Între timp, HomePod de la Apple a fost lansat, a murit și a fost resuscitat, iar modificarea prețurilor de către ambele companii înseamnă că acum există o diferență de doar 50 de dolari între HomePod de a doua generație și Era 100.

Devotații ecosistemului Apple ar trebui probabil să cheltuiască în plus, de data aceasta. HomePod (a doua generație) are mai multă putere, cu un bas deosebit de puternic și, deși, pentru urechile mele, sunetul său spațial nu este la fel de convingător ca cel al modelului Era 300, în general, în ansamblu, acesta pare mai convingător din punct de vedere sonor decât Era 100, care este puțin mai ieftin.

Asta e minunat, atâta timp cât sunteți abonat la Apple Music. Dacă preferați alte servicii de streaming cu nume mari, cum ar fi Spotify sau Amazon Music, experiența pe HomePod este în continuare sub așteptări. Acolo, abordarea mai agnostică a Sonos față de platforme dă roade: puteți conecta mai multe servicii la sistemul dvs., inclusiv Apple Music, și le puteți trata de la egal la egal atât prin intermediul aplicației Sonos, cât și prin Amazon Alexa.

Propriul control vocal al Sonos este, de asemenea, prezent, deși încă nu are suport pentru Spotify. O altă ciudățenie este absența Google Assistant, în ciuda faptului că Sonos One și alte modele mai vechi au acces. Sonos spune că acest lucru se datorează unei modificări a cerințelor Google, deși compania susține că adăugarea acestuia este obiectivul.

Verdict Sonos Era 100

sonos era 100 verdict 1679599695 1
Recenzie Sonos Era 100: Sunetul stereo este doar începutul. Review Detaliat 19

Fanii Sonos existenți vor aprecia cu adevărat Era 100, bănuiesc. Sună mai bine decât Sonos One și continuă modelul de design rafinat și restrâns al acelui model. Faptul că poate fi folosit ca intrare de linie pentru surse externe este un plus binevenit, la fel ca și suportul pentru streaming Bluetooth, în timp ce atât comenzile de pe difuzor, cât și noul Trueplay sunt mai ușor de utilizat.

Mai mult decât atât, există un semn la unele dintre celelalte așteptări pe care utilizatorii Sonos le prioritizează. Consumul de energie, în special în standby, este mai mic, în timp ce numărul de materiale reciclate la interior și exterior a fost crescut. Sonos folosește mai puțin lipici și mai multe șuruburi, astfel încât reparațiile viitoare – și, în cele din urmă, reciclarea la sfârșitul duratei de viață – să fie mai simple. Pentru o companie care a fost mult timp cunoscută pentru ciclul de viață îndelungat al produselor sale, acestea sunt considerente importante.

În general, Era 100 vă cere mai mult de la portofel, dar oferă mai mult în schimb. În ciuda vârstei sale, modelul One încă sună foarte bine; acest succesor nu face decât să îmbunătățească acest lucru. Totuși, în sens mai larg, caracteristicile adăugate, cum ar fi suportul line-in, streamingul Bluetooth și un upgrade de procesare pentru un plus de spațiu de manevră pentru viitoarele actualizări de software, sunt cele care fac ca Era 100 să se simtă atât de solid. În timp ce devotații Apple, Google și Amazon ar trebui să ia în continuare în considerare difuzoarele proprii ale fiecărei companii, Sonos continuă să răstoarne presupunerea că singura modalitate de a obține o experiență elegantă și plină de satisfacții este să rămâi în siguranță în cadrul ecosistemului tău.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lifebox Păreri: Cum să Mâncăm Corect Când Nu Avem Timp

REVIEW Google Pixel 7a: cel mai bun telefon de buget în 2023.

TOP 5 Cele mai bune espressoare automate in 2023.