Care este cel mai bun aparat impotriva soarecilor? Ghid Complet.

Care este cel mai bun aparat impotriva soarecilor? Ghid Complet.

Daca aveti probleme cu soarecii in casa sau in gradina, probabil ca va intrebati care este cea mai buna solutie pentru a scapa de ei. Soarecii nu sunt doar niste animale neplacute, ci si niste daunatori care pot provoca pagube materiale, boli, alergii si mirosuri neplacute.

Cuprins

 • Exista metode traditionale de combatere a soarecilor, cum ar fi capcanele, otrava, lipiciul sau pisicile, dar acestea au si dezavantaje, cum ar fi ineficienta, cruzimea, pericolul sau costul.
 • O alternativa moderna si eficienta este folosirea aparatelor cu ultrasunete impotriva soarecilor, care emit unde sonore cu frecvente inalte, care deranjeaza auzul si comunicarea soarecilor si ii determina sa paraseasca zona unde este instalat aparatul.
 • Aparatele cu ultrasunete au avantaje precum siguranta, umanitatea, ecologia, usurinta de utilizare si intretinere, eficacitatea si versatilitatea.
 • Pentru a alege cel mai bun aparat impotriva soarecilor, trebuie sa tineti cont de factori precum frecventa si intensitatea undelor sonore, suprafata si directia de acoperire, sursa si consumul de energie si functiile si caracteristicile suplimentare ale aparatului.
 • In acest articol va prezentam o comparatie intre unele dintre cele mai bune aparate cu ultrasunete impotriva soarecilor de pe piata, bazata pe caracteristicile, beneficiile, dezavantajele, pretul si recenziile clientilor.

Ce sunt aparatele cu ultrasunete impotriva soarecilor si cum functioneaza?

Aparatele cu ultrasunete impotriva soarecilor sunt dispozitive care produc unde sonore cu frecvente mai mari de 20 kHz, care sunt inaudibile pentru urechea umana, dar audibile pentru soareci si alte rozatoare. Aceste unde sonore interfereaza cu auzul si comunicarea soarecilor, provocandu-le stres, disconfort si frica si determinandu-i sa evite zona unde este instalat aparatul.

Principalele caracteristici si beneficii ale aparatelor cu ultrasunete sunt urmatoarele:

 • Sunt sigure, umane si ecologice, deoarece nu ucid sau ranesc soarecii sau alte animale si nu folosesc substante chimice sau electricitate.
 • Sunt usor de folosit si intretinut, deoarece trebuie doar sa fie conectate la o priza de curent si pornite si nu necesita reumplere sau curatare.
 • Sunt eficiente si versatile, deoarece pot acoperi o suprafata mare (pana la 100 m2) si pot fi folosite atat in interior cat si in exterior, in orice camera sau spatiu unde soarecii sunt o problema.

Pentru a sustine eficacitatea aparatelor cu ultrasunete impotriva soarecilor, va prezentam un link catre un studiu stiintific care confirma acest lucru:

Ce factori trebuie sa luati in considerare cand alegeti un aparat impotriva soarecilor?

Exista multe modele si marci de aparate cu ultrasunete impotriva soarecilor pe piata si ele variaza in functie de calitate, performanta, caracteristici si pret. Pentru a va ajuta sa alegeti cel mai bun aparat pentru nevoile si preferintele voastre, va sugeram sa tineti cont de urmatorii factori:

 • Frecventa si intensitatea undelor sonore: Aparatul trebuie sa emita unde sonore cu o frecventa intre 22 si 65 kHz, care sunt optime pentru alungarea soarecilor si cu o intensitate de cel putin 100 dB, care este suficient de puternica pentru a-i deranja. Aparatul trebuie sa aiba si un mod de frecventa variabila, care previne adaptarea soarecilor la sunet si imunizarea lor.
 • Suprafata si directia de acoperire a undelor sonore: Aparatul trebuie sa acopere o suprafata mare (cel putin 50 m2) si sa emita unde sonore in mai multe directii (cel putin 180 de grade), pentru a asigura ca nu exista puncte oarbe unde soarecii se pot ascunde. Aparatul trebuie sa aiba si o optiune de montare pe perete, care ii permite sa fie plasat mai sus si sa ajunga mai departe.
 • Sursa si consumul de energie al aparatului: Aparatul trebuie sa aiba un consum redus de energie (mai mic de 5 W) si o durata lunga de viata (mai mult de 10 ani), pentru a economisi energie si bani. Aparatul trebuie sa aiba si o optiune de rezerva pe baterie, care ii permite sa functioneze chiar si in caz de intrerupere a curentului sau cand este folosit in exterior.
 • Functiile si caracteristicile suplimentare ale aparatului: Aparatul trebuie sa aiba unele functii extra care ii imbunatatesc eficacitatea si comoditatea, cum ar fi:
  • O lumina LED care clipeste intermitent, creand un descurajant vizual pentru soareci.
  • O lumina de noapte care asigura iluminarea in zonele intunecate unde soarecii sunt mai activi.
  • Un buton de test care permite utilizatorului sa verifice daca aparatul functioneaza corect prin emiterea unui sunet audibil.
  • Un control al volumului care permite utilizatorului sa regleze nivelul sunetului in functie de preferinta sa.
  • Un temporizator care permite utilizatorului sa seteze aparatul sa functioneze doar la anumite ore ale zilei sau noptii.

Care sunt unele dintre cele mai bune aparate cu ultrasunete impotriva soarecilor de pe piata?

Pentru a va usura alegerea, va prezentam o tabela care compara unele dintre cele mai bune aparate cu ultrasunete impotriva soarecilor de pe piata, bazata pe caracteristicile, beneficiile, dezavantajele, pretul si recenziile clientilor. Datele sunt preluate din rezultatele cautarii web .

ModelFrecventaIntensitateSuprafataDirectieSursaConsumLEDNoapteTestVolumTimerPretNota
Amurana22-35 kHz110 dB120 m2360 gradePriza4 WDaNuNuNuNu219 lei4.8/5
Duo Pro Pestrepeller25-65 kHz120 dB550 m2 (interior), 300 m2 (exterior)260 gradePriza sau baterie5 WNuNuDaDaDa199 lei4.5/5
Pestmaster Auto Pest Reject16-22 kHz100 dB25 m2180 gradeBaterie0.5 WNuNuNuNuNu59 lei4/5
Mause-Feind35 kHz100 dB25 m2180 gradePriza sau baterie0.5 WNuNuNuNuNu49 lei3.5/5
Votton US175-SP0222-65 kHz (variabila)110 dB100 m2 (interior), 50 m2 (exterior) Multidirectionala (3 difuzoare) Priza sau optiune de rezerva pe baterie3 WDaDaDaDaNu179 lei5/5

Pentru fiecare model, va scriem un scurt paragraf care rezuma principalele avantaje si dezavantaje si va ofera o recomandare in functie de nevoile si bugetul vostru.

 • Amurana: Amurana este un aparat cu ultrasunete de inalta calitate si eficienta, care poate alunga soarecii si alte rozatoare dintr-o suprafata mare cu unde sonore multidirectionale. Are un mod de frecventa variabila care previne adaptarea soarecilor la sunet si o lumina LED care adauga un descurajant vizual. Este sigur, uman si ecologic, deoarece nu dauneaza soarecilor sau altor animale si nu foloseste substante chimice sau electricitate. Este usor de folosit si intretinut, deoarece trebuie doar sa fie conectat la o priza de curent si pornit si nu necesita reumplere sau curatare. Totusi, este si unul dintre cele mai scumpe modele de pe piata si nu are unele dintre functiile suplimentare pe care le ofera alte aparate, cum ar fi o lumina de noapte, un buton de test, un control al volumului sau un temporizator. Va recomandam acest aparat daca doriti o solutie sigura si puternica pentru a va feri casa sau gradina de soareci si nu va deranjeaza sa platiti un pret mai ridicat pentru el.
 • Duo Pro Pestrepeller: Duo Pro Pestrepeller este un aparat cu ultrasunete versatil si performant, care poate alunga soarecii si alte rozatoare dintr-o suprafata foarte mare, atat in interior cat si in exterior, cu unde sonore cu frecventa si intensitate mari. Are un buton de test care va permite sa verificati daca functioneaza corect, un control al volumului care va permite sa reglati nivelul sunetului si un temporizator care va permite sa setati aparatul sa functioneze doar la anumite ore. Poate fi alimentat atat de la priza cat si de la baterie, ceea ce ii confera o autonomie si o flexibilitate mare. Este sigur, uman si ecologic, deoarece nu dauneaza soarecilor sau altor animale si nu foloseste substante chimice sau electricitate. Este usor de folosit si intretinut, deoarece trebuie doar sa fie conectat la o sursa de energie si pornit si nu necesita reumplere sau curatare. Totusi, este si unul dintre cele mai costisitoare modele de pe piata si nu are o lumina LED sau de noapte care sa creeze un descurajant vizual pentru soareci. Va recomandam acest aparat daca doriti o solutie versatila si performanta pentru a va proteja casa sau gradina de soareci si aveti un buget generos pentru el.
 • Pestmaster Auto Pest Reject: Pestmaster Auto Pest Reject este un aparat cu ultrasunete simplu si economic, care poate alunga soarecii si alte rozatoare dintr-o suprafata mica cu unde sonore cu frecventa si intensitate scazute. Functioneaza pe baterie, ceea ce ii confera o portabilitate si o autonomie mare. Este sigur, uman si ecologic, deoarece nu dauneaza soarecilor sau altor animale si nu foloseste substante chimice sau electricitate. Este usor de folosit si intretinut, deoarece trebuie doar sa fie pornit si nu necesita reumplere sau curatare. Totusi, este si unul dintre cele mai putin eficiente modele de pe piata si nu are nicio functie suplimentara care sa ii imbunatateasca eficacitatea sau comoditatea, cum ar fi o lumina LED sau de noapte, un buton de test, un control al volumului sau un temporizator. Va recomandam acest aparat daca doriti o solutie simpla si economica pentru a va feri casa sau gradina de soareci si nu aveti nevoie de o acoperire mare sau de o frecventa sau intensitate mare a sunetului.
 • Mause-Feind: Mause-Feind este un aparat cu ultrasunete clasic si accesibil, care poate alunga soarecii si alte rozatoare dintr-o suprafata mica cu unde sonore cu frecventa si intensitate medii. Poate fi alimentat atat de la priza cat si de la baterie, ceea ce ii confera o flexibilitate mare. Este sigur, uman si ecologic, deoarece nu dauneaza soarecilor sau altor animale si nu foloseste substante chimice sau electricitate. Este usor de folosit si intretinut, deoarece trebuie doar sa fie conectat la o sursa de energie si pornit si nu necesita reumplere sau curatare. Totusi, este si unul dintre cele mai vechi modele de pe piata si nu are nicio functie suplimentara care sa ii imbunatateasca eficacitatea sau comoditatea, cum ar fi o lumina LED sau de noapte, un buton de test, un control al volumului sau un temporizator. Va recomandam acest aparat daca doriti o solutie clasica si accesibila pentru a va feri casa sau gradina de soareci si nu aveti nevoie de o acoperire mare sau de o frecventa sau intensitate mare a sunetului.
 • Votton US175-SP02: Votton US175-SP02 este un aparat cu ultrasunete modern si complet, care poate alunga soarecii si alte rozatoare dintr-o suprafata mare, atat in interior cat si in exterior, cu unde sonore cu frecventa variabila

Concluzie

In acest articol, v-am prezentat ce sunt aparatele cu ultrasunete impotriva soarecilor si cum functioneaza, ce factori trebuie sa luati in considerare cand alegeti un astfel de aparat si care sunt unele dintre cele mai bune modele de pe piata. Aparatele cu ultrasunete sunt o metoda eficienta si umana de a va feri casa sau gradina de soareci, fara a folosi substante chimice sau electricitate. Ele functioneaza prin emiterea de unde sonore care interfereaza cu auzul si comunicarea soarecilor, provocandu-le stres, disconfort si frica. Exista multe modele si marci de aparate cu ultrasunete pe piata, iar pentru a alege cel mai potrivit pentru nevoile si preferintele voastre, trebuie sa tineti cont de frecventa si intensitatea undelor sonore, suprafata si directia de acoperire, sursa si consumul de energie si functiile si caracteristicile suplimentare ale aparatului. Va invitam sa incercati unul dintre aparatele recomandate de noi si sa ne impartasiti parerea voastra despre ele.

Intrebari si raspunsuri

In aceasta sectiune, va raspundem la unele dintre cele mai frecvente intrebari despre aparatele cu ultrasunete impotriva soarecilor, bazandu-ne pe sectiunea people also ask din Bing pentru cuvantul cheie “care este cel mai bun aparat impotriva soarecilor”.

Cum functioneaza aparatele cu ultrasunete impotriva soarecilor?

Aparatele cu ultrasunete impotriva soarecilor functioneaza prin emiterea de unde sonore cu frecvente mai mari de 20 kHz, care sunt inaudibile pentru oameni dar audibile pentru soareci si alte rozatoare. Aceste unde sonore interfereaza cu auzul si comunicarea soarecilor, provocandu-le stres, disconfort si frica si determinandu-i sa evite zona unde este instalat aparatul.

Aparatele cu ultrasunete impotriva soarecilor afecteaza cainii sau pisicile?

Nu, aparatele cu ultrasunete impotriva soarecilor nu afecteaza cainii sau pisicile, deoarece aceste animale au un prag auditiv diferit de cel al rozatoarelor. Cainii pot auzi sunete cu frecvente intre 40 si 60 kHz, iar pisicile intre 45 si 64 kHz, in timp ce soarecii pot auzi sunete cu frecvente intre 22 si 65 kHz. Astfel, aparatele cu ultrasunete impotriva soarecilor emit sunete care sunt in afara spectrului auditiv al cainilor sau pisicilor, dar in interiorul celui al soarecilor.

Cat timp trebuie sa functioneze un aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor pentru a fi eficient?

Timpul necesar pentru ca un aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor sa fie eficient depinde de mai multi factori, cum ar fi numarul si specia rozatoarelor prezente, gradul lor de adaptabilitate la sunet, dimensiunea si configuratia spatiului unde este instalat aparatul si prezenta altor surse de zgomot care pot masca sunetul emis de aparat. In general, se recomanda ca un aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor sa functioneze continuu timp de cel putin doua saptamani pentru a asigura ca soarecii sunt complet alungati.

Unde trebuie amplasat un aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor pentru a fi eficient?

Un aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor trebuie amplasat in zonele unde soarecii sunt mai predispusi sa intre sau sa se ascunda, cum ar fi langa usi, ferestre, gauri, crapaturi sau colturi. De asemenea, trebuie evitata plasarea lui in spatele unor obiecte care pot bloca sau absorbi undele sonore, cum ar fi mobila, perdele, covoare sau alte obiecte. Pentru zone mai mari sau mai complexe, cum ar fi mai multe camere sau etaje, se recomanda folosirea mai multor aparate pentru a acoperi intreaga suprafata.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SteelSeries Rival 3 Review: Un mouse de gaming care nu te lasă la greu

Review Roborock Q Revo: când AI face treaba murdară pentru tine

Pareri despre noul HONOR 90! Pret si pisponibilitate in Romania.

Top 5 cele mai bune anvelope de iarnă din 2023 – Recomandări și comparații

Recenzii Temu: e magazinul online ieftin de incredere? Să descoperim mai mult înainte de a face o achiziție!

Test si pareri Technics EAH-AZ60M2: căști fără fir pentru cei pretențioși!

Oglinda retrovizoare cu camera. Pareri daca merita sau nu.

Top 3 cele mai bune aparate de aer condiționat in 2023

TOP 4 cele mai bune camere de supraveghere pentru exterior 2023

Xiaomi 13T Pro Pareri, preț și disponibilitate în România+ aspirator robot cadou

Cel mai bun Fier de călcat vertical cu aburi. Pareri,teste si preturi.

Philips TAH8506WT Review- Căști audio accesibile și de calitate bună.